به گزارش ایسنا به نقل از فاکس نیوز، حزب دموکرات اورنج کانتی کالیفرنیا در مصوبهای که چند روز پیش به تصویب رسید خواستار تغییر نام، برداشتن مجسمه و یادبودهای «جان وین» از فرودگاه این منطقه به دلیل دیدگاههای نژادپرستانه این ستاره سینمای وسترن هالیوود در چند دهه گذشته شد.
«اتان وین» فرزرند «جان وین» در بیانیهای در این باره اعلام کرد: «بگذارید یک چیز را روشن کنم، جان وین نژادپرست نبود. میدانم که این عبارت این روزها زیاد مطرح میشود اما من به صراحت این موضوع را میگویم. شکی نیست که صحبتهای پدرم در مصاحبهای که ۵۰ سال پیش انجام دادن موجب رنجش و خشم افرادی شده است اما آنها اظهارت او را تغییر دادند و احساسات واقعی پدرم به خوبی منتقل نشده است».
«جان وین» در مصاحبه سالهای دورش با یک مجله عنوان کرده بود که به برتری سفیدپوستان تا تحصیل سیاهپوستان و رسیدن به مرحله مسئولیتپذیری معتقد است و همچنین به دادن اختیار و قدرت رهبری و قضاوت به افراد غیرمسئول اعتقاد ندارد. او همچنین گفته بود بابت این موضوع که این افراد چند نسل پیش برده بودند احساس گناه نمیکند.
«اتان وین» ۵۸ ساله که کوچکترین فرزند و مدیر موسسه «John Wayne Enterprises» است در بیانیه خود اضافه کرده است: «حقیقت این است که بر اساس اسناد موجود در آرشیو، پدرم از برتری سفیدپوستان به هیچ شکلی حمایت نکرده است و معتقد بود که افراد مسئولیتپذیر باید بدون استفاده از خشونت قدرت را در دست گیرند. همه کسانی که او را میشناختند میدانند که پدرم افراد را به عنوان شخص مورد قصاوت قرار میداد و بر این باور بود که به افراد باید فرصتهای برابر داد.
او مخالف اعتقادات تعصب آمیز بود و با افرادی از تمامی نژادها همکاری میکرد و آنها را استخدام میکرد. قضاوت کردن درباره جان وین بر اساس یک مصاحبه که تصویری متضاد با شخصیت واقعی او را ارائه میدهد ناعادلانه است. تمرکز کنونی بر روی مساله عدالت اجتماعی کاملا معتبر و ضروری است اما تلاشها برای بهره برداری سیاسی از آن، فرصتهای واقعی برای اصلاحات را از بین میبرد. اگر پدرم امروز زنده بود در خط مقدم عدالت و عدالتخواهی برای همه مردم حضور مییافت و برای حق اعتراض و تلاش برای تغییر برای همه میایستاد.
«ماریو میچل موریسون» معروف به «جان وین» روز ۲۶ می ۱۹۰۷ در ایالت ایووا در شمال شرقی آمریکا به دنیا آمد و روز ۱۱ ژوئن ۱۹۷۹ در سن ۷۲ سالگی بر اثر سرطان در لسآنجلس درگذشت. او در طول دوران فعالیت هنری خود در ۲۰۰ فیلم نقشآفرینی کرد و در سال ۱۹۶۹ با فیلم «شجاعت واقعی» موفق به دریافت جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد شد.
انتهای پیام