عبدالحمید حمزهپور پیش از ظهر امروز در نشست با خبرنگاران با اشاره به بحران آب در کشور عنوان کرد: نگاه استاندار بوشهر به موضوع آب ویژه بوده و این مشکلات را با اهتمام ویژهای پیگیری کرده است.
وی افزود: از جمعیت استان بوشهر ۷۰ درصد در شهرها و زیر ۳۰ درصد در روستاها سکونت دارند؛ استان بوشهر یک استان طولی و ساحلی است و منابع آبی پایدار ندارد و به میزان ۸۰ درصد منابع آب استان بوشهر از خارج استان و ۲۰ درصد از منابع داخلی مثل آبشیرینکن و یا چاهها تامین میشود.
این مسئول اظهار کرد: در حال حاضر قریب به ۳۲ هزار متر مکعب آب شیرینسازی شده تحویل مردم میشود و با سرمایهگذاری بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان آبشیرینکن در دست اجرا داریم. در نوار ساحلی، دشتستان، جزیره شیف و... آبشیرینکنهایی با ظرفیتهای مختلف در دست اجرا یا در مرحله انتخاب سرمایهگذار هستند.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان بوشهر تاکید کرد: امیدواریم با اقداماتی که در حوزه آبشیرینکن ها انجام میشود، طی دو سال آینده پایداری منابع آب استان بوشهر افزایش یابد.
حمزهپور با بیان اینکه در شهرهای ساحلی نیاز به فاضلاب یک نیاز فوری و مبرم است، تصریح کرد: برای اولین بار ۷۵ تا ۸۰ درصد مناطق جنوبی شهر بوشهر، از جیرهبندی خارج شد ولی حالا بهترین نحوه آبرسانی را داریم.
وی بیان کرد: روستاهای نوار ساحلی تنگستان و عسلویه سال گذشته در تابستان مشکلات زیادی در حوزه آب داشتند، اما با پیگیری ها و اقدامات انجام شده و قطع انشعابات غیرمجاز بیش از دو برابر سرانه آب به مردم این روستا تحویل داده میشود.
این مسئول تصریح کرد: یکی از چالشها در استان بوشهر این که آب با مشکلات بسیار زیادی وارد استان می شود و تخصیص آب شرب با هزینههای خیلی زیادی همراه است و در این شرایط انصاف نیست که از آب شرب برای آبیاری باغ استفاده شود.
مدیرعامل آب و فاضلاب بوشهر گفت: این وظیفه آب و فاضلاب نیست که خارج از شهر و روستا آب برده، متاسفانه در گورکات، تنگستان و دشتستان و حتی عسلویه و حد فاصل گناوه و دیلم، باغهای چند هزار متری با درختهای فراوان که آب شرب و بهداشتی و حق مردم را پایمال میکنند.
عبدالحمید حمزهپور اظهار کرد: دستگاههای قضایی به جد با این اقدامات و استفاده غیرمجاز از آب شرب برخورد میکند. خواهش من از مردم عزیز این است که وقتی در استان بوشهر آب نیست، اینجا جای خانه باغ درست کردن با آب شرب نیست. مگر اینکه در حاشیه رودخانه یا مکانی دارای آب اضافی باشد، بله، اما در این استان استفاده از آب لوله کشی جفا در حق مردم است.
وی تاکید کرد: طبق سرانه های مصوب ما در استان بوشهر هیچ کمبود آبی نداریم، بخش عمده مشکل به دلیل نوع مصرف است. در روستاهای استان هیچ منبع آب شیرین جانبی نداریم و بعضی از اقدامات باعث شده است سرانه هدف بالا برود.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان بوشهر در ارتباط با قبض های نامتعارف آب به ایسنا گفت: شرکت آب و فاضلاب بابت تامین آب هزینههای زیادی متقبل میشود. حقوق کارگران، هزینه برق، پمپ و... از طریق همین آب بهای حداقلی تامین می شود. هزینه آب در سبد خانوار نسبت به هزینه های دیگر از قبیل تلفن، اینترنت، و غیره هزینه پایینی است.
این مسئول ادامه داد: قریب به ۱۰۰ میلیارد تومان از دستگاه های اجرایی، مردم و... طلب داریم و امیدواریم مردم با پرداخت به موقع آب بها به کمک ما بیایند تا ما مجبور به برخورد به گونه دیگر نباشیم.
حمزهپور با اشاره به مشکلات مردم و قبض های آب خاطرنشان کرد: سامانه تلفن گویای ۱۲۲ به طور شبانهروزی هر گونه شکایت مردمی و اطلاع رسانی به مردم را انجام می دهد. قرائت کنتور، مشکلات قبوض، و هر نوع مشکل دیگری را بدون مراجعه و حضور آنان انجام دهد. لذا خواهش من از مردم این است که شماره تماس خود را در اختیار همکاران ما قرار دهند تا مراجعه و حضور افراد در شرایط کرونایی کم شود.
مدیرعامل آبفا بوشهر با اشاره به تاثیر حفر و تجهیز ۱۱ حلقه چاه و انتقال آب از چاههای محلی به مخزن ۱۵ هزار مترمکعبی در بهبود تامین آب شهر برازجان افزود: در هر منطقه ای که امکان آن وجود داشته از ظرفیت چاه ها استفاده کرده ایم تا اگر خدای نکرده با کمبود آب و عدم تامین آب از استان های همجوار مواجه شدیم از آن استفاده کنیم. در دشتستان نیز این چاه ها را برای زمان کمبود در نظر گرفته ایم.
وی اظهار کرد: این چاه ها با اعتباری نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان آماده شده است تا در فصول پرمصرف و تابستان بتواند ذخیره ای برای زمان کمبودها باشد. کما اینکه در شهرهایی مثل دیّر، اهرم، گناوه، خورموج، کاکی و... نیز چنین اقدامی انجام شده است.
انتهای پیام