رئیس مرکز افلاک‌نمای دانشگاه فردوسی مشهد تشریح کرد؛

روایت رصدگران ایرانی دریای عمان از کسوف ۹۹

رئیس مرکز افلاک‌نمای دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با وجود تمام سختی‌ها تصمیم گرفتیم برای دیدن بهتر کسوف حلقوی از مرزهای ایران عبور کنیم.

محمد هادی طباطبایی یزدی، شب گذشته در برنامه لایو اینستاگرامی حلقه آتش مرکز آسمان‌نمای دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: طی سفری که برای دیدن کسوف حلقوی در خارج از مرزهای آبی ایران داشتیم تنها به دنبال دیدن حلقه کامل خورشید گرفتگی بودیم که در اول تیرماه اتفاق افتاد.

وی افزود: با وجود تمام سختی‌ها و دریازدگی‌هایی که در این سفر برای رصد تجربه کردیم، تصمیم گرفتیم برای دیدن بهتر کسوف حلقوی از مرزهای ایران عبور کنیم و هر کدام از افراد این گروه با تمام سختی‌هایی که تجربه کردند، تصمیم گرفتند تا ما را در این مسیر همراهی کنند و سفر خاطره‌انگیزی را رقم بزنند.

رئیس مرکز افلاک‌نمای دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه «با گروه رصدگران از خلیج چابهار راه افتادیم»، گفت:  به سمت جنوب رهسپار شدیم تا به نقطه‌ای برسیم که با ابر مواجه نشویم و بتوانیم گرفت کسوف را بهتر مشاهده کنیم در واقع خط سایه از جایی می‌گذشت که  برای دیدن آن مجبور شدیم سفر دریایی را برنامه‌ریزی کنیم و این کار ساده‌ای نبود.

وی افزود: ما در این سفر حداقل ۱۴۰ کیلومتر از سواحل دور شدیم و از مرز آبی ایران عبور کردیم که برای این سفر، هماهنگی گسترده‌ای طلب می‌کرد تا این اتفاق رخ دهد. به جز این هماهنگی‌های قانونی، برای اینکه بتوانیم در خط سایه قرار گیریم، باید به منطقه‌ای می‌رفتیم که می‌دانستیم احتمالا دریا مواج است.

رئیس مرکز آسمان‌نمای دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: برای دیدن خورشید گرفتگی کامل ما قادر نبودیم وارد کشور عمان و پاکستان شویم و به خاطر شیوع ویروس کرونا مرزهای کشور پاکستان  و عمان بسته بود و اصلا امکان سفر به این کشورها وجود نداشت. اواخر فروردین ماه سال جاری با گفت‌وگویی که در دانشگاه فردوسی مشهد با بسیج اساتید داشتیم، متوجه شدیم که آنها برنامه‌ای  از سال گذشته به نام سفرهای علم و فناوری داشته‌اند که در قالب این اردوها و سفرهای علم و فناوری مکان‌هایی را در کشور برای افراد هماهنگ می‌کنند تا بتوانند به آن محل سفر کنند و سفر اهداف علمی و فناورانه داشته باشند.

وی بیان کرد: برگزاری چنین اردوهایی به‌خصوص برای جامعه دانشگاهی کشور  بسیار مفید است؛ چراکه با پتانسیل‌های علمی و فناوری در ایران آشنا می‌شوند و می‌توانند با آشنایی این پتانسیل‌ها دیدگاه خود را ارتقا دهند تا در رویکرد بعضی از این فرصت‌ها تأثیر داشته باشند. ما از این فرصت استفاده کردیم و توانستیم با کمک سازمان بسیج اساتید در دانشگاه فردوسی مشهد  و در کشور هماهنگی‌های لازم را برای این سفر دریایی از طریق نیروی دریایی سپاه  انجام دهیم.

طباطبایی یزدی عنوان کرد: ما در این سفر مطمئن شده بودیم که با بادهای ۱۲۰ روزه امکان این سفر به هیچ صورتی بدون هماهنگی نظامی کشور امکان پذیر نیست؛ چراکه آنها با ماموریت‌هایی در این شرایط که در دریا اتفاق می‌افتد، آشنا هستند و می‌توانند با کمترین ریسک اقدامات لازم را انجام دهند. اینکه امکان یک برنامه عمومی برقرار شود برای ما بسیار جذاب بود، اما زمانی که وارد جزئیات شدیم، دیدیم با تجربه‌ای که تاکنون وجود دارد، ریسک بالایی است و به این خاطر از افرادی دعوت کردیم که همگی سابقه برنامه نجومی بسیار جدی داشتند در این سفر ما را همراهی کردند.

رئیس مرکز افلاک‌نمای دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: تمام افرادی که در این سفر ما را همراهی کردند، نقطه مشترکی دارند که در برنامه‌های علمی- ترویجی،  سال‌هاست  فعالیت می‌کنند و هر کدام در یکی از مجموعه‌هایی که در مشهد وجود دارد، به طور بسیار جدی در این زمینه فعالیت داشته‌اند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ تیر ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99041108486
  • خبرنگار : 50081