تعهد الکاظمی برای کنترل بر گذرگاه‌های مرزی/ "اجازه ماجراجویی‌های خارجی در خاک عراق را نمی‌دهیم"

نخست وزیر عراق ضمن تعهد برای تامین امنیت در گذرگاه‌های مرزی، اعلام کرد اقدامات بزرگی علیه فساد انجام خواهد داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شفق‌نیوز، مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در دیدار با جمعی از روزنامه‌نگاران و تحلیل‌گران سیاسی با اشاره به برخی مداخلات خارجی در عراق گفت که مداخلات منطقه‌ای موفقیت‌آمیز نخواهد بود مگر اینکه طرفی در داخل این مداخله‌ها را پیاده کند.

وی افزود: نباید اجازه دهیم مداخله‌های خارجی، تمامیت ارضی یا بافت اجتماعی عراق را تهدید کند. اجازه نخواهیم داد طرف‌های خارجی در عراق دست به ماجراجویی‌ بزنند. آینده عراق مهم‌تر از هر چیزی است. عراق کشور حاشیه‌ای نیست و ماجراجویی در خاک این کشور غیرقابل قبول است.

الکاظمی اعلام کرد عملیاتی را برای کنترل دولت بر گذرگاه‌های مرزهای عراق آغاز می‌کند.

در این بیانیه آمده است، عراق در گذرگاه‌ها به خاطر فعالیت گروهک‌ها، راهزنان و افراد بانفوذی که گاهی بر این گذرگاه‌ها کنترل پیدا می‌کنند، سالانه میلیاردها دلار خسارت می‌بیند و دولت در آینده نزدیک عملیاتی را برای کنترل مجدد بر این گذرگاه‌ها اجرایی می‌کند.

وی ادامه داد: به زودی اقداماتی را برای تغییر در نظام اداری اتخاذ خواهیم کرد. فساد خطرناک‌تر از تروریسم است؛ زیرا فساد به تروریست‌ها کمک می کند. ما کمپینی را برای پیگیری دلایل این فساد و پیگرد افراد فاسد راه‌اندازی خواهیم کرد. زمان حل چالش‌های اقتصادی فرا رسیده و اولویت‌های ما توزیع عادلانه منابع و ثروت‌ها و عدم پرداخت مالی به برخی مردم عراق به ضرر فقرا و نیازمندان است.

الکاظمی ضمن تعهد برای تامین امنیت انتخابات گفت، هدف دستیابی به انتخاباتی عادلانه و پروسه‌ای سازنده و واقعی برای کشور است تا نتایجی به دست آید و طی آن شهروندان احساس کنند که آنها نماینده هستند نه اینکه احساس کنند رأیشان به سرقت رفته است.

کاظم العقابی، رئیس هیئت گذرگاه‌های مرزی عراق اواخر ۲۰۱۹ در اظهاراتی مطبوعاتی اعلام کرده بود، به دلیل فساد، سالانه هشت میلیارد دلار در گذرگاه‌ها حیف و میل می‌شود.

در ماه فوریه نیز احمد رشید، عضو کمیسیون مالی پارلمان عراق اعلام کرد، پنج گذرگاه مرزی در جنوب و مرکز کشور تحت کنترل شبه‌نظامیان مسلح قرار دارند اما نام این گذرگاه‌ها یا اسامی گروه‌های مسلح را بیان نکرد.

عراق به جز گذرگاه‌های اقلیم کردستان در شمال کشور، ۹ گذرگاه مرزی زمینی با کشورهای همسایه و گذرگاه‌های دریایی نیز در استان بصره در جنوب کشور دارد.

در همین راستا، ساعاتی پس از اظهارات نخست وزیر عراق درباره کنترل گروه‌های مسلح و شبه‌نظامیان بر گذرگاه‌های کشور، تیمی از سازمان مبارزه با تروریسم عراق وارد گذرگاه القائم واقع در مرزهای مشترک با سوریه شد.

احمد المحلاوی، فرماندار شهر القائم گفت، این گروه به دستور فرمانده کل نیروهای مسلح عراق مأموریت برقراری امنیت را در گذرگاه مرزی القائم بر عهده خواهد داشت.

گذرگاه القائم از جمله گذرگاه‌های تحت کنترل گروه‌ها و شبه‌نظامیان مسلح است.

المحلاوی گزارش داد،تیم مذکور با هر گونه اقداماتی که مانع از فعالیت این گذرگاه شود، مقابله خواهد کرد و طی ساعات آتی گروه بزرگ دیگری نیز برای برقراری امنیت به این شهر مرزی اعزام می‌شود.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۶ تیر ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99040604325
  • خبرنگار : 71592