ترامپ پیمان کنترل تسلیحاتی را دور زد تا پهپادهای جنگی بزرگ بفروشد

یکی از مقامات وزارت امورخارجه آمریکا به خبرنگاران گفت، رئیس جمهور به تازگی دستوری را امضا کرد تا به مقاطعه‌کاران دفاعی اجازه دهد یک پیمان تسلیحاتی ۳۳ ساله را دور بزنند و پهپادهای مسلح بزرگ بیشتری به ارتش‌های خارجی بفروشند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری هیل، دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفت تا یکی از بخش‌های "رژیم کنترل فناوری موشکی" (MTCR) را دور بزند تا به شرکت‌های آمریکایی اجازه دهد این پهپادها را به دولت‌های خارجی که قبلا از خرید این پهپادها منع شده بودند، بفروشد.

رژیم کنترل فناوری موشکی توافق‌نامه‌ای است که در سال ۱۹۸۷ میلادی میان ۳۵ کشور جهان به منظور توقف گسترش تسلیحات اتمی امضا شده است.

به گفته کلارک کوپر، معاون وزارت امور خارجه آمریکا در امور نظامی-سیاسی، این سیاست جدید به متحدان و شرکای آمریکا کمک خواهد کرد تا پاسخگوی نیازهای مبرم تجاری و امنیت ملی باشند.    

در همین حال، کاخ سفید روز جمعه در بیانیه‌ای ادعا کرد که این پیمان منسوخ و قدیمی شده و به کشورهای خارج از این پیمان برتری ناعادلانه‌ای می‌دهد و به صنعت آمریکا لطمه میزند.

در حال حاضر تنها انگلیس، فرانسه و استرالیا اجازه خرید پهپادهای مسلح بزرگ‌تر از سازندگان آمریکایی را دارند.

بر اساس این سیاست جدید، پهپادهایی که با سرعتی کمتر از ۸۰۰ کیلومتر در ساعت پرواز می‌کنند دیگر جزو قوانین سفت و سخت این پیمان نیستند؛ اقدامی که فروش بین‌المللی پهپادهای جنرال اتمیکس ام‌کیو-۹ ریپر و نورثروپ گرومن آرکیو-۴ گلوبال هاوک را آزاد می‌کند.

منتقدان این اقدام می‌گویند، این تغییر باعث افزایش خطرناک موشک‌های بالستیک می‌شود و دیگر کشورها از جمله روسیه را ترغیب خواهد کرد تا توافق‌نامه‌ها را تضعیف کنند و قوانینی را که به نفع خودشان است، انتخاب کنند.

باب منندز، عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنا گفت: این سیاست جدید یک تصمیم بی‌ملاحظه است و بیشتر شبیه این است که ما برخی از مرگبارترین تسلیحاتمان را به ناقضان حقوق بشر در سراسر جهان صادر می‌کنیم.

وی در بیانیه‌ای گفت: در حال حاضر نادیده گرفتن این سیاست به معنای متزلزل کردن نفوذ و اعتبار کلی رژیم کنترل فناوری موشکی است که کنترل‌های بین‌المللی بر فروش و گسترش فناوری‌ها و موشک‌های بالستیک خطرناک در سراسر جهان را هماهنگ می‌کند.

اما کمپانی‌های دفاعی آمریکایی برای صورت گرفتن این تغییر تلاش کرده‌اند چرا که این تغییر به آنها اجازه خواهد داد تا محصولات خود را در بازارهایی که در حال حاضر تحت سلطه مقاطعه‌کاران چینی و اسرائیلی است که دولت‌هایشان عضو این پیمان نیستند، ارائه کنند.

کوپر تاکید کرد: این قوانین جدید اجازه ارسال تسلیحات کشتار جمعی به عنوان سیستم‌های پر سرعت از جمله موشک‌های کروز، جنگنده‌های مافوق صوت و پهپادهای جنگی پیشرفته را نخواهد داد.

وی افزود: برای فروش پهپادهای آمریکایی همچنان استانداردهای بالایی وجود دارد و فروش آنها به صورت موردی و نه تنها بر مبنای نیاز شریک بلکه بر مبنای همسویی با منافع آمریکا بررسی می‌شوند.

این اقدام به فهرست بلندبالای توافقات و پیمان‌های بین‌المللی که آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ آنها را کنار گذاشته یا از آنها خارج شده  از جمله پیمان کنترل تسلیحاتی میان روسیه و آمریکا موسوم به پیمان آسمان باز، پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد، توافق آب و هوای پاریس و توافق اتمی با ایران موسوم به برجام اضافه می‌شود.   ‌          

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99050402008
  • خبرنگار : 71477