سینما «شهر قشنگ» که سال ۱۳۳۲ توسط گروه سینماهای مولن روژ تاسیس شد، یکی از سینماهای درجه یک تهران بوده که حدود ۱۲ سال است به طور کامل تعطیل شده است و حالا تابلویی برای اعلام فروش بر سردر آن نصب شده است.
یکی از آشنایان مالک این سینما درباره فروش این ملک به ایسنا گفت: حدود یک ماه است که اعلام فروش کردهایم، اما هنوز مشتری پیدا نشده است.
او تاکید کرد که شهرداری مجوز تغییر کاربری سینما شهر قشنگ را صادر کرده است.
مالک این سینمای متروک مرحوم رضا حجت بود که به گفته دخترش، سینما را در سال ۱۳۵۴ به قیمت هفت میلیون تومان خریداری کرده بود. در آن زمان سینماها جزو املاک تجاری محسوب میشدند و ارزش مالی بالایی داشتند.
فرحناز حجت، حدود ۹ سال قبل درباره علت تعطیلی سینما «شهر قشنگ» به ایسنا گفته بود: «هر ساختمان و بنایی عمر مفیدی دارد. اگرچه در تاریخچه ساختمان فعلی سینما آمده است که در سال ۱۳۴۰ ساخته شده، اما در واقع تاریخ ساخت «شهر قشنگ» به حدود هشت سال قبل از آن تاریخ بازمیگردد و طبیعی است که تمامی تاسیسات آن مستهلک و از کارافتاده باشد. پدر من این سینما را در سال ۵۴ با کاربری تجاری و به قیمت بسیار زیاد خریداری کرد، اما در سال ۶۲ دولت کاربری سینماها را به فرهنگی تغییر داد. قاعدتا در این شرایط شهرداری یا دولت باید مابهالتفاوت ارزش مالی بین مالکیت تجاری و مالکیت فرهنگی را بپردازد، اما جالب است که نه تنها چنین مبلغی پرداخت نشده بلکه حتی وقتی به شهرداری مراجعه کردم، فهمیدم که اگر بخواهم این فضا را به یک فضای تجاری تبدیل کنم باید دوباره هزینه گزافی را بپردازم. البته واضح است که شهرداری هیچ اعتراضی را در این زمینه نمیپذیرد.»
او در آن زمان با اشاره به اینکه «سینما برای همیشه بسته شده و پولی هم برای تخریب و تغییر کاربری آن ندارد» همچنین گفته بود: «برخی کارشناسان با توصیه به باز نگه داشتن سینما و هزینه در بازسازی آن، بخش عمدهای از سرمایه آن را به هدر دادند. اگر این پیشنهادات غیرکارشناسی نبود و همان چند سال قبل نسبت به ساخت یک مجموعه تجاری فرهنگی در جای «شهر قشنگ» فعلی اقدام میشد، میتوانست خدمتی به بافت منطقه کند. اصولا ساخت و ساز برای بخش فرهنگی در دل بافت تجاری نه تنها با سیاستهای شهرداری تطابق ندارد، بلکه به لحاظ جذب جمعیت به منطقه پرتراکم تجاری نیز خالی از هرگونه توجیه منطقی است.»
سینما «شهر قشنگ» زیربنای حدود ۲۷۰۰ مترمربع و ۶۷ سال عمر دارد که از بیش از یک دهه قبل تقریبا به یک خرابه متروک تبدیل شده است.
البته این سینما تنها سینمای قدیمی و تعطیل شده تهران نیست و با وضعیتی که این روزها به دلیل شیوع کرونا به وجود آمده و سینماها با فروشی اندک و استقبالی کم سعی در روشن نگه داشتن چراغ خود دارند، نگرانی نسبت به تعطیلی و حتی تغییر کاربری برخی سینماهای قدیمیتر که یک یا دو سالن دارند بیشتر شده است.
انتهای پیام