حمید حسینی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه کاهش ارزش نفت روی بازار برق، گاز و پتروشیمی اثر گذاشته است و امسال احتمالا درامدهای ارزی ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش می یابد، اظهار کرد: به عبارت دیگر ارزش صادراتی به دلیل کاسته شدن ارزش نفت کاهش پیدا می کند و امسال ارزش محصولات پتروشیمی و سایر فراورده های نفتی به حدود ۱۷ تا ۱۸ میلیارد دلار می رسد، در بخش پتروشیمی نیز این عدد به حدود ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
وی با بیان اینکه حدود ۲۸ میلیون تن محصول نهایی پتروشیمی در کشور تولید می شود، گفت: ظرفیت تولید پتروشیمی حدود ۶۰ میلیون تن است اما بسیاری از پتروشیمی ها محصولی تولید می کنند که پتروشیمی دیگر آن را به عنوان ماده اولیه استفاده می کند. بر اساس آخرین آمار در سال گذشته حدود ۲۸ میلیون تن محصول نهایی پتروشیمی تولید می شود که از این میزان حدود هشت میلیون تن مصرف داخلی و بیست میلیون تن مصرف صادراتی دارد.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه عمده صادرات مربوط به گازمایع، اوره، متانول می شود که در داخل چندان مورد استفاده قرار نمی گیرد و بخشی نیز مربوط به پلیمرها است، تاکید کرد: هشت میلیون تنی که در داخل کشور مصرف می شود عمدتا پلیمرها، pvc و پلی اتیلن و بخشی نیز اوره است.
حسینی با بیان اینکه مصرف داخل به شدت وابسته به صنعت پتروشیمی است، تصریح کرد: صنایع غذایی، نساجی، پلاستیک، خودروسازی به صنعت پتروشیمی وابسته هستند لذا هرچه بتوانیم صنایع پایین دست پتروشیمی را توسعه دهیم قطعا مصرف داخل نیز افزایش می یابد.
وی افزود: در حال حاضر برخی از تولیدکنندگان داخلی مجبور به واردات هستند لذا باید برخی از گرید ها را در داخل کشور تولید کنیم که البته اخیرا این اقدام نیز آغاز شده و در بخش چادر مشکی شاهد خودکفایی بودیم بنابراین هرچه بتوانیم صنعت پتروشیمی را توسعه دهیم می توانیم نیاز های داخل را نیز تحت پوشش قرار دهیم.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی با تاکید بر اینکه علی رغم شیوع ویروس کرونا میزان صادرات پتروشیمی کاهش پیدا نکرده است، تصریح کرد: با هرکدام از پتروشیمی ها که صحبت می کنیم غیر از متانول که در یک مدت کوتاه دچار مشکل شدند مابقی پتروشیمی ها مشکلی ندارند و بعضا افزایش تولید نیز داشته اند.
انتهای پیام