به گزارش ایسنا، فرهاد دژپسند در مراسم رونمایی از صدور الکترونیکی سفته و تسهیلات و اعتبارات دیجیتال، اظهار کرد: در سال های ابتدایی دهه ۸۰ وقتی صحبت از بهبود زیرساخت های الکترونیکی اقتصادی کشور میشد، رسیدن به اقتصاد هوشمند یک هدف دور از دسترس و دشواربه نظر می رسید اما خوشبختانه در سال های گذشته با پیگیری های صورت گرفته و افزایش سطح زیرساخت ها امروز توانسته ایم مراحل بزرگی از رسیدن به اقتصاد هوشمند را پشت سر بگذاریم.
وی با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته در وزارت اقتصاد برای رسیدن به این هدف بیان کرد: امروز در بسیاری از کشورهای جهان به این نتیجه رسیده اند که جز با اقتصاد هوشمند و بهبود زیرساخت های الکترونیکی نمی توان به بسیاری از اهداف کلان دست یافت. از این رو ما در سال های گذشته در وزارت اقتصاد تلاش کردیم تا راه اندازی مرکز اقتصاد هوشمند شرایط را برای رسیدن به اهداف در این حوزه فراهم کنیم.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در ماه های گذشته شیوع ویروس کرونا هر چند مانند یک بلا در کشور به وجود آمده اما در عین حال فضا را برای سرعت دادن به طرح های اقتصاد هوشمند فراهم کرده است و ما در این ماه ها تلاش کردیم با سرعت دادن به پروژه ها میزان نیاز به رفت و آمد حضوری افراد را کاهش دهیم.
دژپسند با اشاره به طرح هایی که امروز به بهره برداری رسیدند توضیح داد: هر چند فعلا این طرح ها در بانک ملی کلید خورده است اما می توان امیدوار بود که در آینده نزدیک تمامی بانک ها با افزایش خدماتشان امکان ارائه خدمات بانکی مانند اعطای تسهیلات را به شکل غیر حضوری کلید بزنند. تنها با طرح فعلی بانک ملی نیاز به رفت و آمد ۱۵۸ هزار بنگاه اقتصادی به بانک از بین رفته و همین موضوع می تواند ظرفیت قابل توجه برای افزایش بهره وری اقتصادی ایجاد کند.
وی ادامه داد: اگر بناست در اقتصاد ایران رشد پایدار شکل بگیرد، ما باید از سویی ظرفیت سرمایه گذاری خارجی را افزایش دهیم و از سوی دیگر استفاده از ظرفیت تولید را بالا ببریم. اقتصاد هوشمند می تواند در هر دوی این اهداف به ما کمک جدی کند.
دژپسند خاطرنشان کرد: متاسفانه در ایام کرونا حدود ۱۰۰ کارمند بانک به دلیل آنکه مجبور بودند به شکل حضوری به مشتریان خدمت رسانی کنند به دلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند. ما اگر بتوانیم اقتصاد هوشمند را با سرعت بیشتری دنبال کنیم در آینده ضمن حفظ جان این افراد برای سرعت گرفتن خدمات رسانی به مردم نیز توان بیشتری خواهیم داشت.
خزانهدار کل کشور:
وزارت اقتصاد سفته الکترونیک را تعهد میکند
در این مراسم سید رحمتالله اکرمی، معاون نظارت مالی وزارت اقتصاد با بیان اینکه معاونت نظارت مسئولیت انتشار اوراق بهادار دولتی را دارد، گفت: متولی و متعهد دو مورد از اوراق بهادار یعنی سفته و برات وزارت امور اقتصادی و دارایی است که اهمیت این دو برگ را بیشتر میکند.
وی با اشاره به اینکه سه عنصر مهم سرعت، سهولت و امنیت روابط تجاری در سفته وجود دارد، تاکید کرد: سفته و برات باید قابل جعل و انکار نباشد که این از مهمترین خصوصیاتی است که در برات الکترونیک به آن توجه شده است.
خزانهدار کل کشور با اشاره به رونمایی از سفته الکترونیک در مراسم امروز یادآور شد: این سفتهها فعلاً برای تسهیلات کرونایی طراحی شده اما قابلیت تسری به کل سفتههای موجود در کشور را خواهد داشت.
اکرمی افزود: برای حذف سفتههای کاغذی و تسری سفته الکترونیک به تمامی سفتههای موجود در کشور این مسئله باید در قانون جامع تجارت که در مجلس است، تصویب شود، اما بهکارگیری سفته الکترونیکی در این مقطع بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا انجام شده است.
وی ادامه داد: چندین نهاد از جمله بانک ملی، چاپخانه دولتی و اداره کل اور بهادار بانک مرکزی در طراحی سفته الکترونیک موثر بودند و مسائلی از جمله طراحی، حق تمبر و داشتن پشتوانه مالی در صدور سفتههای الکترونیک با همکاری این نهادها بررسی و حل و فصل شده است.
انتهای پیام