به گزارش ایسنا، هر ساله ۲۷ ژوئن معادل با هفتم تیرماه در سرتاسر جهان مراسم بزرگداشت روز جهانی میکروبیوم برگزار میشود. شعار جهانی امسال برای این روز، اهمیت حفظ تنوع میکروبیوتا بدن انسان و جهان هستی است؛ به این امید که سلامت را در پی داشته باشد.
دکتر باقر لاریجانی - نایب رییس کمیته ملی بیماریهای غیرواگیر و رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در آستانه روز جهانی میکروبیوم گفت: تعداد سلولهای میکروبی بدن انسان بیشتر از سلولهای انسانی است و میکروبیوتای بدن انسان با توجه به نقشی که در عملکرد سلولهای ایمنی بدن دارد در شرایط همهگیری کووید۱۹ از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: میکروبیوتا با ترشح متابولیتهای مختلف میزان ترشح سیتوکینها و پاسخهای التهابی را در بدن تنظیم میکند و از این طریق بر شدت بیماری کووید۱۹ تاثیرگذار است.
لاریجانی با اشاره به این که ترکیب میکروبیوتای بدن انسان در بسیاری از بیماریهای غیرواگیر از جمله چاقی، دیابت، پرفشاری خون، بیماریهای قلبی-عروقی و اختلالات کلیوی مختل میشود و این بیماریها خطر مرگ و میر در مبتلایان به کووید۱۹ را افزایش میدهند، اظهار کرد: مطالعات نشان دادهاند که از هر پنج نفر در دنیا یک نفر دچار بیماری زمینهای است که این موضوع خطر ابتلا به درجه شدید کووید۱۹ و پیامدهای ناشی از آن را افزایش میدهد.
رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم اضافه کرد: شیوع بالای اختلال در ترکیب میکروبیوتای دستگاه گوارش و بیماریهای غیرواگیر در سالمندان، این گروه سنی را در معرض خطر بالاتری در دوران همه گیری قرار داده است.
وی ادامه داد: با شناخت بیشتر نقش میکروبیوتا در مقاومت نسبت به بروز عفونتهای ویروسی، میتوان به شناسایی راهکارهای مداخله ای برای تعدیل ترکیب میکروبیوتا در راستای بهبود عملکرد سیستم ایمنی پرداخت.
نایب رییس کمیته ملی بیماریهای غیرواگیر ورزش کردن، پیروی از رژیم غذایی متنوع و سرشار از منابع فیبر و آنتی اکسیدانها از جمله میوهها، سبزیها و غذاهای تخمیرشده، دوری از استرس و پرهیز از مصرف بیرویه آنتی بیوتیکها را در تعدیل تنوع میکروبیوتای بدن انسان در شرایط همهگیری بیماری کرونا ویروس اثرگذار خواند.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، لاریجانی ضمن اشاره به اهمیت این دانش بین رشتهای، توسعه این حوزه را یکی از اهداف مهم پژوهشگاه ذکر کرد و افزود: با توجه به نقش میکروبیوتا در بیماریهای غیرواگیر، لازم است با شناخت این ترکیب بسترهای استفاده از این دانش در پیشگیری از بیماری ها را فراهم کنیم.
انتهای پیام