در نامه‌ای ضد ایرانی به شورای امنیت

امارات: امنیت‌مان جزئی از امنیت عربستان است

امارات متحده عربی در نامه‌ای به شورای امنیت از عدم تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از الحدث، امارات در نامه‌ای به شورای امنیت از عدم تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران ابراز نگرانی کرد.

امارات در این نامه تاکید کرده است که امنیت امارات جزئی از امنیت عربستان است.

به گزارش برخی رسانه های عربی، امارات در این نامه همچنین از نقض برجام توسط ایران نیز ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش ایسنا، عربستان سعودی نیز در نامه ای به شورای امنیت با طرح ادعاهای بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت تداوم تحریم های تسلیحاتی علیه تهران تاکید کرد.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه شب گذشته شورای امنیت تاکید کرد: علی‌رغم مخالفت شدید و مشروع ما نسبت به بدرفتاری تاریخی نسبت به ایران توسط شورای امنیت خصوصاً در طول ۸ سال تجاوز صدام حسین و همچنین در جریان بحران غیرضروری هسته‌ای، ایران با مشارکت در مذاکرات، حسن نیت خود را جهت دستیابی به یک راه حل دیپلماتیک، همان‌طور که همه قطعنامه‌های شورای امنیت در مورد موضوع هسته‌ای خواستار شده‌ بودند، نشان داد.پس از ۱۳ سال مذاکرات پیچیده، در سال ۲۰۱۵ ایران و پنج عضو دائم این شورا به‌علاوه آلمان، برنامه جامع اقدام مشترک را امضا کردند که به قطعنامه ۲۲۳۱ منضم شده و جزء جدایی­‌ناپذیر آن است. ایران مواضع خود را بلافاصله پس از تصویب قطعنامه و اخیراً بار دیگر اعلام کرد.[۸] با این وجود، به تمام تعهدات خود با حسن نیت پایبند بوده که این امر توسط گزارش‌های متعدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد تأیید واقع شده است.

وی در بخش دیگری خاطرنشان کرد:چارچوب زمانی رفع محدودیت‌های تسلیحاتی که در قطعنامه ۲۲۳۱ پیش‌بینی شده، بخش لاینفک از تفاهم سخت به دست آمده است، که طرف‌های برجام را قادر ساخت تا در نهایت درمورد بسته کلی برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ توافق کنند. قطعنامه آشکارا و مصرانه خواستار «اجرای کامل چارچوب زمانبندی­‌ آن است». هرتلاشی برای تغییر یا تعدیل زمانبندی پذیرفته شده به معنای لطمه تمامیت قطعنامه ۲۲۳۱ است. شورا نباید اجازه دهد که تنها یک دولت این فرایند را مورد سوء استفاده قرار دهد.

ظریف گفت:همان‌طور که در نامه رئیس جمهوری اسلامی ایران به رهبران دولت‌های باقی‌مانده در برجام در ۸ مه ۲۰۱۹ مشخص شده است، هرگونه محدودیت جدید توسط شورای امنیت، بر خلاف تعهدات اساسی است که به ملت ایران داده شده است. در چنین سناریویی، گزینه‌های ایران، همانطور که قبلاً به بقیه طرف‌های برجام اطلاع داده شده، قاطع خواهد بود و ایالات متحده و هر موجودیتی که ممکن است به آن کمک کند – یا به رفتار غیرقانونی آمریکا تن دهد- مسئولیت کامل را بر عهده خواهد داشت.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ تیر ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99041108483
  • خبرنگار : 71579