به گزارش ایسنا به نقل از ناسا، مریخنورد جدید ناسا به نام "استقامت" روز گذشته ساعت ۱۶:۲۰ به وقت ایران، به همراه موشک "اطلس۵" (Atlas V)، از "پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال" (CCAFS)، زمین را به مقصد مریخ ترک کرد.
"استقامت"، بخش مهمی از پروژه بزرگ ناسا موسوم به "مریخ۲۰۲۰" (Mars ۲۰۲۰) به شمار میرود.
بر اساس محاسبات ناسا، استقامت در ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ روی سطح مریخ فرود خواهد آمد تا ماموریت خود را آغاز کند.
مهندسان ناسا اعلام کردند که پس از پرتاب، این کاوشگر با دو نقص ناگهانی مواجه شد.
این نقوص در مورد مشکل ارتباطی و دمای فضاپیما بود و سبب شد پس از آن استقامت در "حالت ایمنی" قرار گیرد.
ناسا اعلام کرد که انتظار نمیرود این نقوص کوچک به کل ماموریت آسیب برسانند.
"جیم برایدنستاین"(Jim Bridenstine) رئیس ناسا در کنفرانس مطبوعاتی پس از پرتاب گفت: پرتاب استقامت خارقالعاده بود که سر ساعت انجام شد و روز خوبی برای ناسا رقم زد.
"مت والاس"(Matt Wallace) معاون پروژه "مارس ۲۰۲۰"( Mars ۲۰۲۰) از آزمایشگاه پیش رانش جت ناسا گفت: ایرادهای پیش آمده نگرانی زیادی ایجاد نکرد.
قطع ارتباط اولیه به این دلیل ایجاد شد که ناسا برای برقراری ارتباط با استقامت از سیستمی به نام "شبکه فضای عمیق" استفاده میکند.
از آنجا که شبکه فضای عمیق از آنتنهای غولپیکر با دریافتکنندههای حساس تشکیل شده است، سیگنالهای فضاپیما که به شبکه خیلی نزدیک هستند، مانند این هستند که فردی در گوش شما جیغ بزند.
اختلال دیگر به دمای کاوشگر مربوط است. در این ماموریت از چرخه فریون(freon) مایع استفاده میشود که گرما را از مرکز فضاپیما به رادیاتورهای آن انتقال میدهد.
مدت کوتاهی پس از پرتاب، کاوشگر وارد سایه شد زیرا زمین به طور موقت نور خورشید را مسدود کرد و همین امر سبب شد دمای خروجی رادیاتور کاهش یابد و تمایز دما بین خروجی و ورودی رادیاتور افزایش یابد.
مت والاس در نهایت اضافه کرد: هماکنون شرایط تحت کنترل بوده و حال "استقامت" کاملا خوب است.
انتهای پیام