دکتر «علیاوسط هاشمی» در نشست شورای مهارت استان ایلام ، اظهار کرد: زمان آن فرارسیده که باید به پیوست اجتماعی و نیروی انسانی توجه کنیم تا موفق به حفظ سرمایههای اجتماعی شویم.
وی با بیان اینکه استان ایلام میرود که قطب شود، تصریح کرد: این استان میتواند منطقه انرژی نو شود و با توجه به قرابت آن با کشور عراق و تبادل کالا میتواند از این ظرفیت به بهترین شکل استفاده کند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از راهاندازی دپارتمان مرزی در مهران در آینده نزدیک خبر داد و تصریح کرد: این امکان شرایط لازم را برای بهرهمند شدن مرزنشینان را فراهم خواهد کرد.
هاشمی از اجرای عدالت آموزشی و مهارتی برای 5 استان درگیر با جنگ تحمیلی خبر داد و تصریح کرد: امروز مفهوم سواد متفاوت شده و میتوان گفت کسی سواد دارد که توانمند باشد و بتواند زمینه ساز یک تغییر و تحول باشد چرا که امروز 55 درصد کارآموزان فنی و حرفهای فارغالتحصیلان دانشگاهها هستند.
وی با استقبال ازپیشنهاد رئیس دانشگاه ایلام مبنی بر تاسیس مراکز مشاوره شغلی و دپارتمان بازاریابی ، تصریح کرد: آموزش کشاورزان، روستاییان و عشایر در دستور کار سازمان آموزش فنی و حرفه ای است چرا که آموزش کشاورزان و دیگر اقشار مولد زمینه تحقق شعار جهش تولید را فراهم میکند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه 10 درصد جمعیت استان زیر چتر آموزشهای مهارتی متناسب با علاقهی خود قرار میگیرند، تصریح کرد: ساز و کار این مهم در استان مورد بررسی قرار بگیرد تا این آموزشها آغاز شود.
هاشمی با بیان اینکه بر اساس برنامه استان ایلام میزبان برخی از مسابقات مقدماتی المپیادهای جهانی مهارت میشود، ادامه داد: برنامه مهارت دوگانه را در کشور آغاز کردهایم به این معنا که در مراکز صنعتی و شرکت های بزرگ زمینه آموزش نیروی انسانی مورد نیاز آنان را فراهم خواهیم کرد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید بیش از پیش به تنوع در بازار بیندیشیم و این باور را بوجود آوریم که برای کارآفرینی مهارت نیاز است و دوران استخدام صرفا مبتنی بر مدرک دانشگاهی به پایان رسیده است.
هاشمی تصریح کرد: شیوع کرونا بیش از پیش اهمیت موضوعاتی مانند تجارت الکترونیک را برای ما مشخص کرده که این موارد و نیازهای روز از راه کسب مهارت به دست میآیند چون در جامعه نیروی کار ماهر نداریم.
همچنین در این نشست «مرکز مدیریت و مشاوره شغلی دانشگاه ایلام به صورت انلاین افتتاح شد
دکتر محمد علی اکبری، رئیس دانشگاه ایلام، در نشست شورای مهارت استان که با حضور رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای برگزار شد، اظهار کرد: امروز مرکز مدیریت و مشاوره شغلی دانشجویان با همکاری آموزش فنی و حرفه ای استان ایلام افتتاح می شود که حرکتی نو و پویا در راستای پاسخ به نیازهای مهارتی جامعه دانشگاهی است.
وی راه اندازی شبکه ملی دانشگاه و جامعه را نشانه اعتقاد به جامعه محور بودن دانشگاه عنوان کرد و گفت: حمایت از ایده های اعضای هیئت علمی و دانشجویان در مراحل پیش رشد، رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان و همکاری مستمر با دستگاههای اجرایی با هدف تامین نیروی انسانی مورد نیاز جامعه را از دیگر اهدافی دانست که در حد قابل قبولی محقق شده است.
رییس دانشگاه ایلام ادامه داد: ما معتقد به توسعه مهارتهای دوگانه هستیم، که به معنی انجام توام آموزش کلاسیک و آموزشهای مهارتی است. ایشان همچنین رصد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه ها را دغدغه ای دانست که دانشگاه را به این مسیر رهنمون کرده است.
رییس دانشگاه ایلام ادامه داد: دانشگاه ایلام قدیمی ترین دانشگاه استان و نماد آموزش عالی استان ایلام است که در بیش از ۱۲۰ بیش رشته تحصیلی به تربیت دانشجو می پردازد و دارای ۷ دانشکده ، آموزشکده فنی مهندسی دهلران، پژوهشکده گیاهان دارویی و مزرعه آموزشی دانشگاه ایلام در مهران است و اعلام کرد که سازمان فنی آموزش فنی و حرفهای کشور میتواند روی داشته های ما برای همکاریهای مشترک حساب باز کند. چراکه این امکانات استان است و باید در خدمت خانواده ها و مردم استان قرار گیرد.
علی اکبری ادامه داد: ایجاد مرکز جوار دانشگاهی را ازجمله تجربههای موفق همکاری با آموزش فنی و حرفهای استان بر شمرد که در آن بیش از ۳۸۰ کارگاه مشترک برگزار شده و بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ دانشجو از این فعالیت بهره مند شده اند.
رئیس دانشگاه ایلام ایجاد مرکز مدیریت و مشاوره شغلی با همکاری آموزش فنی و حرفه ای را گام دوم همکاری اعلام کرد و حمایت از تجهیز کارگاه انرژی خورشیدی ، تجهیز و ارتقای سطح سایت های کامپیوتری ، راه اندازی کارگاه برق خودرو و کمک به اجرای آموزش مجازی را از ریاست محترم سازمان فنی و حرفه ای کشور خواستار شد و ابراز امیدواری کرد که با تعامل دانشگاه و فنی و حرفه ای شاهد نهادینه شدن فرهنگ مهارت آموزی در کشور و دانشگاهای استان باشیم.
انتهای پیام