منصور ستوده با اشاره به اتمام طرح مطالعاتی خط انتقال پساب تصفیه خانه شهر همدان به پتروشیمی هگمتانه، بیان کرد: اوایل آغاز پروژه احداث پتروشیمی هگمتانه، این شرکت مجوز حفر و بهرهبرداری از دو حلقه چاه را صادر کرده بود که با اُفت سطح آبهای زیرزمینی، این دو چاه کم آب شدند و با وجود دریافت مجوز جابجایی و جابه جا کردن موقعیت آنها، این چاهها همچنان آبدهی خوبی نداشتند.
وی تصریح کرد: پتروشیمی هگمتانه صنعتی بزرگ است و در اشتغالزایی از تأثیر بسزایی برخوردار است بنابراین پس از پیگیریهای فراوان از طریق شرکت مدیریت منابع آب ایران، خوشبختانه با همکاری شرکت آب و فاضلاب استان توانستیم سهمی از پساب فاضلاب تصفیه خانه همدان را برای این صنعت بزرگ و اشتغال اختصاص دهیم.
ستوده اعلام کرد: مقرر شد از تصفیه خانه شهر همدان حدود ۲۰ لیتر در ثانیه به این شرکت پساب داده شود و به جای استفاده از آب چاهها، سالانه حدود ۶۳۰ هزار مترمکعب پساب برداشت کند.
وی افزود: در این راستا جلسات متعددی در شرکت آب منطقهای همدان، آبفا و همچنین در استانداری برگزار شد و هماهنگیهای لازم انجام پذیرفت که در نهایت شرکت مهندسان مشاور آبان پژوه برای انجام مطالعات خط انتقال پساب معرفی و پس از اتمام مطالعات مقرر شد از محل تصفیه خانه فاضلاب همدان تا پتروشیمی، خط انتقالی را به ظرفیت حدود ۲۰ تا ۴۰ لیتر در ثانیه را طراحی کنند.
ستوده با بیان اینکه طول مسیر خط انتقال پساب به پتروشیمی حدود ۱۱.۲ کیلومتر است، گفت: بخش عمدهای از مسیر خط انتقال پساب به پتروشیمی هگمتانه از حریم خط انتقال پساب به نیروگاه و بخش دیگر از مسیر حریم خط انتقال گاز میگذرد بنابراین این پروژه خیلی به تملک نیاز ندارد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای استان همدان، وی با اشاره به اینکه مطالعات مشاور تقریبا به اتمام رسیده است، اظهار کرد: شرکت پتروشیمی درحال انتخاب پیمانکار است تا سریعاً خط انتقال را اجرا کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان در پایان یادآور شد: این خط به یک ایستگاه پمپاژ کوچک نیز نیاز دارد تا اختلاف ارتفاع تصفیه خانه شهر همدان تا شرکت پتروشیمی هگمتانه را برطرف سازد و حدود ۳۰ تا ۴۰ متر آب را پمپاژ کند.
انتهای پیام