به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در این فصل از گزارش دفاعی ۲۰۲۰ ژاپن آمده است: در ژوئیه سال ۲۰۱۹ میلادی دو بمبافکن استراتژیک دوربرد توپولف تو-۹۵روسی با دو بمبافکن اچ-۶ چینی از دریای ژاپن تا دریای چین شرقی مانور هوایی مشترکی انجام دادند. در سپتامبر سال ۲۰۱۹ میلادی سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه و ژانگ یوشیا، معاون رئیس کمیسیون مرکزی نظامی چین اسنادی را درخصوص همکاری نظامی و همکاری نظامی-فنی امضا کردند.
این گزارش دولتی ژاپن در زمینه دفاعی همچنین شامل یک بررسی کلی درباره وضعیت کنونی روابط چین-روسیه در حوزه دفاعی است.
وزارت دفاع ژاپن به افزایش حضور نظامی روسیه از قطب شمال گرفته تا خاورمیانه و خاور دور اشاره کرده است. گزارش دولتی ژاپن به طور سنتی به افزایش فعالیتها در خاور دور و در نزدیکی مجمع الجزایر کوریل توجه دارد.
در ادامه این گزارش آمده است: روسیه در حال به روز رسانی تجهیزات نظامی خود از جمله نیروهای اتمی استراتژیک و افزایش فعالیتهای نظامی خود است. به همین خاطر انجام یک بررسی دقیق در خصوص این تحولات لازم و ضروری است.
روابط روسیه و ژاپن به خاطر این حقیقت که این دو کشور پس از جنگ جهانی دوم یک پیمان صلح دائمی امضا نکردهاند، بسیار پیچیده است چرا که همچنان اختلافاتی درخصوص مجمعالجزایر کوریل وجود دارد که روسیه آن را بخشی از خاک خود میداند اما ژاپن نیز بر آن ادعای مالکیت دارد.
در بخش دیگری از گزارش دولتی ژاپن آمده است: چین برای مطرح کردن ادعاهای قلمرویی در آبهای منطقهای به شدت درحال تلاش است و حتی از پاندمی ویروس کرونا برای افزایش نفوذ خود و به دست آوردن برتری استراتژیک استفاده میکند و تهدید جدیتر و بزرگتری برای ژاپن و کل منطقه شده است.
این گزارش بر اولویتهای دفاعی دولت که امروز توسط کابینه شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن تصویب شد، تاکید میکند؛ اولویتهایی که کمتر از یک روز پس از آن تصویب شدند که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در بیانیهای به طور صریح و آشکار تقریبا تمامی ادعاهای دریایی مهم پکن در دریای چین جنوبی را رد کرد.
همزمان با اینکه ژاپن تلاش میکند تا قابلیتها و ظرفیتهای دفاعی خود را بیش از پیش افزایش دهد، این گزارش بر تهدیدات بالقوه از سوی چین و کره شمالی تاکید میکند. تحت نخست وزیری آبه، ژاپن به طور پیوسته بودجه و ظرفیت دفاعی خود را افزایش داده و تسلیحات گران قیمت آمریکایی را خریداری کرده است.
این گزارش دفاعی دولت ژاپن، چین را به استفاده از پروپاگاندا از جمله انتشار "اطلاعات نادرست درباره شیوع ویروس کرونا" متهم میکند.
در این گزارش آمده است: پاندمی ویروس کرونا احتمالا رقابت استراتژیک در بین کشورهایی که قصد دارند نظمهای بینالمللی و منطقهای به نفع خودشان ایجاد کنند و نفودشان را توسعه دهند، آشکار خواهد کرد و آن را افزایش خواهد داد. ما باید با دقت اقدامات آنها را تحت نظر بگیریم و مانع از تاثیر آنها بر امنیت ملی کشورمان شویم.
به عنوان سند و مدرک، یکی از مقامات وزارت دفاع ژاپن اعلام کرد که یکی از مقامات وزارت امور خارجه چین در ماه مارس پستی در توییتر منتشر کرد و ارتش آمریکا را به شیوع ویروس کرونا در ووهان متهم کرد و رسانههای چینی در همان زمان به داروهای گیاهی کشورشان به عنوان درمانهای موثر برای کووید ۱۹ اشاره کردند.
براساس این گزارش سالانه، چین برای تغییر وضعیت آبهای شمال آسیا تلاش میکرده و به عنوان مثال کشتیهای دولتی ۳۰۰۰ تنی را به آبهای ژاپن پیرامون جزایر تحت کنترل توکیو در دریای چین شرقی موسوم به جزایر سنکاکو اعزام کرده است؛ جزایری که چین نیز بر آنها ادعای مالکیت دارد و در چین به اسم دیائویو معروف هستند.
این گزارش همچنین به تدام توسعه برنامه اتمی و موشکی کره شمالی اشاره دارد.
در این گزارش آمده است: کره شمالی جسورانه سبکهای پیچیده و گوناگونی از حمله را دنبال میکند و به طور پیوسته قابلیتهای تهاجمی خود را تقویت میکند و آنها را ارتقا می بخشد. کره شمالی از مه سال ۲۰۱۹ میلادی سه نوع موشک بالستیک کوتاه برد پرتاب کرده که از سوخت جامد استفاده میکنند و نسبت به موشکهای مرسوم و متداول در ارتفاع پایینتری پرواز میکنند که میتوانند از سیستم دفاع موشکی ژاپن عبور کنند.
انتهای پیام