به گزارش ایسنا، به نقل از الحره، این وزارتخانه در بیانیهای مدعی شد: دولت اسد روز یکشنبه آنچه را انتخابات پارلمانی سوریه خوانده شد، برگزار کرد. بشار اسد (رئیس جمهور سوریه) سعی دارد این انتخابات مشکوک را به عنوان موفقیتی در برابر توطئه غربی ادعایی ارائه کند اما در واقع آن تنها انتخابات دیگری در زنجیره طولانی رایگیریهایی بود که اسد برگزار میکند و انتخاباتی غیر آزاد بود که مردم سوریه در آن حق انتخاب واقعی نداشتند.
در ادامه این بیانیه نیز ادعا شد: سوریه از زمان به قدرت رسیدن حزب بعث شاهد هیچ گونه انتخابات آزاد و شفافی نبوده و امسال نیز استثنا نبود، گزارشهای موثقی در این رابطه دریافت کردیم که مسؤولان رایگیری برگههای رای ثبت شده به نام کاندیداهای حزب بعث را پخش کردهاند، همچنین گزارشهایی درباره تحت فشار گذاشتن شهروندان برای شرکت در رایگیری و نیز رعایت نشدن حریم خصوصی رایدهندگان منتشر شدهاند.
وزارت خارجه آمریکا در ادامه بیانیه خود نیز آورد: به شهروندان سوری ساکن خارج که نزدیک به یک چهارم جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، اجازه شرکت در رایگیری داده نشد. این گروه محروم از رایگیری شامل بیش از پنج میلیون پناهجو هستند که به دلیل جنگ بی امان دولت علیه مردم از کشور بیرون رانده شدند.
این وزارتخانه با اشاره به قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت درباره اینکه انتخابات در سوریه باید آزاد و شفاف، تحت نظارت سازمان ملل و با حضور تمامی مردم سوریه از جمله سوریهای پراکنده در جهان که واجد شرایط رایدهی هستند، باشد، تاکید کرد: جامعه جهانی واقعیت این انتخابات جعلی را بررسی خواهد کرد تا زمانی که دولت اسد اجازه تحقق این شروط را داده و به آنها پایبند باشد.
همچنین وزارت خارجه آمریکا حملهای را که روز یکشنبه با یک دستگاه خودروی بمبگذاری شده در استان حلب انجام شد، محکوم کرده و آن را اقدامی غیر قابل قبول توصیف کرد که مانع حل سیاسی بحران سوریه میشود.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود ضمن ابراز همدردی عمیق با تمامی کسانی که در این انفجار آسیب دیدند، اعلام کرد: همانگونه که در گذشته گفته بودیم، چنین اقدامات غیر قابل قبولی از سوی هر یک از طرفها در این درگیری و نیز حملات علیه غیرنظامیان هرگز هیچ توجیهی ندارند.
در ادامه این بیانیه آمده است: این خشونت امید به یک راهحل سیاسی دائمی برای درگیریها در سوریه را که با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت همسو باشد، کمرنگ میکند، بار دیگر حمایتمان از آتشبس در سطح ملی در سوریه را به همان شکلی که گییر پدرسن، نماینده ویژه سازمان ملل خواستار شده بود، اعلام میکنیم.
این انفجار در نزدیکی بازاری در منطقه سوجدو در مسیر منتهی به گذرگاه باب السلامه در مرزهای ترکیه رخ داد و موجب مرگ هشت تن و زخمی شدن بیش از ۸۰ تن دیگر شد که حال بعضی از آنها وخیم گزارش شده است.
محل وقوغ انفجار روز یکشنبه در کنترل ارتش سوریه و گروههای سوری همپیمان با آن قرار دارد.
طبق گزارش دیدهبان حقوق بشر سوریه، در آوریل نیز بیش از ۴۰ تن در اثر انفجار یک کامیون بمبگذاری شده در بازار شهر عفرین که تحت کنترل نیروهای وابسته به ترکیه است، کشته شدند.
انتهای پیام