در شورای هماهنگی بعثه و سازمان حج مطرح شد

صرفه و صلاح حجاج را درنظر گرفته‌ایم

در شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت با اشاره به تعطیلی حج از سوی عربستان تاکید شد: رویکرد مجموعه حج و زیارت رعایت صرفه و صلاح زائران حج تمتع بوده و هست.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حج، در این نشست که به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد، علی‌رضا رشیدیان ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ با اشاره به دیداری که با اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور داشت، گفت: شورای‌ عالی حج به عنوان بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در این حوزه تشکیل و موضع جمهوری اسلامی ایران درباره تعطیلی حج اعلام خواهد شد.

او ادامه داد: در جلسه شورای عالی حج وضعیت قسط اول هزینه حج که زائران پرداختند و برای خرید ارز به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار به حساب بانک مرکزی واریز شده است و همچنین نحوه تامین باقی‌مانده مبلغ ریالی مورد نیاز برای ۱۰۰ میلیون دلار دیگر روشن خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز اظهار کرد: شرایط پیش‌آمده باید مدیریت و فرآیند دقیقی برای وضعیت آینده طراحی و به زائران اطلاع‌رسانی شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب همچنین خواستار ارائه راهکارهای مناسب و قابل اجرا برای طرح و بررسی در شورای عالی حج شد و افزود: معاونان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت طرح‌ها و برنامه‌های خود درخصوص تعامل و هم‌افزایی بیشتر بین سازمان حج و بعثه و مواردی از قبیل بازسازی و آموزش نیروی انسانی و نحوه رفع آسیب‌های شناسایی شده و نقاط ضعف، آموزش زائران و... را در جلسه آینده شورای برنامه‌ریزی ارائه کنند.  

این جلسه با بیان پیگیری‌ها و اقدامات انجام‌شده در زمینه «حج هوشمند» ادامه یافت و مسؤولان سازمان حج و بعثه لزوم ساماندهی نرم‌افزارهای مورد استفاده در بخش‌های مختلف این مجموعه را یادآور شدند و تاکید کردند: اقدامات در این خصوص باید متمرکز و بانک‌های اطلاعاتی تقویت شود و برای اصلاح فرآیندها و استفاده از نرم‌افزارهای مناسب با استفاده از افراد خبره و صاحب‌نظر نقشه راه تهیه شود.

اکبر رضایی ـ سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت ـ نیز از وضعیت قراردادها و تفاهم‌های صورت‌گرفته با طرف‌های سعودی در حوزه‌های مسکن، تغذیه و تدارکات و حمل و نقل برای حج ۹۹ گزارش داد و گفت: با توجه به این‌که عربستان مراسم حج را لغو کرد، خسارت و زیانی متوجه سازمان حج نخواهد شد و البته مواردی را که با سیاست‌ها و برنامه‌های ما همخوانی دارد مجددا بررسی و در صورت لزوم برای حج آینده حفظ خواهیم کرد.  

عربستان حدود یک هفته پیش از لغو حج برای مسلمانان کشورهای دیگر و برگزاری حج به شکلی محدود با جمعیتی نزدیک به ۱۰ هزار نفر از شهروندان عربستانی و خارجی‌های مقیم این کشور برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، خبر داد. با این حال بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به این تصمیم واکنش نشان داده و آن را ناشی از مدیریت ضعیف و ناتوانی عربستان در برگزاری حج دانستند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۰ تیر ۱۳۹۹ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 99041007590
  • خبرنگار : 71021