روشی برای مقابله با از بین رفتن اطلاعات در حملات باج‌افزاری

کم‌توجهی کاربران در به‌روزرسانی آنتی‌ویروس و سیستم عامل باعث آلوده شدن سیستم‌ها به بدافزارها می‌شود که از بین رفتن اطلاعات ذخیره‌شده را در پی دارد. از این رو پشتیبان‌گیری از اطلاعات ذخیره‌شده به‌صورت دوره‌ای بهترین راه برای جلوگیری از بین رفتن آنها توسط بدافزارهاست.

به گزارش ایسنا، بدافزارهای باج‌گیر یا باج‌افزارها برنامه‌هایی هستند که جلوی دسترسی کاربران به سیستم را گرفته و برای برقرار کردن مجدد، دسترسی درخواست پول می‌کنند. کاربران فضای مجازی نادانسته از طریق بدافزارهای آلوده، مانند دانلود نرم‌افزارهای کرک شده، بازی‌ها در معرض خطر قرار می‌گیرند که یکی از مطمئن‌ترین راه‌ها دریافت نرم‌افزارها از منابع معتبر و رسمی است.

معمولاً در مناسبت‌های خاص از طرف افراد نامعلوم که دارای هویت مجهول هستند و نفوذگر نامیده می‌شوند، با هدف سرقت اطلاعات محرمانه از طریق پست الکترونیک و شبکه‌های اجتماعی لینک، ایمیل و فایل آلوده ارسال و با مهندسی اجتماعی از دریافت‌کننده پیام می‌خواهند تا روی آن کلیک کنند و به‌راحتی با اطلاعات به‌دست‌آمده اقدام به اخاذی می کنند.

آلوده شدن سیستم‌ها به بدافزارها و باج‌افزارها باعث از بین رفتن و یا گرو گرفتن اطلاعات مهم ذخیره‌شده در سیستم‌ها از سوی هکرها می‌شود. قربانیان فضای مجازی با بی‌توجهی از طریق باز کردن پیوست ایمیل‌های اسپم یا لینک‌های درون آن‌ها، باز کردن فایل‌های دانلود شده آلوده از سایت‌های نامعتبر یا کلیک روی لینک‌های مخرب، از طریق توزیع تبلیغات آلوده، آلودگی از طریق هک و نفوذ به سیستم‌ها؛ به خصوص سیستم‌هایی که آسیب‌پذیری آن‌ها وصله نشده است، مورد سوء‌استفاده قرار می‌گیرند.

از این رو پلیس فتا با اشاره به رایج‌ترین روش‌های آلوده شدن توسط باج‌افزارها هشدار می‌دهد که لازم است از دریافت فایل‌های اجرایی در شبکه‌های اجتماعی و اجرای فایل‌های ناشناخته و مشکوک پرهیز شود، زیرا ممکن است فایل دریافتی تحت عنوان کلیپ، عکس متناقض از پسوند عکس و کلیپ باشد که باید از طریق آنتی‌ویروس شناسایی و پاک شود.

همچنین لازم است همواره به اخطارهای احتمالی مرورگر و تجهیزات الکترونیکی خود توجه کرده و با دقت ویژه داشتن در به‌روزرسانی سیستم عامل و آنتی‌ویروس کامپیوتر و گوشی تلفن همراه ،تجهیزات خود را از ورود نفوذگران مصون بدارید. پشتیبان‌گیری از اطلاعات ذخیره‌شده به‌صورت دوره‌ای و نگهداری این اطلاعات پشتیبان در حافظه‌های جداگانه بهترین راه برای جلوگیری از بین رفتن آنها توسط بدافزارها و یا گرو گرفتن آنها از سوی باج افزارهاست.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۹ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 99050906468
  • خبرنگار : 71541

برچسب‌ها