"رمضان امیری" در جمع خبرنگاران با اشاره به صدور ۲۱ هزار و ۳۶۳ تصمیم جایگزین حبس از سوی قضات استان افزود: طی سال گذشته در راستای اجرای راهبرد اصلی قوه قضائیه در راستای کاهش جمعیت کیفری زندان ها، ۲۸۳۰ تعلیق اجرای حکم، ۱۴۳۲ مورد آزادی مشروط، ۲۱۰ تعلیق صدور حکم، ۶۷ مورد استفاده از پابند الکترونیک، ۳۹۰۳ قرار تعلیق تعقیب، بالغ بر ۴۰۰۰ کیفرخواست شفاهی، ۸۷۱ مورد الزام به خدمات عمومی رایگان و ۱۴۴۲ مورد عفو رهبری در استان کرمان انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای اجرای طرح پابند الکترونیکی ۹۳ نفر با این نوع حبس، مجازات شده اند اظهار کرد: در ستاد صیانت از حقوق شهروندی در دوره پیشگیری از کرونا، ۵۲ جلسه شورای طبقه بندی برگزار و با رای باز شدن ۲۷۲ محکوم، مرخصی ۳۵۵ محکوم، مرخصی پایان حبس ۱۶۹ محکوم، آزادی مشروط ۶۴۹ محکوم، عفو ۳۱۱ محکوم، تعلیق ۲۳۹ محکوم، تعلیق قرار بازداشت موقت ۲۵ محکوم و تعلیق قرار کفالت ۴ محکوم موافقت شده است.
مدیرکل زندان های استان کرمان با بیان اینکه در راستای توسعه دادرسی غیر حضوری و نظارت الکترونیک زمان برگزاری جلسات دادرسی الکترونیکی زیرساختهای ملاقات مجازی نیز در زندانهای استان کرمان فراهم شده است افزود: در حال حاضر ۱۲۹ زندانی در حوزه صنعت، ۱۷۵ زندانی در حوزه خدمات، ۱۴۱ زندانی در حوزه کشاورزی و ۸۵۵ زندانی در حوزه صنایع دستی مسئول به فعالیت هستند.
امیری با اشاره به آزادی ۳۷۰ زندانی جرایم غیرعمد با کمک ستاد دیه و خیران در سال گذشته، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۴۰ زندانی جرایم غیرعمد از زندان های استان کرمان آزاد شده اند که در همین راستا کرمان سال گذشته در شمار استان های با رتبه نخست در زمینه آزادی زندانیان جرائم غیرعمد و کمک خیّران قرار داشت.
مدیرکل زندان های استان کرمان با بیان اینکه حدود ۱.۵ درصد از زندانیان استان کرمان به دلیل جرائم غیرعمد در زندان به سر می برند تصریح کرد: این افراد با جرائمی چون بدهکاری مالی، ناتوانی در پرداخت مهریه و نفقه و قتل های شبه عمد زندانی شده اند.
پیشگیری از ورود کرونا به زندان های استان کرمان
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به شیوع ویروس کرونا و اقدامات پشگیرانه در اداره کل زندان های استان گفت: با ارائه و اجرای پروتکل های بهداشتی و تعیین مراحل قرنطینه ای متعدد از ورود ویروس کرونا به زندان های بسته استان پیشگیری شده است به طوری که بر اساس تعاملات موجود بین ادارهکل زندانها و دانشگاه علوم پزشکی کرمان و با انجام اقدامات پیشگیرانه تاثیرگذار، حتی یک مورد زندانی مبتلا به کرونا تاکنون نداشتهایم.
امیری ضمن اشاره به اینکه تمام کارکنان زندان های استان کرمان از نیمه اسفندماه سال گذشته در آمادهباش هستند، افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا کار پرسنل ادارهکل زندانها چندین برابر شده تا از ابتلای زندانیان به این بیماری پیشگیری شود.
وی ضمن تاکید بر این مطلب که زیرساخت های لازم برای برگزاری جلسات محاکمه به صورت الکترونیکی در زندان های سراسر استان کرمان فراهم شده است، گفت: در سال گذشته دادگاه الکترونیکی ۸۲۶ نفر از متهمان در مجموعه زندان های استان برگزار شد که نقش بسیار مهمی در کاهش هزینه های اعزام و بدرقه زندانیان و نیز پیشگیری از ورود ویروس کرونا به داخل زندان ها داشته است.
