به گزارش ایسنا، حجتالاسلام حسن درویشیان در نشست خبری خود با خبرنگاران به مناسبت هفته قوه قضاییه، با تبریک دهه کرامت و ولادت حضرت معصومه و امام رضا (ع) گفت: هفته قوه قضاییه در هرسال اختصاص پیدا میکند به خدماتی که قوه قضاییه در زمینه عدالت گستری انجام میدهد و توفیقی است که بتوانیم بخشی از اقدامات سازمان بازرسی را منعکس کنیم.
وی افزود: ما در دوره تحول قوه قضاییه هستیم و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که اشاره کردند باید این دوره بستر تحول قضایی باشد محورهای سازمان بازرسی براساس سند تحولی که ابلاغ شده و هم براساس تاکیدات رییس قوه قضاییه در دوران تحولی قوه قضاییه عمل میکنیم.
رئیس سازمان بازرسی گفت: یکی از رویکردهای دوره جدید، توجه به ظرفیتهای قانونی برای اعمال نظارت سازمان بازرسی است و براساس اصل ۱۷۴ قانون اساسی به دنبال اعمال نظارت سازمان بازرسی هستیم و میخواهیم از همه ظرفیتها به ویژه در حوزه مبارزه با فساد استفاده کنیم که از اولویتهای رئیس قوه قضاییه نیز محسوب میشود.
میخواهیم سامانه گزارشگران فساد را طراحی کنیم
وی افزود: ما باید از ظرفیت نظارت همگانی که در تشکیلات ما نیز پیشبینی شده برای پیگیری ماموریتهایمان استفاده کنیم و علاوه بر سامانه رسیدگی به شکایات که بیش از ۸۰ درصد گزارشات به آن ارسال میشود میخواهیم سامانه گزارشگران فساد را نیز طراحی کنیم تا شما اصحاب رسانه بتوانید گزارشات خود را ارسال کنید تا مواردی که در صلاحیت سازمان بازرسی و مهم و قابل توجه باشد به ما منعکس میشود.
درویشیان با بیان اینکه رویکرد تحولی بعدی، پیگیری اقداماتی است که باید انجام شود اما انجام نمیشود، گفت: باید نظارتهای قبل و بعد را برای آن تقویت کرد و باید تمام نهادهای نظارتی را برای آن تقویت کرد تا به موضوع پیشگیری توجه بیشتری شود مثلا در حوزه سیل پارسال اگر بستر برخی مسیلها به خوبی لایروبی میشد ما شاهد این مقدار خسارت نبودیم لذا بخشی از رویکرد تحولی ما، پیگیری ترک فعلها است.
رئیس سازمان بازرسی در پاسخ به سوال ایسنا در ارتباط با برخورد با عوامل تخریب خانه آسیه پناهی گفت: این پرونده در بحث کیفری در حال رسیدگی است و دو نفری که در تخریب نقش داشتند از کار برکنار شدند و گزارش تخلف اداری هم برای آنها ارائه کردیم که بدون مجوز اقدام به تخریب خانه آسیه پناهی کردند.
رئیس سازمان بازرسی کشور درباره رسیدگی به تخلفات اداری قوه قضائیه گفت: بر اساس قانون ما میتوانیم بازرسی خود را انجام دهیم و بازرسی از دستگاههای قوه قضائیه از جمله برنامه های ما هست و تخلفاتی هم دیده شدهاند اما نسبت به تصمیمات قضائی، سازمان بازرسی صلاحیت ندارد و اگر کسی از نحوه صلاحیت و رسیدگی قاضی شکایت داشته باشد به دادگاه ویژه میرود زیرا ما صلاحیت رسیدگی به پرونده های قضایی را نداریم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر فساد کارشناسان سازمان بازرسی و ورود سازمان در پرونده طبری گفت: ما تایید نمیکنیم که تعدادی از اعضای سازمان بازداشت شده باشند. اکنون هیچکدام از بازرسان سازمان بازداشت نیستند و ما ادعا میکنیم از پاکدستترین سازمانها هستیم و هنوز رسیدگی پرونده بازرسان در محکمه انجام نشده است. ما با هیچکس در فساد تعارف نداریم و اتفاقا نظارت جدی در درون سازمان انجام میهیم و کوچکترین بحث را که شائبه فساد ایجاد کند برخورد میکنیم.
درویشیان افزود: راجع به بعضی موضوعات مرتبط با طبری گزارشاتی دادیم اما به این شکل که مطرح است دستگاههای نظارتی دیگر ورود کردند.
