به گزارش ایسنا، این منابع به العربی الجدید گفتند: با وجود اختلافنظرها میان مسئولان کاخ سفید درباره متوقف کردن عملیاتهای نظامی ترکیه و دولت وفاق ملی برای کنترل بر سرت و الجفره ، آمریکا تمایل دارد به شرط حذف روسیه از دو منطقه سرت و الجفره و پس گرفتن کنترل پایگاه الجفره از نیروهای واگنر، از ترکیه در این باره حمایت کند.
این منابع در ادامه اظهار کردند: واشنگتن تنها در یک حالت آتشبس فوری را قبول کرده و مانع از پیشروی ترکیه به سوی سرت خواهد شد و آن هم این است که رهبران شورشیان شرق لیبی تضمین دهند که روسیه حضور نظامی در لیبی نخواهد داشت.
منابع یاد شده افزودند: مخالفت اروپا با ادامه عملیات نظامی دولت وفاق لزوما به معنای پذیرش اظهارات اخیر عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر نیست که به دخالت نظامی در لیبی و آمارگی کشورش برای تمرین و تجهیز نیروهای قبایل به اسلحه اشاره کرده بود.
این منابع تاکید کردند: قدرتهای دارای نفوذ اروپایی به جز فرانسه با این مساله مخالفند، آلمان به صورت رسمی مخالفت خود با هر گونه اقدام نظامی در این زمینه و یا هر گامی که صلح لیبی را به خطر بیندازد، را به مصر اعلام کرده است.
همچنین آنها فاش کردند: تونس و الجزایر مخالفت خود با اظهارات سیسی درباره احتمال دخالت نظامی را به قاهره ابلاغ و تاکید کردهاند، صحبت از گسترش دامنه درگیریها برای کل منطقه خطرناک است و کشورهای همسایه باید برای رسیدن به راهحلی سیاسی به جای تشدید اظهارات جنگی، با یکدیگر متحد شوند. الجزایر تاکید کرده هرگز اجازه دخالت نظامی مصر در لیبی را نخواهد داد.
به گفته این منابع، معادلات در لیبی بسیار پیچیده است و ائتلافها نیز با سرعت در حال تغییرند به عنوان مثال ایتالیا در چند روز گذشته بارها موضعگیریهای خود را تغییر داده و گاهی موضعگیریهای غرب و گاهی مواضع شرق را دنبال کرده است.
منابع یاد شده افزودند: ترکیه به تازگی دایره مذاکراتش با طرفهای موثر اروپایی برای ایجاد ائتلافی گسترده از طریق تقسیم لیبی را توسعه داده است. آلمان نیز به شرط ارائه تضمینهای کافی برای مقابله با مهاجرتهای غیرقانونی و گروههای افراطی، بیشتر به ائتلاف غرب لیبی تمایل دارد.
این منابع در ادامه گفتند: در کل، اکثریت اروپا در حال حاضر به دولت وفاق ملی گرایش دارد نه فقط به دلیل اینکه از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته میشود بلکه این دولت با ارائه مدارکی قصد خود برای ایجاد کشور متحد را ثابت کرده و تضمین داده لیبی به کانون جدید گروههای افراطی تبدیل نشود و در حال حاضر معتبرترین طرف در لیبی است.
منابع مذکور با افشای اینکه به تازگی اروپا و آمریکا فشارهای گستردهای را بر امارات وارد میکنند تا آن را از ادامه فعالیتهایش در شرق لیبی منصرف کنند، تاکید کردند: علت اصلی بخشی از حمایت مصر در این مساله ابوظبی است، تهدیدهای اخیر سیسی چه بسا برای تضعیف تلاشهای امارات برای کشاندن مصر به جنگی همهجانبه در لیبی علیه ترکیه بودند. احتمال دارد اظهارات اخیر مسؤولان مصری همسو با سیاست دوگانه این کشور است که از یک سو دنبال راضی کردن همپیمان اماراتی خود و از سوی دیگر تحقق اهداف داخلی این کشور و همچنین وورد به خط بحران لیبی است.
فتحی باشاغا، وزیر کشور دولت وفاق ملی پس از نشستی با رهبران آفریکام (فرماندهی نیروهای آمریکا در آفریقا) در توییتی ضمن تاکید بر اینکه این نشست با حضور ریچارد نورلند، سفیر آمریکا در لیبی مثبت بود، نوشت: رویکردهای دو طرف درباره حمایت از امنیت، ثبات و اقتصاد لیبی و تقویت اقدام مشترک شورای ریاستی دولت وفاق ملی و آمریکا همسو بودند.
او افزود: شکست نظامی متجاوزان (نیروهای خلیفه حفتر) موافقان با موضع آمریکا مبنی بر این که راهحل سیاسی تنها گزینه برای حل بحران لیبی است را بیشتر کرده و این امر نشان میدهد تفکر خصمانه و کودتایی در حال نابودی است.
باشاغا در ادامه گفت: حاضران در این نشست درباره لزوم پایان دخالتهای خارجی غیرقانونی، حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی لیبی در برابر هرگونه تهدید خارجی، همکاری برای انحلال گروههای شبهنظامی غیر قانونی به عنوانی یکی از عوامل بیثباتی و نیز حمایت از اقدامات دولت وفاق ملی به عنوان نماینده قانونی کشور لیبی به اتفاق نظر رسیدند.
ابراهیم بیت المال، فرمانده اتاق عملیات تامین امنیت و حمایت از سرت و الجفره که در این نشست حضور داشت، گفت: نتایج نشست با آفریکام در راستای اتمام عملیاتهای نظامی و حمایت از مبارزه با تروریسم بوده و ما در نشستی جانبی با شورای ریاستی لیبی بر لزوم واردات یک سامانه پدافند هوایی جهت متوقف کردن عملیات "دروب النصر"(درهای پیروزی) و تحقق اهداف آن تاکید کردیم.
انتهای پیام