دکتر مصطفی اکبری در گفت و گو با ایسنا، بابیان اینکه کرونا یک بیماری هزارچهره است، اظهارکرد: پایه اولیه این بیماری درگیری ریوی است و چنانچه یک ورزشکار از نظر ریوی درگیر این بیماری شود، مطمئنا آسیب زیادی خواهد دید.
وی تصریح کرد: برخی افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند، گاها بخشی از حجم ریوی خود را از دست میدهند و این شاید برای افراد عادی که تنفس معمولی دارند چندان مشخص نباشد، اما برای ورزشکارانی که ورزشهای هوازی و یا ورزشهایی که حجم ریوی بالایی میخواهد انجام می دهند، مشکل ساز خواهد شد.
پزشک سابق تیم ملی کشتی و تیم ملی فوتبال نوجوانان اضافه کر: ورزشکاران باید به شدت پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند تا درگیر این بیماری نشوند، البته هرکرونایی هم نمیتواند آسیب شدیدی بوجود بیاورد، مگر اینکه به شدت ریهها را درگیر کند.
وی در ادامه ضمن ابراز نگرانی از شروع رقابتهای لیگی در کشور، گفت: استرس کرونا از یک سو و فاصله گیری چندماهه از تمرینات اصلی از سوی دیگر باعث شده تا ورزشکاران بیشتر مستعد آسیب دیدگی شوند، لذا از ابتدا هم مخالف شروع دوباره رقابتهای لیگی بودم و اکنون هم که این رقابتها شروع شده میبینیم که آمار آسیب دیدگیها بسیار بالا رفته است.
اکبری تصریح کرد: همچنین براساس مستندات علمی سیستم ایمنی بدن در اواخر فصل تضعیف شده و ورزشکار مستعد ابتلا به بیماریهای واگیر میشود.
وی در ادامه به نقش ورزش در پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا هم اشاره کرد و گفت: ورزش منظم سیستم ایمنی بدن و لنفوسیتهای موجود در عروق را تقویت میکند و به افزایش ظرفیت اکسیژن گیری و حجم ریهها کمک میکند، لذا اگر ورزشکاری به کرونای ریوی دچار شود، خطر مرگ کمتر او را تهدید میکند.
این متخصص آسیب های ورزشی تاکید کرد: بنابراین به همه مردم توصیه میکنیم که روزانه حداقل انجام 20 دقیقه ورزش را فراموش نکنند، ورزشی که ضربان قلب را تا حداقل 120 بالا ببرد و باعث تعریق شود.
انتهای پیام