معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها خبر داد

حضور ۴۱۵۵ بانوی روستایی در عرصه مدیریت/ احداث ۷۵۰۰ بوستان روستایی در کشور

معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از احداث ۷۵۰۰ بوستان چند منظوره روستایی در کشور خبر داد.

سعیدرضا جندقیان در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: درحال حاضر ۳۷ هزار و ۱۱۵ دهیاری در روستاها فعال هستند که از میان آنها  ۲۸۵۵ نفر دهیار زن در کشور وجود دارد. همچنین از حدود ۴۰۰۰ نفر ناظر فنی و مسئول امور مالی دهیاری‌ها حدود ۱۳۰۰ نفر را زنان تحصیل کرده تشکیل می‌دهند و در مجموع حدود ۴۱۵۵ نفر از بانوان روستایی در عرصه مدیریت روستایی حضور دارند.

وی در تشریح برخی اقدامات عمده عمرانی و خدماتی در عرصه مدیریت روستایی از زمان تشکیل دهیاریها، به احداث و تجهیز ۹۲۴ پایگاه آتش‌نشانی روستایی در روستاها که هر پایگاه به روستاهای اطراف نیز خدمات می‌دهد اشاره کرد و افزود: استقرار سیستم جمع‌آوری پسماند در۳۰ هزار روستا (با سطح پوشش ۸۰ درصد روستاهای دارای دهیاری) از دیگر اقدامات انجام شده در سطح دهیاری‌های کشور است.

جندقیان ادامه داد: تاکنون ۷۵۰۰ بوستان چند منظوره روستایی احداث شده است. همچنین در حمایت و تقویت مالی مدیریت روستایی نیز از ۲۵۰۰۰ میلیارد تومان پرداختی از سال ۸۲ به دهیاریها، ۲۱ هزار و ۱۸۴میلیارد تومان(معادل ۸۵ درصد) در دولت یازدهم و دوازدهم پرداخت شده است. سهم سرانه روستاییان از۷۵ هزار تومان در سال ۱۳۹۲ به ۳۰۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۸ نیز ۴ برابر افزایش یافته است.


وی تاکید کرد: تخصیص ۳۶۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت جهت اجرای ۹۴۹ طرح درآمدزای دهیاری‌ها و اشتغال مستقیم بیش از ۲۳۱۲ نفر در سطح روستاهای کشور و پرداخت ۳۹۰ میلیارد ریال اعتبار برای کمک به توسعه زیر ساخت‌های ۴۷۳ پروژه خُرد گردشگری در روستای دارای ظرفیت گردشگری از دیگر اقدامات در سطح روستاهای کشور بوده است.

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در بخش دیگری از صحبت های خود به اقدامات ویژه در زمینه امنیت شغلی دهیاران اشاره کرد و افزود: تهیه لایحه اصلاح و الحاق موادی به ماده واحده قانون تأسیس دهیاری‌های خودکفا در روستاهای کشور و ارسال آن به هیأت دولت برای تصویب و ارسال به مجلس شورای اسلامی و تهیه و ابلاغ اصلاحیه آیین‌نامه استخدامی دهیاران کشور در سال ۱۳۹۸ که از دستاوردهای آن می‌توان به لحاظ سابقه خدمت دهیاران در دستگاه‌های اجرایی، تعیین ساختار سازمانی برای دهیاری‌ها و تهیه و ابلاغ قرارداد تیپ دهیار و نیروهای دهیاری اشاره کرد، از دیگر اقداماتی بوده که ظرف سال های اخیر انجام شده است.
وی ادامه داد: توصیه و پیشنهاد ابقاء دهیاران کارآمد به شوراهای اسلامی دوره پنجم که منجر به ابقاء بیش از ۶۸ درصد، جابجایی حدود ۵ درصد و پایان یافتن فعالیت حدود ۲۷ درصد دهیاران در دوره پنجم شوراهای اسلامی روستا شده است، مورد توجه بوده. همچنین ابلاغ دستورالعمل از سوی مقام عالی وزارت درخصوص بکارگیری دهیاران و کارکنان دهیاری روستاهایی که به شهر تبدیل شده‌اند نیز انجام شده است.

جندقیان با تاکید بر لزوم ایجاد شور و نشاط اجتماعی در جوامع روستایی در قالب اقدامات عمرانی و خدماتی مدیریت روستایی گفت: پویش ایده‌های برگزیده روستایی و  پویش ملی فیلم و عکس روستای ایرانی امسال از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ های کشور برگزار خواهد شد.

وی در تشریح آخرین آمار تشکیل دهیاری ها در کشور نیز گفت: تاکنون ۲۷ هزار و ۷۱۰ دهیاری از مجموع ۳۷ هزار و۱۱۵ دهیاری، درجه‌بندی شده‌اند که نزدیک به ۷۵درصد از دهیاری‌های کل کشور را شامل می‌شود. بی‌تردید درجه‌بندی دهیاری‌ها عامل مهمی در ساماندهی و نظام‌بخشی دهیاری‌ها خواهد بود که می‌تواند نحوه فعالیت دهیاری‌ها، نحوه جذب نیرو، شاخصه‌های انتخاب دهیار، ساختار سازمانی و تشکیلاتی این نهاد، نحوه توزیع منابع و اعتبارات و . . . را نظام بخشی کند.

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور تاکید کرد: در دی ماه سال گذشته دستور العمل نحوه درجه‌بندی دهیاری‌های کشور به استناد اصلاحیه "ماده ۴۸ مکرر آیین‌نامه اجرایی تشکیلات، انتخابات داخلی و امور مالی شوراهای اسلامی روستا و نحوه انتخاب دهیار(مصوب شهریور ۱۳۹۸) اصلاح و توسط وزیر کشور به استانداری‌ها ابلاغ شد. همچنین در این دستورالعمل، علاوه بر تغییر امتیازدهی شاخص‌های پیشین، دو شاخص "مرکزیت دهستان یا بخش، قبل از ایجاد شهرداری در مرکز بخش،" و "دارا بودن ظرفیت گردشگری روستا" به شاخص‌های درجه‌بندی دهیاری‌های کشور اضافه شده است که بر این اساس، درجه دهیاری‌های کشور با دقت و واقعیت بیشتری تعیین خواهد شد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۸ تیر ۱۳۹۹ / ۰۶:۰۸
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 99041712778
  • خبرنگار : 71505