عزتالله حاصلی در آستانه روز صنعت و معدن (10 تیر) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت معادن و صنایع معدنی استان کرمانشاه، اظهار کرد: 209 فقره پروانه بهرهبرداری از معادن در کرمانشاه صادر شده که از این تعداد هم اکنون 157 معدن فعال است.
وی سرمایهگذاری صورت گرفته در معادن فعال استان را 750 میلیارد تومان برآورد کرد و ادامه داد: هم اکنون نزدیک به 1700 نفر به طور مستقیم و بین سه تا چهار هزار نفر به صورت غیرمستقیم در معادن کرمانشاه مشغول به کار هستند.
معاون معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان کرمانشاه میزان برداشت سالیانه از معادن کرمانشاه را حدود هفت میلیون تن اعلام کرد و یادآور شد: برآورد میشود ذخیره قطعی معادن استان بیش از شش میلیارد تن باشد.
حاصلی عمده ذخایر معدنی استان را نیز مربوط به مصالح ساختمانی دانست و اضافه کرد: از پروانههای بهرهبرداری صادر شده در استان نیز سنگهای مرمریت، مرمیت دولومیت، مخلوط کوهی و بیتومین بیشترین سهم را دارد.
به گفته این مسئول، معادن دیگری شامل سنگ گچ، فلدسپات، سیلیس، آهک و مارن، خاک صنعتی، هگماتیت و ... نیز در استان وجود دارد که تعداد آنها کمتر است.
وی اضافه کرد: یبشترین معادن را نیز در حوزه سنگ تزئینی در اسلام آبادغرب، کرمانشاه و هرسین و در حوزه قیرطبیعی در گیلانغرب داریم.
معاون معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان کرمانشاه اشارهای هم به وضعیت معادن راکد استان داشت و گفت: 52 معدن راکد در استان داریم که امسال برای فعالسازی 20 مورد از آنها برنامه داریم.
وی تاکید کرد: از ابتدای امسال تاکنون نیز هفت معدن فعال شده و بزودی احیا چهار معدن دیگر را نیز خواهیم داشت.
حاصلی اشارهای هم به وضعیت صنایع معدنی استان داشت و گفت: در کرمانشاه 294 واحد صنایع معدنی داریم که سرمایهگذاری آنها نزدیک به 770 میلیارد تومان و اشتغالزایی مستقیمی که دارند نیز 7800 نفر است.
به گفته این مسئول، 93 واحد در زمینه شن و ماسه، 69 واحد قطعات بتنی، 30 واحد آجر فشاری، 31 واحد سنگبری و 17 واحد در زمینه تولید آسفالت فعالیت دارند که بیشترین واحدهای صنایع معدنی استان را به خود اختصاص میدهند.
معاون معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان کرمانشاه از مهمترین چالشهای پیش روی معادن استان که مانع جذب سرمایهگذار در این حوزه می شود هم یاد کرد و گفت: یکی از مهمترین این موانع مشکل با سایر دستگاهها خصوصا منابع طبیعی و راه و شهرسازی در زمینه صدور مجوزها است.
حاصلی خاطرنشان کرد: مانع دیگر توسعه معادن و صنایع وابسته به آن کمبود نقدینگی و مشکلات تامین منابع مالی برای ورود سرمایهگذاران است.
وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت معادن نیازمند بهرهمندی از تکنولوژی روز در زمینه استخراج و فرآوری است، افزود: متاسفانه در این زمینه کاستیهایی خصوصا در زمینه معادن بیتومین داریم.
انتهای پیام