حمیدرضا حسنی امروز 18 تیر ماه در شورای اداری شهرستان با اعلام این خبر افزود: با هدف تعیین عرصه و حریم محوطه تاریخی تل خاکستر، کار کاوش این محوطه باستانی توسط هیأتی از کارشناسان پژوهشکده باستانشناسی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به سرپرستی "دکتر حسن رضوانی" آغاز شد.
وی ادامه داد: محوطه تاریخی تل خاکستر مربوط به دوران پیش از تاریخ بوده و در سال 1381 با شماره 5849 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
حسنی با بیان اینکه در کنار جاذبههای طبیعی، جاذبههای تاریخی این شهرستان نیز دارای اهمیت فراوان است افزود: در شهرستان شاهرود 156 اثر فاخر به ثبت رسیده که از این تعداد 74 اثر مربوط به تپهها و محوطه های تاریخی است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شاهرود گفت: از مهمترین محوطههای تاریخی شاهرود میتوان به "تپه سنگ چخماق" بسطام و "ده خیر" مربوط به دوران نوسنگی، محوطه تاریخی "عمادالدین 2 "و "تپه بلوار" شاهرود اشاره کرد.
وی یادآوری کرد: قدمت تاریخی شهرستان شاهرود بر اساس گمانهزنیهای باستان شناسان و حفاریها در تپه تاریخی ده خیر به هزاره هشتم قبل از میلاد و تپه سنگ چخماق بسطام به هزاره ششم تا هفتم قبل از میلاد مسیح میرسد. آثار به دست آمده دوره نوسنگی در حفاری اخیر تپه تاریخی عمادالدین 2 شهر شاهرود نیز گواهی بر این مدعاست.
انتهای پیام