به گزارش ایسنا، نشست هماندیشی حجتالاسلام والمسلمین درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور با جمعی از مدیران معاونت سیمای رسانه ملی برگزار شد.
درویشیان در این نشست که با حضور سیدمرتضی میرباقری معاون سیمای سازمان صداوسیما و جمعی از رؤسای شبکههای سیما برگزار شد اظهار داشت: باید با نگاه درست و توجه به رسانه، از ظرفیت آن به نحو مطلوب استفاده کرد.
وی ادامه داد: رسانه ملی میتواند تاثیر بسزایی در پیشگیری از فساد و وقوع جرم، فرهنگسازی و اصلاح جامعه داشته باشد و از سوی دیگر اگر به جایگاه خطیر و موثر آن توجه نشود میتواند باعث تخریب و تغییر فرهنگ اصلی کشور شود، فلذا همه ارکان نظام باید به صداوسیما به عنوان جایگاهی که میتواند چنین اثرات شگرفی داشته باشد، توجه و کمک کنند و بر همین اساس هر کمکی از ما در جهت رفع مشکلات بر بیاید، دریغ نمیکنیم.
درویشیان تصریح کرد: سازمان بازرسی ظرفیت خوبی برای دستگاههای اجرایی در زمینه پیگیری مطالبات و رفع موانع است و در این راستا آمادگی داریم به سازمان صداوسیما نیز کمک کنیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مشکلات اعتباری و بودجهای سازمان صداوسیما گفت: همه ساله در زمان تدوین بودجه سالانه، بخشی از عوارض و مالیاتی که اخذ میشود به دستگاهها و نهادهای مختلفی اختصاص مییابد؛ میتوان پیگیری کرد بخشی از این درآمد را به سازمان صداوسیما اختصاص داده و در مقابل انتظار کار داشت و یا اکنون که برنامه هفتم توسعه در حال تدوین است، جایگاه رسانه ملی آنطور که باید دیده شود.
وی با ابراز تاسف نسبت به درصد بالای تأمین بودجه رسانه ملی از محل تبلیغات و امور بازرگانی، تصریح کرد: اینکه 60 درصد از بودجه سازمان صداوسیما از محل آگهیهای بازرگانی تأمین میشود، فاجعه است؛ این موضوع تاثیر مستقیم بر کاهش کیفیت محتوا دارد و باید برای آن چارهای اندیشید.
حجتالاسلام درویشیان موضوع تلویزیون اینترنتی را بر خلاف قانون دانست و تأکید کرد: برخی به دنبال نقض حاکمیت اصل 175 قانون اساسی هستند که بنده به بخش مربوطه تأکید کردم به عنوان بازرسی ویژه پیگیری شود؛ طبق قانون اساسی هر نوع تلویزیون باید تحت پوشش صداوسیما باشد.
عضو شورای عالی قوه قضاییه توجه بیشتر به اقدامات پیشگیرانه را حائز اهمیت بسیار دانست و اظهار داشت: انتظار داریم رسانه ملی نقش خود را در ارتقای سلامت نظام اداری که میتواند بسیار اثرگذار باشد، به خوبی ایفا کند. همچنین در اقدامات پیشگیرانه فعالانهتر عمل کرده و سوءجریانات اداری و مالی را به لحاظ ارتباطی که مردم با صداوسیما دارند، به سازمان بازرسی منعکس کند.
وی با تأکید بر استفاده بیشتر از ظرفیت حوزههای تخصصی در برنامهسازیها، تصریح کرد: طی سالهای اخیر نسبت به تربیت نیرو و متخصصان و همچنین شیوه جایگزینی نیروهای جدید با نسل قدیم به طور درست و اصولی اقدام نشده است و اگر نیروی جایگزین برخی چهرهها تربیت شده بودند، با مشکلاتی که امروز مواجه هستیم، روبرو نبودیم و مشکلی در این زمینه نداشتیم.
درویشیان با بیان اینکه کالاهایی بعضا از رسانه ملی تبلیغ میشود که با آموزشهای سلامت محور شبکههای سیما خصوصا شبکه سلامت تناقض دارد، گفت: باید قبول کنیم صداوسیما آنطور که در اندیشه امام خمینی(ره) به عنوان دانشگاه بزرگ انسانسازی و ترویج و تبیین فرهنگ اسلامی و آموزههای دینی و انقلابی بود، فاصله گرفته است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه یکی از مهمترین محورهای مورد انتظار آیتالله رئیسی از سازمان که جزو رویکردهای جدی ما نیز هست، توجه به مسائل کلان کشور و موضوع مسئله محوری است، تصریح کرد: به طور مثال امروز موضوع جمعیت یک مسئله فوقالعاده پراهمیت است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند سالهای طولانی از آن غافل بودیم. اخیرا صداوسیما ورود خوبی به این موضوع داشته که تشکر میکنم و البته جا دارد این رویکرد تداوم یابد و تقویت شود.
