یک سایت روس: ترکیه با یک کشور همسایه لیبی توافقنامه نظامی امضا کرد

وب‌سایت مطالعات سیاسی اوراسیا "کاتیخون" به نقل از منابع ویژه در دولت وفاق ملی لیبی اعلام کرد که ترکیه توافقنامه همکاری نظامی را با نیجر، همسایه جنوبی لیبی امضا کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، این سایت گزارش داد که توافقنامه ترکیه و نیجر منجر به تقویت تسلط آنکارا بر منطقه می‌شود و ترکیه به کشورهای آفریقایی و به ویژه کشورهای منطقه ساحل آفریقا کمک خواهد کرد تا نقش بیشتری در موضوع حل و فصل بحران لیبی ایفا کنند.

در همین حال، یک کارشناس مسائل سیاسی لیبیایی در این باره اظهار کرد: کشور نیجر از توقف روابط خود با لیبی به ویژه روابط اقتصادی رنج می‌برد و بدین ترتیب ترکیه هم‌پیمانی برای این کشور خواهد بود. همچنین این توافقنامه می‌تواند باعث نفوذ ترکیه به قلب آفریقا شود، بنابراین این توافق نظامی می‌تواند راه را برای مهار نفوذ فرانسه و کاهش تهدیدهای نظامی فرانسه هموار کند.

"اسماعیل بازنگا"، کارشناس لیبیایی دیگر نیز در این باره گفت: امضای توافقنامه نظامی به سود هر دو کشور خواهد بود، طوری که ترکیه از آن برای نفوذ به داخل آفریقا و نیجر نیز برای ایفای نقش برجسته‌تر در پرونده لیبی و منافع اقتصادی استفاده خواهند کرد.

وی احتمال داد که چاد کشور بعدی باشد که با ترکیه توافقنامه همکاری نظامی امضا می‌کند، به ویژه اینکه همکاری نظامی و دیپلماتیک درحال پیشرفت مداوم است و ترکیه باید برای جلب اعتماد ملت‌های منطقه در زمینه‌های طرح‌های عمرانی تلاش کند و تنها به دولت‌ها اعتماد نکند که همواره در حال تغییر هستند.

اخیرا مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که ترکیه این توافقنامه را پس از بررسی تاثیر اوضاع لیبی بر منطقه توسط دو طرف و دیدار با محمد یوسفو، رئیس جمهوری نیجر امضا کرده است.

چاووش‌اوغلو که به قاره آفریقا سفر کرده در این باره گفت: ترکیه به کشورهای آفریقا و سازمان‌های آن به ویژه کشورهای منطقه ساحل کمک می‌کند تا نقش فعال‌تری در موضوع حل و فصل مشکل لیبی و دستیابی به یک راه حل سیاسی داشته باشند.

وی ادامه داد: کسانی که راه حل نظامی در لیبی را برگزیدند، در میادین نبرد شکست خوردند و موفق به تحقق پیروزی نشده و نخواهند شد و تنها راه حل بحران لیبی سیاسی است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۵:۴۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99050503433
  • خبرنگار : 71610