به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی امروز در پنجمین اجلاس روسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه که در دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه همکاری های میان ایران و روسیه به ویژه همکاری های علمی برای توسعه پایدار و رونق دانشی برای تولید محصولات علمی و دانشی در کشور و منطقه بسیار حائز اهمیت است، گفت: طی سال های اخیر شاهد روابط علمی و تحقیقاتی خوبی در دو کشور بودیم و ظرفیت های خوبی برای افزایش این همکاری وجود دارد و شرایط حاکم در دنیا نمی تواند خللی در کمرنگ شدن تعاملات و همکاری های دو جانبه ایجاد کند. بنابراین افزایش همکاری ها با فعالیت و همکاری محققان، اساتید و مسوولان دو کشور محقق خواهد شد.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: امروزه ما در حال سپری کردن دوره همه گیری بیماری کرونا هستیم اگرچه با شیوع این ویروس و به تبع آن استفاده از فضای سایبری کاهش هزینه ها را به دنبال داشته اما بدون شک چالش های جدی را پیش روی دانشمندان و دانشگاهیان قرار داده است که باید به آنها توجه کرد.
دکتر غلامی تاکید کرد: در این دوره از شیوع کرونا ویروس با کاهش فعالیت های میدانی، آزمایشگاهی و کارگاهی مواجه شده ایم که باعث شده در توسعه علوم کاربردی، مهندسی و فناوری چالش ایجاد شود. به نظر می رسد با با کوچک شدن اقتصاد جهانی تولید و تبادل علم در دنیا نیز تحت تاثیر روند نزولی قرار بگیرد.
به گفته وی، اگر صنایع مختلف علمی، توریست و رویداد های ورزشی مهم تحت تاثیر قرار می گیرند تبادل دانشجو نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و پروژه های مشترک ، دوره های علمی مشترک، تبادل دانشجو، مقالات مشترک و دوره های مشترک تحصیلی با یک توقف رو به رو شده است هرچند نیازمند تلاش و برگردادندن به حالت عادی وجود دارد.
وزیر علوم تصریح کرد: در این دوره فرصت هایی به وجود آمده که باید برنامه ریزی کنیم چه فعالیتی انجام دهیم و به کجا خواهیم رفت. اکنون فرصتی به وجود امده تا از زیر ساخت های موجود و ساماندهی کشورهای منطقه در حوزه علم و فناوری برای دوره پسا کرونا بیشتر باندیشیم و حرکت منطقی و با شتاب خوبی داشته باشیم.
دکتر غلامی در خصوص راه حل های افزایش همکاری دو کشور ایران و روسیه و در نهایت شتاب علمی در شرایط کنونی نیز تاکید کرد: دسترسی آزاد اعضا هیات علمی و محققان منطقه به دانش تولید شده در هر یک از کشورها، تدوین اطلاعات و دسترسی آسان به آن در سطح منطقه و بین الملل، اعتبار دهی به مدارک دانشگاه های همکار و ایجاد پروتکل های مربوط، توسعه همکاری های دو جانبه و چند جانبه از طریق فضای سایبری، انتقال تجارب مدیریتی و انتقال راه حل های توسعه اقتصاد دانشگاهی می تواند بستر هایی را برای جهش و توسعه همکاری فراهمکند.
انتهای پیام