درویشیان در ارتباط با تخریبهای اخیر لواسانات گفت: ما مخصوصا نسبت به کسانی که ارتباطاتی دارند و لابیهایی میکنند حتما با حساسیت دنبال میکنیم، تصرفات لواسانات را حتما پیگیری میکنیم و آرای کمیسیون ۱۰۰ را که قطعی شده است و دیوان عدالت تایید کرده باید حتما اجرا شود و حتی دستور موقتی که از یکی از شعب دیوان گرفتند باید لغو شود، در روزهای اخیر بنای شبنم نعمتزاده تخریب شد و مشابه آن هرچیزی که باشد را پیگیری میکنیم.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با افزایش اجاره بها و ورود سازمان بازرسی و ورود به بحث کالای قاچاق گفت: در حوزه مسکن قبلا هم وارد شدیم و گزارش دادیم و یک سری تکالیف برعهده دولت بوده و به نظر ما انجام نشده که از دلایل آشفتگی بازار مسکن است مثل سامانه ملی مسکن که باید راهاندازی میشد و از سال ۹۴ بوده است اما تا کنون صورت نگرفته است. در بحث خانههای خالی، دولت گفته است ۲.۵ میلیون خانه خالی داریم و اگر نظارت درست انجام شود اینها قابل شناسایی است همچنین اجرای قانون ساماندهی مسکن که به عهده دولت است مورد توجه قرار نگرفته، همچنین با پیگیریهای انجام گرفته بانک مسکن در حال راه اندازی است.
درویشیان افزود: یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن وخودرو و ارز و سکه این است که به عنوان یک کالای سرمایهای مورد توجه قرار میگیرد نه کالای مصرفی و کاهش ساخت و سازها و افزایش قیمت مصالح ساختمانی و دلالی نیز در این حوزه یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت مسکن است و ما به جد دنبال آن هستیم.
ویدر ارتباط با سامانههای تجارت نیز گفت: خیلی از دستگاهها وظایفی دارند و باید تا پایان سال ۹۸ این سامانهها از سوی بسیاری از دستگاهها بهرهبرداری میشد و ما جلساتی با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشتیم و برخی دستگاهها مثل بانک مرکزی و وزارت بهداشت این سامانههایشان را تکمیل کردهاند اما برخی مثل وزارت بهداشت این سامانه را تکمیل نکردند که در صورت تکمیل آنها، ساماندهی انجام میشود.
رئیس سازمان بازرسی در ارتباط با ساماندهی کارت بازرگانی گفت: این قصه پرغصه ای است که شاید نشود آمار آن را در این فرصت گفت اما اگر بسترها را اصلاح کنیم به گونهای که امکان فساد نباشد و فساد در این زمینه بالا است، ۱۲ هزار میلیارد تومان فساد ناشی از کارتهای اجارهای است و به همین دلیل قوه قضاییه بخشنامه کرده است وکالت انجام نشود. اعتقاد ما این است که این کارتها باید حذف شود و هر شخصی باید براساس اعتبار مالی که دارد کارت دریافت کند.
وی افزود: پس ما به این مسئله ورود کردیم اما اشکالاتی وجود داشته است. ما درسال ۹۷ گزارشی به سازمان امور مالیاتی و وزیر اقتصاد دادیم و پیشنهاداتی نیز ارائه شده است.
درویشیان در خصوص قیمتگذاری خودرو توسط شورای رقابت، گفت: این موضوع همواره در دستور کار سازمان بازرسی بوده و هست؛ علیرغم تلاشی که بعضیها انجام دادند که شورای رقابت را از گردونه خارج کنند و حاشیه بازار، قیمت خودرو را تعیین کند، با پیگیری سازمان بازرسی این اتفاق نیافتاد. در واقع حاشیه بازار وقتی است که این آشفتگی و نابسامانی در اقتصاد و نحوه عرضه ما وجود نداشته باشد و حاشیه بازار در شرایط عادی قیمت را تعیین کند و دولت هم دخالت نداشته باشد، این موضوع مطلوب است اما نه شرایط فعلی که ما از نظر اقتصادی مشکلاتی داریم؛ ما معتقدیم که این اتفاق به زیان مردم است و عدهای سودجو به سود خواهند رسید.
میرمحمدی بازرس کل حوزه صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور نیز به عنوان توضیح بیشتر اظهارکرد: سازمان بازرسی کل کشور اقدامات زیادی به منظور بازگشت شورای رقابت برای تعیین قیمت خودرو انجام داد و از طرف دیگر کمیته سیاستگذاری خودرو در وزارت صمت نیز توسط ما دنبال شد که امکان عرضه و ثبت نام و تحویل خودرو به متقاضیان واقعی فراهم شود.
