به گزارش ایسنا، تونی فی، تحلیلگر شرکت BOCI ریسرچ به بلومبرگ گفت: بدون تغییرات ساختاری برای رسیدگی به این مسئله، میزان یارانه هایی که کل این صنعت می تواند دریافت کند، همچنان رشد خواهد کرد و روی ترازنامه و توانایی سرمایه گذاری شرکتها تاثیر منفی می گذارد.
چین سال گذشته اعلام کرد که میزان یارانه های انرژی پاک را از ۱.۱۵ میلیارد دلار به ۸۰۶.۵ میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ کاهش خواهد داد. تغییر در روند حمایت سخاوتمندانه دولت چین از انرژیهای تجدیدپذیر در پی استقبال بالای شرکتها برای افزودن ظرفیت نیروی خورشیدی و بادی و افزایش حجم یارانه های معوق روی داد.
به دلیل استقبال بالایی که در سال ۲۰۱۷ برای بهره مندی از یارانه های تجدیدپذیر صورت گرفت، میزان این یارانه ها به ۱۴.۲۱ میلیارد دلار رسید و دولت چین در ابتدای سال ۲۰۱۹ هنوز نتوانسته بود آنها را به طور کامل پرداخت کند. شرکت تحقیقاتی وود مک کنزی در اواخر سال ۲۰۱۹ برآورد کرد با در نظر گرفتن نرخ تایید ظرفیت جدید نیروی خورشیدی در چند سال گذشته، هزینه یارانه ها تا سال ۲۰۲۰ به ۳۹ میلیارد دلار رسیده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، محل تامین یارانه از اعمال تعرفه اضافی در قبوض برق است اما به نظر می رسد چین تمایلی به این افزایش هزینه ندارد و از سوی دیگر منابع معدودی برای تامین پول یارانه ها وجود دارد. این وضعیت اپراتورهای تاسیسات خورشیدی و بادی را در ریسک از دست دادن ارزششان قرار می دهد.
انتهای پیام