به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه رأیالیوم، سامح شکری، وزیر خارجه مصر در گفتوگو با رسانهها گفت، سخنان عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهوری این کشور خطاب به ملت مصر و لیبی به وضوح بیانگر این است که ثبات لیبی از طریق ابتکارعمل قاهره حاصل میشود.
وی ادامه داد، مصر هیچگاه در اتخاذ اقدامات لازم برای تضمین امنیت و ثبات لیبی و ایستادگی در برابر جاهطلبیهای کشورهای استعمارگر و طمّاع نسبت به منابع و پتانسیلهای این کشور، کوتاهی نمیکند.
شکری ادامه داد: مصر و سیسی تمامی تلاش خود را برای حفاظت از پتانسیلهای لیبی به کار گرفته است که آخرین آن ابتکارعمل قاهره است و این کشور ابدا در اتخاذ اقدامات لازم برای حفاظت از لیبی در قبال طمعورزیهای خارجی کوتاهی نخواهد کرد.
رئیسجمهوری مصر روز شنبه در جریان بازدید از نیروهای منطقه غربی نظامی اعلام کرد، هر گونه مداخله مستقیم مصر در لیبی مشروعیت بینالمللی یافته و هدف از مداخله مستقیم در لیبی تأمین امنیت مرزها و برقراری آتشبس است. مصر هیچگاه از دعوت کنندگان به تخاصم نبوده اما برای تامین امنیت مرزهای خود و مرزهای امنیت ملی خود تلاش کرده است. امنیت و ثبات مصر ارتباط مستحکمی با امنیت و ثبات منطقه دارد. قاهره به دنبال پایان دادن به مداخلات خارجی غیرقانونی در لیبی است؛ مداخلاتی که کانونهای تروریسم را در این کشور تغدیه میکند.
سیسی در ادامه گفت، آمادگی نیروهای مصر برای جنگ و درگیری امری ضروری است. قاهره همواره خواستار دستیابی به راهحلی جامع پیرامون بحران لیبی است و از حاکمیت و تمامیت ارضی آن حمایت میکند. این تنها خود مردم لیبی هستند که از کشورشان دفاع میکنند و مصر هم در این راه به آنها کمک خواهد کرد. ما به هرگونه تهدیداتی علیه امنیت ملیمان و امنیت منطقه پاسخ جدی میدهیم.
وی گفت: تلاشهای ترکیه برای افزایش حضور خود در لیبی قابل قبول نیست. مصر برای تقویت حل سیاسی در لیبی تلاش میکند. ما از تمام طرفها میخواهیم خویشتنداری کرده و وارد هیچ گونه ماجراجویی نشوند.
شکری درباره بحران سد النهضه تأکید کرد: ما انعطاف زیادی درباره پرونده سد النهضه و موضع اتیوپی به خرج دادیم و هیچ راهی جز رجوع به شورای امنیت برای ممانعت از تنش در منطقه نداشتیم. از شورای امنیت نخواستیم که اتیوپی را مجازات یا تحریم کند ما پیشنهاد دادیم که این مأموریت به بانک بین المللی و دستگاههای فنی آن محول شود چراکه اطمینان داریم این یک پرونده علمی است نه سیاسی اما متأسفانه اتیوپی همواره با هرگونه میانجیگری مخالفت کرده است. مصر در چارچوب مسئولیتهای خود برای حفظ صلح و امنیت بین المللی به شورای امنیت رجوع کرد.
وی گفت: پرونده سد النهضه بر آینده بیش از ۱۵۰ میلیون مصری و سودانی تأثیر میگذارد. ما در مذاکرات اخیر فرصت را به اتیوپی دادیم و بعد به شورای امنیت رفتیم تا نزاع به شکل مسالمتآمیز حل شود.
انتهای پیام