وی افزود: به واسطه تقاضای بیش از حدی که ناشی از نگاه سرمایهای به حوزه خودرو است همچنان تفاوت قیمت بین بازار و کارخانه مشهود است برهمین اساس جلسات مستمری تشکیل خواهد شد تا بتوانیم این فاصله کم شود.
میرمحمدی بیان کرد: نگاهی که وجود دارد باعث میشود که خودروساز فضای بازار را به نوعی مدیریت کند تا امکان عرضه خودرو به صورت قطرهچکانی در بازار وجود داشته باشد تا بتواند سود بیشتری ببرد؛ بنابراین ما با این موضوع مخالفیم و برمبنای مر قانون، شورای رقابت مبادرت به تعیین قیمت برای بازار اهتمام لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: نتیجه جلسه روز دوشنبه که در وزارت صمت انجام شد، قرار بر این شد به صورت دورههای سه ماهه و فصلی شورای رقابت اهتمام لازم را برای به روزرسانی پارامترهای قیمت دنبال کند اما نهایتاً قیمتگذاری توسط شورای رقابت انجام خواهد شد.
درویشیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شنیده شده نامه ای از سوی رییس قوه قضاییه در رابطه با تاکید بر تسریع و رفع موانع پرونده فلایت چک به بازرسی صادر شده است چنین موردی صحت دارد و اینکه آخرین وضعیت پرونده در چه مرحله است؟ گفت: نامهای از سوی رییس قوه قضاییه در این رابطه نداشتیم. وظیفه ما بررسی است اما پرونده فلایت چک در دادسرا قرار دارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در دوره قبلی نا به سامانی بازار سکه و ارز سازمان بازرسی وقت اعلام کرد جوان ۳۱ ساله ۳۸هزار سکه خریداری کرده بود، در دوره فعلی هم شنیده شده که یکی از بانکهای عامل مشابه این کار را انجام داده آیا چنین چیزی صحت دارد؟ گفت: بازار سکه و ارز به خیلی از عوامل دیگر از جمله وضعیت اقتصادی بازمیگردد. در حوزه تحولات ارزی پروندههای مختلفی داریم که افراد نسبت به خرید کالایی ارز دولتی دریافت اما کالایی دریافت نکردند چندین پرونده داشتیم که در دست رسیدگی است. در استان تهران تعدادی تعهد ارزی داشتند اما رفع نشده شناسایی شده است و گزارشاتی در این رابطه به مراجع قضایی داشتیم.
رییس سازمان بازرسی کل کشور درخصوص قراردادهای ورزشی به ویژه قرارداد سرمربی تیم ملی بیان کرد: اداره به نام ورزش و جوانان داریم که موضوعات متعددی را بررسی می کند و این موضوع نیز در حال بررسی است و توضیحات از مسئولان مرتبط گرفته شده است.
طاهری بازرس اداره ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور گفت: پرونده ای تشکیل شده و ابهامات زیادی در عقد قرارداد وجود دار. مراحل اساس نامه ای طی نشده است. در موضوع بازیکنان و مربیان ورود کردیم و جالب است که بازیکنی جذب شده که به ازای هر گل یک میلیون تومان و هر پاس گل نیم میلیون تومان دریافت می کند در حالی که وظیفهاش فوتبال بازی کردن است.
به گزارش ایسنا، درویشیان در ابتدای این نشست، با بیان اینکه امسال یکی از اولویتهای کاری ما پیگیری تحقق شعار سال است گفت: موضوع معیشت و اقتصاد یکی از مهمترین موضوعات سالهای اخیر است و امسال بخش قابل توجهی از برنامههای بازرسیمان در جهت رفع موانع تولید است مثلا در حوزه بانکی تعدادی برنامه و در زمینه رونق تولید ۲۵۰ برنامه بازرسی پیشبینی کردیم و غیر از اینها، موضوعات دارای فوریتی تحت عنوان فوریتهای بازرسی را پیشبینی و دستورالعمل آن را ابلاغ کردیم مثل مسئله آب شرب غیزانیه یا تخریب خانه آسیه پناهی تا به فوریت پیگیری و نتیجه را به مردم گزارش کنیم.
