رقیه صادقزاده در گفتوگو با ایسنا با اشاره به فعالیت کارگاههای تولید ماسک در شرایط کرونایی جامعه، اظهار کرد: بانوان توانمند استان در ایام کرونایی پای کار هستند و همگی در تولید ماسک و پوشاک تلاش کرده و حتی طرح توانمند سازی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر مشاغل خانگی نیز تغییر رویکرد داده و تمامی زنان در این طرح به تولید ماسک و لباس مشغول شدند.
وی افزود: آموزشهای لازم جهت توانمند سازی زنان سرپرست خانوار از سوی سازمان فنی و حرفهای استان به بانوان توانمند استان ارائه شده و اکنون نیز برخی از آنها وارد بازار فروش شده و محصولات خود را به بازار عرضه میکنند.
وی بیان کرد: برخی از کارگاهها به دلیل کرونا تعطیل شدهاند، چرا که اکنون نیازی به تولید ماسک بیشتر نیست و ماسک به حد کافی در بازار وجود دارد اما اگر دوباره به ماسک نیاز داشته باشیم بانوان توانمند استان به تولید ماسک مشغول خواهند شد.
صادقزاده با بیان اینکه سال گذشته سند ارتقای وضعیت زنان و خانوادهی آذربایجانشرقی تدوین و رونمایی شد، گفت: برخی شاخصهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در این سند تدوین و وضعیت تمامی شهرستانهای استان براساس شاخصها مشخص و تعریف شده است. امیدواریم با تلاش در رفع نقاط ضعف هر یک از شهرستانها در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی گامی موثری برداریم.
وی با اشاره به پستهای مدیریتی بانوان در شهرستانهای استان، گفت: سه نفر از بانوان استان در حوزه وزارت کشور، بخشدار بودند که دو نفر از آنها در شهرستان های شبستر و مراغه ارتقا یافته و به سمت معاون فرماندار منصوب شدند؛ همچنین در دستگاههای اجرایی از جمله اداره کل بهزیستی، سازمان فنی و حرفهای، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل ورزش جوانان نیز بانوان در پستهای مدیریتی فعالیت میکنند.
وی یادآور شد: قراردادهای لازم در طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر مشاغل خانگی منعقد شده است و امیدواریم حرکات خوبی با برخی از خیریهها نیز در این راستا انجام شود.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به فعالیت دفاتر تسهیلگری در مناطق حاشیه نشین، گفت: لیست زنان سرپرست خانوار این مناطق مشخص شده است و براساس تحصیلات و میزان سن در گروههای مختلف تشکیل میشوند تا آموزشهای لازم را در قالب گروههای ۱۰ نفره دریافت کنند.
وی با اشاره به رصد و پایش در راستای سند ارتقای وضعیت زنان استان، گفت: وضعیت زنان استان براساس شاخصهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و اقتصادی به تفکیک هر شهرستان در رصد و پایش مشخص شده است و برنامهریزیهای لازم در راستای اجرایی شدن این سند انجام میشود. تفاهم نامهی رصد و پایش این سند با سازمان جهاد دانشگاهی استان منعقد شده است.
وی ادامه داد: فعالیتهای مربوط به حوزهی زنان در دستگاههای اجرایی بعد از جمع آوری در سامانهی ۱۰۱ ثبت میشوند تا تمامی برنامهها در حوزهی زنان و خانواده اجرایی شود.
صادقزاده در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه مرکز ماده ۱۶ تبریز جزو اولویت استان است، گفت: طی بازدیدی از این محل، ایجاد مرکز ماده ۱۶ ویژهی بانوان استان را امری ضروری دانستیم، در مرکز ماده ۱۶ تمامی برنامهها برای مردان از جمله برگزاری کارگاههای مهارت آموزی، ارتباط با بازار و توانمند سازی به خوبی انجام میشود، برهمین اساس پیشنهادی نیز برای ایجاد مرکز ماده ۱۶ ویژهی بانوان ارائه کردیم.
وی با بیان اینکه طبق تاکیدات آقای استاندار، مرکز ماده ۱۶ ویژهی بانوان تا هفتهی دولت راه اندازی میشود، افزود: در بحث تجهیز این مرکز نیز شهردار تبریز قول مساعدت دادهاند و سرپرست بهزیستی استان نیز قول دادهاند که هماهنگیهای لازم با پیمانکار برای تجهیز این مرکز در اسرع وقت انجام شود.
وی افزود: راه اندازی مرکز ماده ۱۶ ویژهی بانوان باعث توانمندسازی بانوان آسیب دیده از اعتیاد خواهد شد، چراکه زنان در مرکز کارآفرین و توانمند میشوند. همچنین طرحهای توان افزایی و تاب آوری اجتماعی زنان سرپرست خانوار نیز در این مرکز اجرایی خواهد شد.
صادقزاده با اشاره به انعقاد تفاهم نامهای با کانون وکلای استان در حوزهی زنان، گفت: تعاملات بسیار خوبی با کانون وکلا در جهت حمایت از زنان آسیب دیده و آسیب پذیر میشود و وکلای عزیز در حوزهی زنان به صورت رایگان به پروندههای دادگاهی زنان رسیدگی کرده و برای آنها مشاوره انجام میدهند.
وی گفت: در مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک به عنوان نمایندهی این مرجع انتخاب شدهایم و استان ما جزو ۱۲ استانی است که برخی شهرهای آن به عنوان پایلوت شهر دوستدار کودک معرفی شده است.
انتهای پیام