باقر نظامی در گفتو گو با ایسنا درباره وضعیت جمعیت خرس قهوهای در کشور تصریح کرد: خرس قهوهای گونه در معرض خطر انقراض نیست اما جمعیت آن در خوشبینانهترین حالت ۵۰۰ قلاده در کشور است بنابراین وضعیت آن نسبت به برخی گونهها مانند پلنگ و یوزپلنگ آسیایی بهتر است اما در مجموع وضعیت جمعیتی مناسبی ندارد.
وی در ادامه پراکندگی جمعیت خرس قهوهای در کشور را یکی دیگر از عوامل تهدید این گونه دانست و گفت: جمعیت حدود ۵۰۰ قلاده این گونه در سطح بسیار وسیعی از کشور پراکندگی دارد. جمعیت خرس قهوهای در نزدیک به نیمی از سطح کشور و سراسر محدوده البرز و زاگرس شامل حدود ۱۹ تا ۲۰ استان پراکنده است و این مساله باعث ایجاد چالشهای زیادی از جمله اختلالات درونآمیزی و مشکلات جمعیتی در آنها شده است.
نظامی ضمن بیان اینکه چالشهای تعارض خرس با جوامع انسانی دو بعد دارد، اظهار کرد: یک بعد این تعارضات ممکن است ناشی از چالشهای درون جمعیتی باشد مانند فرار گونههای ماده از گونههای نر در فصل زادآوری یا فرار گونههای جوانتر از نرهای بزرگتر و نزدیک شدن آنها به جوامع انسانی است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از ابعاد تعارض خرس با جوامع انسانی میتواند بهعلت جذب این گونه به تلههای زیست شناختی یا بومشناختی مانند باغ و کندوی عسل در جوامع محلی باشد که باعث حمله این گونه به این مناطق میشود.
نظامی در پایان ضمن بیان اینکه بیمه دام و محصولات کشاورزی باید مورد توجه متولیان حیات وحش قرار گیرد، گفت: بیمه میتواند یک راهکار موثر در کاهش میزان مرگ خرس قهوهای توسط جوامع محلی باشد همچنین آموزش جوامع محلی یکی دیگر از راهکارهای موثر در این زمینه است اما لازم است در عین حال مردم محلی از طبیعت درآمد کسب کنند و از آن منتفع شوند.
انتهای پیام