ترامپ محدودیت‌های صدور ویزای کار را افزایش داد، تعلیق صدور گرین‌کارت تا پایان ۲۰۲۰

رئیس جمهور آمریکا می‌گوید ممنوعیت‌های جدید صدور ویزای کار به ایجاد اشتغال در دوران رکود اقتصادی ناشی از کرونا کمک خواهد کرد اما منتقدان ترامپ می‌گویند او با استفاده از شرایط بعد از همه‌گیری کرونا، تلاش در گسترش سیاست‌های ضدمهاجرتی خود دارد. او چندی پیش روند بررسی گرین‌کارت‌ها را هم تا پایان سال جاری میلادی متوقف کرده بود.

به گزارش ایسنا، کارگران ماهر بخش فناوری، کارگران ساده و فصلی صنایع مختلف به غیر از آنها که کشاورزان کمک می‌کنند، دانشجویان و حتی مدیران اجرایی ارشد هم از این محدودیت جدید متاثر خواهند شد.

به گزارش بی.بی.سی کاخ‌سفید، روز دوشنبه ۲۲ ژوئن، به هنگام اعلام این اقدام جدید که قرار است فعلا تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه یابد، تصریح کرد که انتظار دارد این کار ۵۲۵ هزار نفر را تحت تاثیر قرار دهد.

این تعداد شامل ۱۷۰ هزار نفری هم که در انتظار دریافت گرین کارت (اقامت دائم) خود بودند می‌شود. ترامپ ماه آوریل گذشته و همزمان با فراگیری ویروس کرونا در ایالات متحده دستور توقف بررسی تقاضاهای گرین کارت را صادر کرد اما آن دستور تا روز دوشنبه اعتبار داشت اما اکنون تا پایان سال ۲۰۲۰ تمدید شده است.

هر چند اعلام شده دارندگان فعلی این نوع ویزاها شامل دستور جدید نخواهند شد.

اچ-۱-بی که معمولا برای متخصصان هندی تکنولوژی و خانواده‌های آنها صادر می‌شد، شامل این دستور جدید می‌شود. منتقدان این نوع ویزا می‌گویند صدور آن باعث شده کمپانی‌های سیلیکون ولی (سانفرانسیسکو) که اکثرا روی فناوری اطلاعات کار می‌کنند، قادر شوند منابع انسانی خود را با آوردن کارمندان کم دستمزد از خارج آمریکا تامین کنند. این نوع ویزا در حال حاضر از طریق قرعه‌کشی اعطاء می‌شود اما دولت ترامپ پیشنهاد کرده که این روش با اعطای این فرصت‌های شغلی با حقوق و مزایای بالا جایگزین شود تا متقاضیان متخصص داخل خاک آمریکا هم جذب شوند.

آن طور که گزارش شده سال گذشته ۲۲۵ هزار نفر برای دریافت ویزای اچ-۱-بی تقاضا داده بودند تا بلکه یکی از ۸۵ هزار برنده آن باشند.

ویزای نوع اچ۲بی که ویژه کارگران فصلی است هم شامل این محدودیت جدید شده است. کارگران هتل‌ها و بخش خدمت‌کاری از متقاضیان این نوع ویزا هستند. هر چند کاخ‌سفید اعلام کرده کارگران بخش کشاورزی یا کارگران فصلی بخش فرآورده‌های غذایی و متخصصان بخش بهداشت و سلامت شامل این محدودیت نخواهند شد.

ویزای جی-۱ که معمولا کوتاه مدت است شامل دانشجویان و یا کسانی که در ازای کمک به امور خانه و بچه‌داری مقیم یک خانه می‌شوند هم می‌شود. مدرسان و محققان دانشگاهی از این محدودیت مستثنی شده‌اند و گفته شده امکان تقاضا برای پذیرش ویژه و استثناء قایل شدن هم در این دستور پیش‌بینی شده است.

ال-ویزا که ویژه مدیران و کارگران کلیدی گروه‌های تجاری و تولیدی چندملیتی بود هم شامل دستور جدید شده است.

واکنش‌ها چه بوده؟

مارک کریکوریان، مدیر مرکز مطالعات مهاجرت که از نهادهای لابی‌گر حامی محدودیت مهاجرت است به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته: "این یک اقدام برجسته از سوی دولت ترامپ برای محافظت از فرصت‌های شغلی داخل آمریکا بود".

اما در برابر انجمن دفاع از آزادی‌های مدنی آمریکا این اقدام را "بهره‌کشی از شرایط جاری مربوط به شیوع کرونا دانسته و گفته دولت آقای ترامپ به دنبال زیر و رو کردن قانون مهاجرت، آن هم بدون نیاز به تصویب کنگره است."

این محدودیت‌های جدید همچنین از سوی مدیران و صاحبان صنایع هم با انتقاد روبرو شده است.

اتاق بازرگانی آمریکا در نامه‌ای که این ماه منتشر کرد آورده: "همزمان با تلاش بازار و گروه‌های صنعتی برای بازگشت به شرایط قبل از شیوع کرونا، باید اطمینان حاصل کرد که صنایع به نیروی انسانی مورد نیاز خود دسترسی دارند.

این نهاد غیردولتی حامی صنایع و کارخانجات در بیانیه خودنوشته: "به همین لحاظ، بسیار حیاتی است که صنایع و کارخانجات به استعدادهای داخلی و بین‌المللی دسترسی داشته باشند."

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ تیر ۱۳۹۹ / ۰۹:۰۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99040301971
  • خبرنگار :