این مقام قضایی با اشاره به اینکه در راستای ارائه خدمات بهداشتی درمانی و پیشگیری از شیوع بیماری کرونا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و دادگستری و سایر ارگان های استان اقدامات بسیار زیادی انجام شده است، گفت: -ارسال کلیه دستورالعمل های مربوط به کنترل بیماری کرونا ارسالی از سازمان زندانها، پدافند غیر عامل و دانشگاه علوم پزشکی به زندانهای تابعه جهت اجرای مفاد و برگزاری جلسات به صورت ویدئو کنفرانس با ستاد سازمان زندانها و زندانهای تابعه جهت بررسی وضعیت بیماری در زندانها و راهکارهای پیشگیری در زندان جهت پرسنل و مددجویان و سربازان در این راستا انجام شده است.
مدیرکل زندان های استان کرمان عنوان کرد: محدود کردن ملاقات های حضوری و شرعی و بعضا کابین در زندانها با هماهنگی مجموعه قضائی و اطلاع رسانی به خانواده زندانیان، پیگیری از طریق مجموعه قضائی جهت ارائه مرخصی به زندانیان دارای شرایط و بیماریهای مزمن، تعامل با مجموعه قضائی در خصوص کاهش ورودی زندان در ماههای اخیر و - آماده سازی فضای مبنی بر نگهداری زندانیان ورودی تا ۱۴روز قبل از ورود به اندرزگاهها نیز به منظور پیشگیری از ورود کرونا به زندان ها انجام شده است.
وی اظهار کرد: ضدعفونی کلیه اماکن زندان با محلول پرکلرین بصورت روتین بخصوص سرویس های بهداشتی، آماده سازی اتاقهای ملاقات شرعی در زندان بعنوان اتاق بیمار(نقاهتگاه) جهت افراد مشکوک و ایزوله کردن آنها، همکاری با دانشگاه علوم پزشکی کرمان در راستای تهیه برخی اقلام مورد نیاز بهداری زندانهای استان منجمله شیلد محافظ صورت، ماسک قابل شست و شو، الکل و مواد ضدعفونی کننده، تهیه و توزیع مواد شوینده (صابون مایع) و وایتکس علاوه برسهمیه ماهیانه به زندانهای تابعه و هماهنگی با ارتش جهت گندزدایی محیط و اماکن زندان با خودروی مجهز در راستای روز ارتش و مبارزه با بیماری کرونا در این راستا انجام شده است.
مدیرکل زندان های استان کرمان با اشاره به این مطلب که زندان های این استان در حوزه درمانی و پزشکی نیازمند توجه ویژه است، گفت: کمبود نیروی تخصصی کادر درمانی در زندانهای استان (پزشک، پرستار، کارشناس بهداشت و روانشناس) و کمبود تجهیزات و وسایل پزشکی در راستای ارائه خدمات به مددجویان در این حوزه قابل توجه است.
امیری به کمبود خودروی آمبولانس در زندانهای استان کرمان نیز اشاره و بیان کرد: کمبود اعتبارات حوزه بهداشت و درمان در زمینه خریدهای اموالی، بهسازی و تعمیر و تجهیز بهداری زندانها مشکلاتی را ایجاد کرده است.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان در ادامه ب گفت: در حوزه عمرانی زندان های استان کرمان طی سال گذشته ادامه عملیات اجرایی اردوگاه حرفه آموزی و کاردرمانی کرمان، ادامه عملیات اجرایی بازداشتگاه شهرستان رودبار جنوب، احداث سالن حرفه آموزی زندان کرمان ، احداث سالن پیش ملاقات زندان بم و احداث سالن پیش ملاقات زندان منوجان انجام شده است.
امیری به آغاز عملیات عمرانی احداث زندان جدید جیرفت نیز اشاره و بیان کرد: راه اندازی اقامتگاه موقت در شهرستانهای سیرجان، جیرفت، بم و رفسنجان و بهسازی زندانهای استان نیز در سال گذشته صورت گرفته است.
انتهای پیام