رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان:

باید به سمت کشاورزی قراردادی برویم/پیشنهاد راه‌اندازی منطقه آزاد کشاورزی در جنوب کرمان

رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان یکی از راهکارهای برون رفت از مشکلات کشاورزی جنوب استان را ایجاد منطقه آزاد کشاورزی دانست و بیان کرد: پیشنهاد راه اندازی منطقه آزاد کشاورزی در جنوب استان کرمان را داده‌ایم که در استان به تصویب رسیده است و در حال انجام مطالعات آن هستیم.

دکتر "سعید برخوری" صبح امروز ۳۱ تیرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به چالش‌های کشاورزی در جنوب استان کرمان گفت: نوع کشاورزی در جنوب استان کشاورزی خارج از فصل با ریسک بالا می‌باشد.

وی اقتصاد جنوب استان را به کشاورزی وابسته دانست و ادامه داد: باتوجه به اینکه بخشی از محصولات کشاورزی جنوب صادر می‌شود لذا هر زمان که در امر صادرات به هر دلیلی مشکلی بوجود بیاید، کشاورزی جنوب استان کرمان نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان در ادامه به سایر چالش‌های کشاورزی جنوب استان اشاره کرد و افزود: باتوجه به عدم زیرساحت‌های لازم و فاصله زیاد جنوب استان به بازارهای هدف، بنابراین با مشکل فروش و قیمت تمام شده محصولات کشاورزی روبرو هستیم.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و مشکلاتی که برای جوامع به‌وجود آورده، عنوان کرد: سال جاری سال خوبی برای کشاورزان به دلیل شیوع ویروس کرونا نبود زیرا محدودیت‌ها روی میزان تقاضا تاثیر گذاشت و کشاورزان امسال با مشکل نقدینگی روبرو شدند.

برخوری با بیان این مطلب که کشاورزی جنوب استان کرمان به لحاظ پتانسل، تولید، ظرفیت، کیفیت و ... در کشور حرف برای گفتن دارد، اظهار کرد: سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان مدیریت برنامه کاشت دارد اما در کشاورزی عوامل مختلفی روی تولید و فروش موثر است، به طور مثال مقرر بود که حدود ۱۲ هزار هکتار گوجه فرنگی در جنوب استان کشت شود که تنها ۱۱ هزار و ۸۰۰ هکتار کشت صورت گرفت اما در سیل فروردین‌ماه حدود ۲۵ درصد از این محصول از بین رفت بنابراین حوادث غیر طبیعی و گاها غیرارادی بر روی کشاورزی موثر است که گاه از دست ما نیز کاری بر نمیاید.

وی عنوان کرد: محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان دارای کیفیت و قیمت تمام شده بالا هستند و هر سالی که در حوزه صادرات مشکلی نداشته باشیم آن سال، سال خوبی برای کشاورزان خواهد بود.

رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان بیان کرد: سال زراعی قبلی بهترین سال کشاورزی جنوب استان کرمان بود زیرا توانستیم مجوز صادرات محصولات کشاورزی از جنوب استان را دریافت کنیم اما در سال جاری ابلاغیه‌ای مبنی براینکه از مردادماه بحث تنظیم بازار محصولات کشاورزی در دستور کار باید داشته باشیم، سبب خواهد شد صادرات محصولات کشاورزی تحت الشعاع این موضوع قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه تا سال گذشته بیشتر محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان به کشور عراق صادر می‌شد، تصریح کرد: متاسفانه کشور عراق از اواخر آذرماه سال گذشته واردات محصولات کشاورزی از ایران را ممنوع کرد و تلاش ما برای رفع این ممنوعیت بی‌ثمر بود و این بحث قابل حل نبود.

برخوری با انتقاد به برخی از تصمیمات دولت، عنوان کرد: باتوجه به اینکه هند بزرگترین تولید کننده پیاز منطقه است و در سال گذشته سیلی که در هند جاری شد باعث از بین رفتن این محصول گردید لذا قیمت پیاز به ۱۵ هزار تومان نیز رسید و صادرات خوب پیاز را داشتیم اما در اسفندماه سال گذشته کارگروه تنظیم بازار عوارض صادراتی برای هر کیلو پیاز، ۱۰ هزار تومان را وضع کرد که برای کشاورزان مشکلاتی به وجود آورد.

وی با بیان این مطلب که مسایل خارجی نیز بر کشاورزی تاثیرگذار است، اظهار کرد: متاسفانه هنوز در داخل کشور مشخص نیست که نیاز بازار داخلی را باید تامین کنیم یا صادرات هم داریم.

رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان ادامه داد: میزان تولید محصولات کشاورزی در جنوب استان کاملا مشخص است اما عواملی که روی تقاضا تاثیر دارد برخی اوقات باعث ضربه زدن به کشاورزان می‌شود.

وی با تاکید برآنکه کشاورزی باید به سمت کشاورزی قراردادی سوق پیدا کند، اظهار کرد: طبق مذاکراتی که با وزارت جهادکشاورزی داشته‌ایم قول مساعد داده‌اند که امسال کشاورزی جنوب استان کرمان به صورت پایلوت قراردادی شود و ما معتقدیم که دولت برای تنظیم بازار باید خودش هزینه را پرداحت کند نه کشاورز.

برخوری با اشاره به اینکه برای برون رفت مسایل و مشکلات که گریبان‌گیر کشاورزی است باید اول بازار را پیدا کنیم افزود: اکثر نهاده‌های کشاورزی باید از خارج از کشور وارد شود لذا نوسانات ارزی بر قیمت تمام شده محصولات کشاورزی تاثیر می‌گذارد.

رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان یکی از راهکارهای برون رفت از مشکلات کشاورزی جنوب استان را ایجاد منطقه آزاد کشاورزی دانست و بیان کرد: پیشنهاد راه اندازی منطقه آزاد کشاورزی در جنوب استان کرمان را داده‌ایم که در استان به تصویب رسیده است و در حال انجام مطالعات آن هستیم.

وی بیان کرد: در تولید ضعف نداریم و کشاورزان ما از لحاظ علمی از میانگین کشاورزی کشور بالاتر هستند اما مشکل اصلی ما بازرگانی است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۱ تیر ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99043122958
  • خبرنگار : 50189