به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل زندان های استان تهران، سیدحشمت اله حیات الغیب طی بازدید از ندامتگاه زنان استان تهران، وضعیت رفاهی آنان را بررسی کرد و بر لزوم نگاه خاص قضات و مددکاران به شرایط ارتکاب جرم از سوی آنان و گسترش رأفت اسلامی در خصوص مجازات های جایگزین حبس تأکید کرد.
مدیر کل زندانهای استان تهران اظهار داشت: نگاه قضات همواره بر مساعدت به زنان متهم یا محکوم استوار است، زیرا اغلب آنان شرایط اجتماعی و خانوادگی مناسب نداشته، تحت تأثیر فرد دیگر مرتکب جرم شده اند و بیش از متهمین مرد، نیازمند کمک هستند.
حیات الغیب با تأکید بر لزوم ارائه خدمات بیشتر به مادران گفت: خوشبختانه تحولات عمرانی، بهداشتی، رفاهی و آموزشی عظیمی در زندانهای استان به ویژه ندامتگاه زنان روی داده که نتیجه آن ارتقای خدمات و حفظ حقوق شهروندی این قشر آسیب پذیر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین فعالیت در عرصه نوسازی و زیباسازی زندانهای استان در این ندامتگاه طی یک سال اخیر اتفاق افتاده است و با تلاش مدیر و کارکنان زندان زنان، تا حد ممکن مشکلات این مرکز در تمام بخشها حل شده، روند خدمات به صورت مستمر ادامه دارد.
مدیر کل زندانهای استان تهران همچنین گفت: رسیدگی به وضعیت رفاهی زندانیان زن در اولویت برنامهها قرار دارد با نوسازی و تجهیز تمام اماکن و گسترش خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی، رفاهی، مددکاری و دیگر نیازهای زندانیان زن، تلاش گردیده تا آسیبهای فضای محدود زندان به حداقل ممکن برسد.
وی با اشاره به تلاشهای شبانه روزی مددکاران این ندامتگاه در جهت رفع مشکلات مددجویان زن و ارتباط بیشتر آنان با فرزندانشان تصریح کرد: اغلب زنان زندانی مادر یا سرپرست خانواده هستند و با ارتکاب جرایم و داشتن شاکی خصوصی، ناگزیر از نگهداری آنان در زندان هستیم ولی تمام کارکنان در بخشهای مختلف مانند قضایی، مددکاری، بهداشت و درمان و روانشناسی با همت وصف ناپذیر، زمینه مناسبی فراهم نمودهاند تا زندانی دغدغهای نداشته، فرزندان و خانوادهاش نیز تحت حمایت قانونی قرار می گیرند.
حیات الغیب با تأکید بر لزوم نگاه خاص قضات و مددکاران به شرایط ارتکاب جرم از سوی آنان و گسترش رأفت اسلامی در خصوص مجازات های جایگزین حبس گفت: اکثر زنانی که وارد زندان می شوند، تحت تأثیر فرد دیگر و از روی ناآگاهی نسبت به قوانین مرتکب جرم گردیده اند، در شرایطی که دنیا درگیر بیماری کرونا شده، کادر درمان زندان با نظارت و کنترل شدید، مانع ورود ویروس میشود و دستورالعمل های قوه قضائیه و برنامههای ابلاغی سازمان زندانها بر کاهش جمعیت کیفری و مرخصی زندانیان به ویژه زندانیان زن که خوشبختانه نسبت به مردان بسیار کمتر هستند، تأکید دارد.
در این بازدید که علی رستمی معاون اداری مال و علی اسمعیلی معاون سلامت، اصلاح و تربیتی نیز حضور داشتند، ضمن بازدید ۵ ساعته از کلیه اماکن ندامتگاه، مشکلات مددجویان نیز مورد بررسی قرار گرفته، دستورات لازم توسط مدیر کل زندانهای استان تهران صادر شد.
انتهای پیام