طغیان یک گروه یمنی در جنوب علیه "توافقنامه ریاض"

یک گروه یمنی مخالفت خود را با هرگونه توافقنامه‌ای که در آن درخواست جدایی جنوب یمن نقض شود یعنی توافقنامه ریاض که میان دولت مستعفی و شورای انتقالی جنوب به امضا رسید، اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه الجزیره، حسن باعوم، رئیس "شورای عالی جنبش انقلابی آزادسازی و استقلال جنوب" با انتشار پستی در صفحه رسمی خود در فیسبوک مخالفت خود را با هر گونه توافقنامه و یا طرحی که در آن خواسته‌های مردم (ساکنان جنوب) برای داشتن کشوری مستقل برآورده نشود، اعلام کرد.

باعوم اظهار کرد: از رهبران جنبش در تمامی استان‌های جنوبی خواستیم فعالیت انقلابی خود را تشدید کرده و کمیته‌هایی برای رایزنی با تمامی رهبران جنوب از جمله رهبران نظامی و آکادمیکی که به آزادسازی و استقلال باور دارند، تشکیل دهند.

او با اشاره به شورای انتقالی جنوب که تحت حمایت امارات قرار دارد، گفت: این اقدام برای تشکیل صفوفی جهت مقابله با کسانی انجام می‌شود که حق جنوب را نقض می‌کنند.

موضعگیری شورای عالی جنبش انقلابی آزادسازی و استقلال جنوب که از نفوذ سیاسی به ویژه در استان‌های عدن و حضر موت برخوردار است، نسبت به پیچیدگی‌های بیشتر در برابر فرصت‌های اجرای توافقنامه ریاض هشدار می‌دهد.

این شورا که به موضعگیری‌های خود در مخالفت با عربستان و امارات شناخته می‌شود، بارها خواستار خروج ائتلاف "اشغالگر" از استان‌های جنوبی شده است.

شورای یاد شده در بیانیه روز جمعه خود با اشاره به عربستان تاکید کرد: توافقنامه ریاض تنها در راستای منافع کسانی است که آن را به دو طرف (یعنی دولت مستعفی و شورای انتقالی جنوب) تحمیل کردند و این توافقنامه امکان به دست گرفتن رشته‌های بازی در جنوب را فراهم می‌کند.

شورای انتقالی جنوب تقریبا پس از سه ماه از زمان اعلام خود مختاری که با مخالفت‌های گسترده جهانی و عربی مواجه شد، روز چهارشنبه انصراف خود از خود مختاری استان‌های جنوبی اعلام کرد. همزمان عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن با صدور دو حکم استاندار عدن و مسؤول امنیتی این استان را تعیین کرد.

این اقدام شورای انتقالی جنوب تنها یک روز پس از آن انجام گرفت که عربستان سازوکاری را برای تسریع در اجرای توافقنامه ریاض میان دولت مستعفی و شورای انتقالی که در نوامبر ۲۰۱۹ به امضا رسیده، اعلام کرد.

دولت مستعفی یمن امارات را به حمایت از شورای انتقالی جنوب در راستای اهداف خاص خود در یمن متهم می‌کند اما ابوظبی این اتهام را قبول ندارد.

کشور یمن از شش سال قبل شاهد جنگی شدید است که یکی از بدترین بحران‌های انسانی جهان را رقم زده است و در اثر آن ۸۰ درصد از ساکنان این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیازمند شده و میلیون‌ها تن از آنها در آستانه خطر گرسنگی قرار گرفته‌اند.

پیامدهای منطقه‌ای این درگیری بر پیچیدگی آن می‌افزاید، از مارس ۲۰۱۵ ائتلاف عربی به رهبری عربستان عملیات نظامی را در حمایت از دولت مستعفی یمن در مقابل نیروهای انصارالله در این کشور آغاز کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99051309740
  • خبرنگار : 71496