نیازهای فوری تپه اشرف

یکی از اعضای انجمن دوستداران اصفهان، دربارۀ نیازهای فوری تپه اشرف توضیحاتی را بیان کرد و گفت: از آنجا که تاریخ ناشناختۀ اصفهان در دل تپه اشرف پنهان است، ضروری است که حمایت‌های عملی لازم از سوی شهرداری و میراث فرهنگی اصفهان دربارۀ آن صورت بگیرد تا کاوش‌های گروه باستان‌شناس در بستر خیابان مشتاق دوم و همچنین محوطۀ تپه جی ادامه پیدا کند.

شاهین سپنتا در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با شروع عملیات نجات بخشی آثار تاریخی ضلع شمالی تپه اشرف که در مسیر لوله گذاری برای رساندن آب به سمت شرق اصفهان قرار داشت، باستان‌شناسان به گور خمره‌ها و اسکلت‌ها و سکه‌های دوره اشکانی، کارگاه ذوب فلز، کارگاه عصاره گیری و... دست‌یافته‌اند که از نظر تاریخی بسیار مهم و ضروری است که برای مدتی بار ترافیک از روی باند غرب به شرق خیابان مشتاق دوم برداشته شود تا گروه باستان‌شناس بتوانند کاوش‌های خود را در بستر خیابان تکمیل کنند.

وی ادامه داد: ادامۀ این کاوش‌ها عزمی جدی را از سوی شهرداری، اداره کل میراث فرهنگی و پلیس راهنمایی رانندگی اصفهان می‌طلبد و از آنجا که منافع آن برای تمام مردم شهر است، اعضای شورای شهر نیز باید برای رسیدگی به فوریت‌های تپه اشرف برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند.

عضو انجمن دوستداران اصفهان با اشاره اینکه اهمیت کاوش در تپه اشرف بسیار بیشتر از کاوش در محدودۀ چهارباغ عباسی است، گفت: به تپه اشرف باید به چشم یک پروژۀ بلندمدت گردشگری که منافع زیادی برای شهر اصفهان دارد نگاه کرد و مقداری از بودجه‌ای که در بخش‌های مختلف برای رشد گردشگری در نظر گرفته‌شده، به آن اختصاص داد؛ چراکه اداره میراث فرهنگی استان اصفهان بودجۀ کافی را برای حمایت از این پروژه ندارد.

سپنتا، ضرورت محصور کردن تپه اشرف را نیز یادآور شد و خاطرنشان کرد: متأسفانه تپه اشرف با تمام اهمیت تاریخی‌ که دارد به شکل نیمه‌کاره محصور شده و امیدواریم قول‌هایی که مسئولان و اعضای شورای شهر برای رسیدگی ویژه به این محوطۀ تاریخی داده‌اند، در حد کلام باقی نماند و هر چه زودتر عملیاتی شود.

وی افزود: کشفیات‌ این محوطۀ تاریخی می‌تواند در یک موزۀ ویژه به نمایش گذاشته شود و خود تپه نیز می‌تواند مانند تپۀ سیلک کاشان که روزانه میزبان صدها گردشگر است، به یک مقصد گردشگری مهم و جدید در اصفهان تبدیل شود.

این پژوهشگر میراث فرهنگی تصریح کرد: تاریخ ناشناخته اصفهان در دل تپه اشرف پنهان‌شده و با ادامۀ کاوش‌ها می‌توان بر بخش‌های تاریک تاریخ پیش از اسلام اصفهان، نور شناخت و آگاهی تاباند.

سپنتا، بر لزوم کاوش در محدودۀ تپه جی نیز تأکید کرد و گفت: تپه جی درست روبروی تپه اشرف و در ضلع شمالی خیابان مشتاق قرار دارد و به ‌اندازۀ تپه اشرف واجد ارزش و اهمیت تاریخی است. روی این تپه اکنون مدرسه، پایگاه بسیج و پارکینگ اتومبیل قرار دارد و لازم است پیش از تعریض خیابان بازارچه و تخریب تپه جی، فرصت کاوش در این بخش‌ها نیز به باستان‌شناسان داده شود تا اگر دستاوردی کشف شد، امکان انتقال آن به موزه و حفظ این یافته‌های تاریخی وجود داشته باشد.

وی تأکید کرد: در صورت برنامه‌ریزی مناسب، مجموعه آثار تاریخی پل شهرستان، سایت موزه تپه اشرف و تپه جی و مقبرۀ تاریخی خلیفۀ عباسی بازمانده از دوره سلجوقی در محلۀ شهرستان که یکی از تاریخی‌ترین محلات شهر اصفهان است، می‌تواند به عنوان یک کانون گردشگری جدید برای اصفهان معرفی شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99050502988
  • خبرنگار : 50264