وی با اشاره به لزوم همکاری دستگاههای حاکمیتی برای حل مسائل کلان و مشکلات مردم، اظهار داشت: لازمه پیگیری مسائل کلان کشور آشنایی با آسیبها و قصور دستگاههای مختلف است؛ بعضا میبینیم در رسانه ملی به موضوعات کم اهمیت پرداخته میشود که مسئله جدی کشور، استان و مردم نیست. در این زمینه با توجه به ماهیت کار سازمان بازرسی کل کشور که با نقاط آسیب آشناست، آمادهایم این موارد را منتقل کنیم تا با تولید برنامههای مختلف باعث اصلاح امور و رفع آسیبها و حل مشکلات مردم شوید.
درویشیان افزود: متاسفانه بسیاری از مواد و ظرفیتهای قوانین برنامه چهارم و پنجم اجرا و محقق نشد و یا در حال حاضر که بیش از دو سال از اجرای برنامه ششم توسعه میگذرد و اجرای بخشی از مواد آن زمانبندی داشت، به آن پرداخته نشده است که رسانه ملی با پوشش رسانهای و رصد نحوه اجرای تکالیف دستگاههای مختلف میتواند اثرگذاری فوقالعادهای داشته باشد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه ما مدیران خدوم را کمک و از آنها دستگیری میکنیم تا با جسارت و شجاعت بتوانند تصمیمگیری کنند و از این مرحله سخت تحریمی عبور کنیم، خاطرنشان کرد: البته در کنار آن باید مچ مفسدین را بگیریم و حتما میگیریم چراکه امروز فساد یکی از مهمترین آسیبهایی است که به کیان و اصل انقلاب صدمه میزند.
وی وجود سازمان بازرسی کل کشور را یک ظرفیت منحصر به فرد در نظام دانست و گفت: اگر به خوبی از ظرفیت و توانایی کارشناسی این سازمان استفاده شود، میتواند تاثیر بسزایی در تصمیمسازیها و تصمیمگیریهای قوای سهگانه داشته باشد.
در ابتدای این جلسه هماندیشی، حجتالاسلام عرب انصاری سرپرست معاونت نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان مواردی را درخصوص عملکرد معاونت سیما مطرح کرد.
سیدمرتضی میرباقری نیز با بیان اینکه رسانه ملی کاملا همگام با قوه قضائیه حرکت میکند، گفت: سرمایه اجتماعی قوه قضائیه و به تبع آن سرمایه اجتماعی نظام با اجرای طرح تحول قضایی بالاتر رفته است.
وی با بیان اینکه از این قبیل جلسات هماندیشی استقبال میکنیم، اظهار داشت: هر اندازه که سازمان بازرسی از سیاستگذاریها و برنامهریزیها و از سوی دیگر با روند برنامهسازیها و مکانیزمها و آسیبهای سازمان صداوسیما اطلاع داشته باشد، همفکری بیشتری به وجود میآید و افق نگاهها نزدیکتر و ارزیابی دقیقتر میشود و ببینیم شما چه کمکی میتوانید به ما کنید تا کیفیت کار بالاتر برود.
معاون سیمای سازمان صداوسیما با بیان اینکه 60 درصد از بودجه رسانه ملی از طریق بخش بازرگانی تأمین میشود، افزود: ما پخش برنامههای مشارکتی و مشارکت بخش بازرگانی در برنامهها را ذلت میدانیم و متأسفانه هر چه میگذرد دولت سهم بازرگانی را در بودجه رسانه ملی پررنگتر میکند.
در ادامه نیز حسین کرمی قائم مقام معاونت سیما، مجید زینالعابدین مدیر شبکه یک سیما، محمدرضا جعفری جلوه مدیر شبکه دو، علی فروغی مدیر شبکه سه، محمد احسانی مدیر شبکه نسیم، مسعود احمدیافزادی مدیر شبکه آموزش، محمدمهدی قاسمی مدیر شبکه سلامت، جواد رمضاننژاد رئیس مرکز سیمافیلم و سیدمحمود اسلامی مدیرکل مالی و اداری معاونت سیما به طرح و اعلام نظرات خود پرداختند.
انتهای پیام