در واکنش به تهدید تحریم‌های آمریکا،

دادگاه کیفری بین‌المللی از اقداماتش در بررسی جرایم جنگی دفاع کرد

بیش از نیمی از کشورهای عضو دادگاه کیفری بین‌المللی، از تنها دیوان جهانی همیشگی برای رسیدگی به جرایم جنگی، در پاسخی دیپلماتیک مقابل تهدید آمریکا به تحریم علیه کارکنانش از خود دفاع کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، پیش‌نویس بیانیه مشترکی که از سوی کاستاریکا و سوئیس تدوین شد، با حمایت ۶۷ عضو از ۱۲۳ عضو دیوان کیفری بین‌المللی روبرو شد. این اولین تلاش آن‌ها برای نشان دادن اتحاد در میان اعضای این نهاد است.

در این بیانیه مشترک آمده است: ما بار دیگر حمایت راسخ خودمان از این دیوان به عنوان یک نهاد مستقل و بی‌طرف قضایی را اعلام می‌کنیم. دیوان کیفری بین‌المللی یک بخش ضروری برای نظم قضایی بین‌المللی و یک نهاد مرکزی در مبارزه علیه مصونیت است.

دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است با دادگاه کیفری بین‌المللی مخالف است چون نگران است که پیگردهای قضایی با انگیزه‌های سیاسی علیه ایالات متحده و متحدش اسرائیل داشته باشد.

ترامپ دو هفته پیش با امضای یک دستور اجرایی، مسدود کردن دارایی و ممنوعیت‌های مسافرتی علیه کارکنان دیوان کیفری بین‌المللی که در تحقیقات جرایم جنگی در افغانستان به دست نیروهای آمریکای دست داشتند، به امضا رساند.

دادستان دیوان کیفری بین‌المللی قصد داشت درباره جرایم احتمالی که بین ۲۰۰۳ و ۲۰۱۴ رخ داده است، از جمله کشتارهای جمعی غیرنظامیان به دست شبه‌نظامیان طالبان و همچنین شکنجه زندانیان توسط مقام‌های افغان و نیروهای آمریکا و سیا تحقیق کند. تحقیق این دیوان ماه مارس به جریان افتاد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۴ تیر ۱۳۹۹ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99040402929
  • خبرنگار : 71402