به نقل از نیوز، محققان دریافتند که کودکان و بهخصوص پسران، نسبت به مشاغل مردانه و زنانه، کلیشههای قویتری از خود نشان میدهند.
میزان تغییر صدای کودکان هنگام تقلید از افراد در مشاغل مختلف، کلیشههای پنهان جنسیتی را بیان میکند.
روانشناسان دانشگاه ساسکس (از دانشگاههای کشور انگلستان) برای بررسی صدای افرادی که درباره مشاغل صحبت میکنند، تغییر ناخودآگاه صدای کودکان پنج تا 10 سال را موردبررسی قراردادند.
نتایج نشان داد، در سه شغل کلیشهای مردانه مانند ساختمانسازی، رانندگی ماشینهای سنگین و مکانیکی هر دو جنس بهطور ناخودآگاه زیروبم و طنین صدای خود را پایین آوردند و برای سه نقش کلیشهای زنانه،پرستاری کودک، آرایشگری و پرستاری زیروبم و طنین صدای خود را بالا بردند.
محققان دریافتند که میزان اغراق دختران نسبت به صدای تقلیدی از افراد در حرفههای مختلف تا هفتسالگی، اما برای پسران فراتر از این سن ادامه دارد.
پسران حتی هنگام تقلید از کارهایی در سه نقش دیگر که محققان آن را خنثی توصیف کرده بودند (پزشک، دانشجو و نویسنده) از صدای کاملا مردانه استفاده کردند.
محققان با استفاده از پرسشنامهای تعصب ناخودآگاه آنها درباره شغلهای خاص مردان و زنان را بررسی کردند.
دکتر والنتینا کارتی، پژوهشگر این بررسی اظهار کرد: باید نسبت به سخنگفتن بزرگسالان هنگام نمایش نقشهای مختلف توجه بیشتری شود و معلمان به نحوه صحبت کردن دانش آموزان برای انتخاب جهت گیریهای جنسیتی دقت کنند.
توجه به صدا یک منبع دست نخورده برای نظارت و به چالش کشیدن کلیشههای ضمنی در کودکان است.
آنان افزودند: اگر بخواهیم با موفقیت این کلیشههای شغلی را به چالش بکشانیم و تصویرهایی از پرستاران زن و مرد داشته باشیم به مدلهای نقش شغلی نیاز داریم که ازنظر صوت مردانه و زنانه متفاوت باشند، مانند پرستاران مرد با آوای صوتی بلند.
انتهای پیام