منصوره ایزدی درگفت وگو با ایسنا افزود: اقتصاد در امر ازدواج مهم است ولی تنهاعامل باز دارنده و بی رغبتی جوانان برای ازدواج نیست.
وی با اشاره به اینکه ازدواج یکی از اصلی ترین مقاطع زندگی هر فرد است، تصریح کرد: آرامش، امنیت وسلامت جامعه در گرو ازدواج سالم وکانون پایدار خانواده است.
ایزدی با اشاره به اینکه بیشتر جوانان تمایل و رغبت به ازدواج دارندولی شرایط لازم برای انجام این کار را ندارند، اظهار کرد: برای ازدواج و تشکیل خانواده آمادگی های ازجمله بلوغ فکری، عقلی ، عاطفی و اقتصادی ضروری است و نبود هرکدام از این موارد می تواند ازدواج را به طلاق سوق دهد.
وی اهمیت شناخت هیجانات ومدیریت آن را در امر ازدواج مهم دانست و اظهار کرد: بلوغ عاطفی ازجمله عواملی است که جوانان باید قبل از ازدواج به آن برسندچرا که کسی که نتواند هیجانات خود را کنترل کند آمادگی مسئولیت پذیری بیشتری رادارد.
ایزدی با اشاره به افزایش آمار طلاق در جامعه یاد آور شد: جوانان باید قبل از ازدواج برای تحکیم خانواده که مهمتر از تشکیل خانواده است مهارت هایی همچون مهارت مدیریت روابط خانوادگی، مهارت فرزند پروری، اقتصادی خانواده را بیاموزند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: باورهای غلط خانواده ها، مسائل اقتصادی، توقعات جامعه از جوانان، عدم امکان آشنایی قبل ازدواج، تورم اقتصادی، بالابودن هزینه ازدواج ومهریه مهمترین دلایلی هستند که موجب تاخیر ازدواج در جوانان شده است.
این جامعه شناس به تاثیر ماهواره و وسایل ارتباطی در افزایش سن ازدواج اشاره کرد و افزود: در عصر ارتباطات زندگی بشر به سمت فرد گرایی تمایل یافته واستفاده بی حدو حصر از ابزارهای ارتباطی موجب شده تمایل افراد به ازدواج کاهش و فضای عاطفی خانواده ازبین برودو زمینه را برای افزایش سن ازدواج به وجود آورد.
ایزدی تصریح کرد: اشتغالزایی برای جوانان، کمک و پرداخت تسهیلات بانکی و وام ازدواج، حل مشکلات اقتصادی ازدواج جوانان، ترویج ازدواج آسان توسط دولت و پایین آوردن تجمل گرایی و ساده گرفتن ازدواج توسط خانواده ها و شناخت قبل از ازدواج توسط جوانان و خانواده هایشان ازجمله عوامل مهم در بالابردن آمار ازدواج و کاهش آمار طلاق درجامعه است.
انتهای پیام