محمدباقر حاجکاظمی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، اظهار کرد: با توجه به اینکه اکنون در فصل گرما قرار داریم و کنهها فعال میشوند، احتمال بروز بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو وجود دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون موردی از تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان مشاهده و یا گزارش نشده است، افزود: اقداماتی که در سطح دامداریها و کشتارگاههای استان صورت گرفته، در این امر تاثیر قابل توجهی داشته است.
این مسئول با تاکید بر اینکه مردم باید هشدارهای داده شده درخصوص تب کریمه کنگو را جدی بگیرند تا خطر احتمالی رفع شود، تصریح کرد: اکیپهای رصد و پایش در مناطق مختلف زنجان فعال بوده و نسبت به احتمال شیوع این بیماری اقدامات لازم را انجام میدهند.
مدیرکل دامپزشکی استان، با بیان اینکه آگاهی در این بخش میتواند بسیار موثر در درگیر نشدن با این بیماری باشد، ادامه داد: این ویروس به وسیله کنه به گاو، گوسفند و بز منتقل میشود و میتواند از طریق گوشت آلوده به انسان منتقل شود.
حاجکاظمی، مهمترین راه پیشگیری از تب کریمه کنگو را نگهداری لاشه دام به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه عنوان و اظهار کرد: با این کار pH گوشت پایین آمده و ویروس این بیماری به دلیل حساس بودن به pH اسیدی از بین میرود.
وی با اشاره به اینکه ویروس بیماری تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک بوده و برای مقابله با شیوع به مراقبتهای بیشتری نیاز دارد، خاطرنشان کرد: شهروندان در چنین شرایطی مهمترین نکتهای که باید رعایت کنند، این است که گوشت مورد نیاز خود را از واحدهای تحت نظارت دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشتهای بستهبندی شده هویتدار استفاده کنند.
انتهای پیام