وی ادامه داد: ما در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با توجه به توصیههای رهبری مثل توجه به علم و پژوهش، معنویت و اخلاق اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال، عزت ملی و سبک زندگی، یکی از موضوعات جدی تحت پیگیریمان بحث عدالت اداری و برخورد با تبعیض است که در شکلهای مختلف ممکن است بروز پیدا کند. ویژگی مبارزه با فساد، قاطعیت و حساسیت در مبارزه با فساد است و همه جامعه براساس اصل ۸ قانون اساسی، امر به معروف و نهی منکر، باید به این اصل عمل کنند و حساسیت به فساد داشته باشند و اگر این باشد جایی برای مفسد در جامعه نخواهد بود.
رئیس سازمان بازرسی اظهار کرد: یکی دیگر از ویژگیهای مبارزه با فساد، عدم مدارا و مسامحه و تبعیض قائل نشدن در توزیع مجوزهای در اختیار دستگاههای اداری است. ما معتقدیم هم ساختارهای فسادزا باید برچیده شود هم رفتارهای فسادآمیز باید برچیده شود.
وی در خصوص اقدامات سازمان بازرسی گفت: ما در سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار شکایت اعلامی داشتیم که ۸۲ درصد از طریق سامانه بود و به ۱۰ هزار کاربرمان ارسال شده است تا به آنها رسیدگی شود. ما ۵۱ درصد رشد شکایات نسبت به سال ۹۷ داشتیم و این به دلیل امیدی است که مردم پیدا کردند. یکی از رویکردهای ما در بازرسیها، توجه به اثربخشی آن اقدام است و حتی در حین بررسی توجه همکارانمان این است آن بازرسی به نتیجه برسد و در مجموع صدها اثربخشی، ارزش ریالی مطالبات وصول شده بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان است.
رئیس سازمان بازرسی با بیان اینکه یکی از معضلات کشور بهویژه در زمان فعلی، فرار مالیاتی است که مفصل وارد شدیم و به دنبال سامانه جامع مالیاتی هستیم تا بستر فرار مالیاتی جلویش گرفته شود گفت: در حوزه ارزی بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار و یورو جلوگیری از پرداخت داشتیم و در حوزه اراضی، بالغ بر ۵۱ میلیون متر مربع از اراضی ما بازگردانده شده است و یکی از اقداماتی که به جد دنبال میکنیم در ارتباط با بحث کاداستر است که بودجه بسیار خوبی نیز برای آن درنظر گرفته شده است.
وی در ارتباط با تعداد بازرسیهای انجام شده در سال 98 و سه ماهه اول 99، اظهار کرد: مجموعا بالغ بر ۵۰۰۰ بازرسی انجام دادیم که بالغ بر ۸۰۰۰ گزارش داشتیم البته باید بدانیم هر تخلفی جرم نیست اما گزارش تخلف اداری برای آنها ثبت میشود همچنین از مجموع گزارشات، ۳۸۵۴ گزارش اصلی داشتیم که بیش از ده هزار پیشنهاد اجرایی دادیم و ۱۲۴۲ گزارش معرفی به مراجع قضایی داشتیم.
درویشیان در ارتباط با اصلاح برخی قوانین گفت: تعداد قابل توجهی از این دست قوانین شناسایی شده و ما بنا داریم که آنها را به مجلس شورای اسلامی معرفی کنیم و با کمیسیونهای مربوطه همکاری لازم را داشته باشیم. ما در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم تا بتوانیم نسبت به تدوین راهبرد ملی مبارزه با فساد براساس بیانات مقام معظم رهبری اقدام کنیم تا وظایف همه دستگاهها به شکل دقیق مشخص شود.
رئیس سازمان بازرسی کشور در پاسخ به سوالی در ارتباط با بیمه بیکاری در اثر بیماری کرونا اظهار کرد: شرایط کرونا منجر به افزایش شدید بیمه بیماری کرونا شد و تا پایان اردیبهشت ۶۸۳ هزار نفر مشمول طرح بیمه بیکاری قرار گرفتند و سازمان تامین اجتماعی تا پایان فروردین ۷۴۱ میلیارد تومان به حساب ۵۱۰ هزار نفر واریز کرده است.
وی افزود: کسری بودجه تامین اجتماعی مشکل بزرگی برای این سازمان است زیرا این سازمان چندین هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است.
درویشیانی در ارتباط با نقش سازمان بازرسی در پرونده هواپیمای تهران و یاسوج گفت: ما در ارتباط یا سقوط این هواپیما گزارش دادیم، براساس اعلام همکارانمان جلسات دادگاه این پرونده برگزار شده است و احتمالا جلسه آخر این دادگاه نیز ۱۵ شهریور ۹۹ برگزار میشد.
انتهای پیام