در حالی که موج اول بیماری کووید ۱۹، تنها بخشی از ظرفیت درمانی دولتی در استان فارس و خصوصا شهر شیراز را درگیر کرده بود، با تداوم موج دوم، افزایش نیاز به تخت بستری و رشد قابل توجه بیماران بدحال را تجربه کرد تا مسئولان وادار به اضافه کردن تختهای بیمارستانی و استفاده از ظرفیت مراکز درمان خصوصی شوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز شنبه ۱۱ مرداد و در تشریح وضعیت آماری بیماری کووید۱۹ در فارس، گفت: تا امروز بالغ بر ۱۰۶۱ بیمار در مراکز درمانی سراسر استان فارس به دلیل ابتلا به کووید۱۹ بستری هستند.
عبدالرسول همتی، شمار کل افراد مبتلا به این بیماری از ابتدای شیوع تاکنون در فارس را ۳۳ هزار و ۲۳۴ نفر اعلام و خاطرنشان کرد که تا امروز، ۲۱۶ هزار نمونه دریافتی از افراد مشکوک در آزمایشگاههای تخصصی سراسر استان فارس بررسی شده است.
او که از مرگ ۱۰ بیمار دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته خبر میداد، افزایش شمار فوت شدگان را در کنار قدرت واگیری و شیوع و شدت عفونتزایی را از ویژگیهای بیماری کووید۱۹ در موج دوم دانست و گفت: از ابتدای شیوع این بیماری خطرناک تاکنون ۵۱۷ نفر در سراسر فارس جان باختهاند.
همتی در حالی که نسبت به لزوم رعایت اصول پیشگیرانه خصوصا استفاده از ماسک، تاکید میکرد، گفت: هم اینک ۱۰۶ بیمار به دلیل وخامت وضعیت جسمانی براثر ابتلا به کووید۱۹، در بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانهای استان فارس بستری هستند که امیدواریم همگی بهبود پیدا کنند.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه شهرستان شیراز با تعداد ۱۴ هزار و ۵۳۳ مبتلا، بیشترین آمار را در فارس به خود اختصاص داده است، گفت: بعد از شیراز، شهرستانهای مرودشت با ۱۱۴۶ نفر، داراب با ۷۷۷ نفر، قیروکارزین با ۶۹۷ نفر و لامرد با ۵۵۷ نفر بیمار، بیشترین تعداد بیمار را دارند.
او ادامه داد: طی این مدت ۴۵۵ نفر در زریندشت، ۴۳۸ نفر در ممسنی، ۳۸۹ نفر در مُهر، ۳۶۵ نفر در فیروزآباد، ۳۴۴ نفر در آباده، ۳۲۴ نفر در کوه چنار، ۲۹۷ نفر در زرقان ۲۹۷، ۲۸۱ نفر در فراشبند، ۲۷۹ نفر در استهبان، ۲۴۴ نفر در اقلید ۲۴۴، ۱۹۱ نفر در سپیدان، ۱۸۰ نفر در خرم بید، ۱۶۵ نفر در رستم، ۱۵۶ نفر در نی ریز، ۱۴۴ نفر در پاسارگاد، ۱۲۲ نفر در خرامه، ۱۱۶ نفر در ارسنجان، ۱۱۳ نفر در بیضاء، ۱۱۱ نفر در سروستان، ۶۱ نفر در بوانات، ۴۸ نفر در بختگان و ۴۲ نفر در سرچهان، به این بیماری مبتلا شدهاند.
همتی با اشاره به اینکه آمار تعداد مبتلایان تفکیکی شهرستانهای جهرم، لارستان و فسا، از سوی دانشگاه علوم پزشکی همان شهرستانها اعلام میشود، گفت: افراد در تمام گروههای سنی و جنسی، مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این باور که کودکان مصون یا کمتر در معرض خطر هستند را کاملا رد و تاکید کرد: براساس یافتههای آماری، حدود ۳ درصد از بیماران را کودکان تشکیل میدهند و حدود نیم درصد از کودکان مبتلا بر اثر این بیماری فوت کردهاند.
لزوم برنامهریزی برای کنترل بیماری در شهرهای کوچک
به گزارش ایسنا، بررسی آمارهای ارائه شده از سوی معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مقایسه بین تعداد مبتلایان به کووید۱۹ در تناسب با جمعیت شهرستانهای مختلف، نشان دهنده شدت ابتلا در مناطق کوچک و با جمعیت کمتر است.
شهرستان شیراز با جمعیتی حدود ۲ میلیون نفر ۱۱۴۶ بیمار داشته حال آنکه شهرستانی نظیر زرقان با جمعیتی کمتر از ۴۵ هزار نفر، قریب به ۳۰۰ بیمار داشته است. اگر این واقعیت را که بخشی از بیماران سایر شهرهای استان در شیراز بستری میشوند را هم لحاظ کنیم، میتوان نتیجه گرفت که وضعیت این کلانشهر نسبت به سایر شهرهای استان فارس به لحاظ شیوع و بروز بیماری، بهتر است.
لزوم بررسی دقیق آمار مبتلایان و فوت شدگان براثر بیماری کووید۱۹، قطعا بر روند برنامهریزی و اجرای تصمیمات از سوی ستاد مدیریت بیماری کووید۱۹ استان فارس کمک خواهد کرد.
انتهای پیام