به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری سیانان، دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس گفت: چین به شکل آزادانه وظایف بینالمللی در رابطه با روش برخورد با هنگکنگ و خصوصا احترام به خودمختاری و آزادیها آن را از بریتانیا بر عهده گرفت. مساله اعتماد در میان است و کشورهای زیادی در سراسر جهان این سوال را میپرسند؛ آیا چین به وظایف بینالمللی خود عمل میکند؟ زیرا اگر نشود به آنها اعتماد کرد که عهدشان را درباره هنگکنگ عملی میکنند، چطور میشود به اجرای دیگر مسوولیتهای بینالمللی آنها اعتماد کرد.
اظهارات دومینیک راب پس از سخنان سفیر چین مطرح میشوند که انگلیس را به "دخالت آشکار" در امور داخلی چین از طریق اظهارنظر درباره قانون امنیت ملی جدید در هنگکنگ متهم کرد. لندن برای اعطای حق شهروندی به صدها هزار سکنه هنگکنگ، در واکنش به این قانون امنیتی اعلام آمادگی کرده است.
آمریکا به تحریم مقامهای مسوول چینی و هنگکنگی بابت این قانون و آنچه تضعیف آزادیهای این دولتشهر توصیف کردند، اقدام کرده است و دومینیک راب هم آن را رد نمیکند.
او بعد از صحبت در مجلس عوام انگلیس و تصویب تحریمهایی به نام ماگنیتسکی که اشخاص خارجی متهم به نقضهای حقوق بشر و جرایم مرتبط را هدف میگیرد، درباره هدف گرفتن احتمالی چین طبق این قانون جدید گفت. وزیر امور خارجه انگلیس تاکید کرد: نمیخواهم فعلا اظهارنظر کنم اما هماکنون درباره گامهای آتی کارهایی کردهایم.
دومینیک راب دوشنبه این قوانین جدید را در کنار جزئیاتی از موج اول تحریمهایی در مجلس عوام ارائه کرد که شامل ۲۵ تبعه روس "دخیل در سوءرفتار و مرگ سرگئی ماگنیتسکی" و ۲۰ تبعه سعودی دخیل در قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی میشوند.
این سیاستمدار همچنین گفت، اولین بار است که یک "سیستم صرفا انگلیسی" طراحی میشود و "اختیاری که این کشور نیاز دارد تا تحریمهایی را علیه افرادی اعمال کند که در بدترین نقضهای حقوق بشری در سراسر جهان دخالت داشتند، به آن میدهد."
او افزود: این فراتر از مقامهای دولتی است و عوامل غیر دولتی را هم در بر میگیرد. بنابراین، اگر شما دزدسالار یا یک مجرم سازمانیافته هستید، نمیتوانید پول خونی خودتان را در این کشور شستشو دهید.
براساس بیانیه وزارت خارجه انگلیس، این تحریمها همچنین شامل دو ژنرال عالیرتبه ارتش میانمار میشود که در خشونت سیستماتیک و وحشیگری علیه مردمان مسلمان روهینجا و دیگر اقلیتهای قومی آنجا نقش داشتند. همچنین دو سازمان دخیل در کار اجباری، شکنجه و قتل که در کمپهای کرهشمالی رخ داده، در لیست تحریمها هستند.
انتهای پیام