پای در و دل مدیر یک شرکت دانش‌بنیان:

کرونا تنها تسهیل‌کننده دریافت مجوزها بود

رییس هیات مدیره یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان یزد با بیان این که میدران و تولیدکنندگان باید اهمیت و تاثیر فعالیت‌های دانش بنیان بر توسعه را باور کند، گفت: تنها زمانی که اخذ مجوزها در این حوزه اقدام دشواری نبود، برهه زمانی شیوع کرونا بود که استفاده از تمام ظرفیت‌های برای تامین نیازهای کشور اهمیت داشت.

«مسعود حافظی» که در زمینه نساجی فعالیت می‌کند، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به تاثیر فعالیت‌های دانش‌بنیان در کمک به استان و کشور در بحبوحه‌ی شیوع کرونا، اظهار کرد: حوزه دانش بنیان در این برهه‌ی زمانی که درگیر مسئله کورنا هستیم و کشور با مشکلات بزرگی روبرو است، کمک زیادی به استقلال و خودکفایی در زمینه تامین تجهیزات و سایر اقلام مورد نیاز مانند کیت‌های آزمایشگاهی، شیلدهای پزشکی و حتی اشتغال کرده است.

وی در همین رابطه به شرکت دانش‌بنیان خود که در هنگام کرونا و در حالی که شرکت‌های بزرگ در حال تعدیل نیرو بودند، با تکیه بر فعالیت‌های دانش‌بنیان تعداد ۱۰ نیروی انسانی جدید را به کارگرفته و اشتغال‌آفرینی کرده است، اشاره کرد.

رئیس هیات مدیره این شرکت دانش‌بینان که از قبل از شیوع کرونا در زمینه تولید ماسک فعالیت داشته و اکنون تنها تولیدکننده ماسک‌های ان ۹۵ در استان یزد است، از ظرفیت تولید روزانه ۵۰۰۰ عدد از این نوع ماسک خبر داد و تصریح کرد: هم‌اکنون علاوه بر تامین بخشی از از نیاز مراکز درمانی داخل استان، بسیاری از تولیدات این شرکت به استان‌ خوزستان و سایر مناطق کشور ارسال می‌شود.

وی در ادامه با ابراز خرسندی از حرکت یزد به سمت فعالیت‌های دانش بنیان، تاکید کرد: برای تحقق این گام اساسی در ابتدا باید تولیدکنندگان به تاثیر فعالیت‌های دانش‌بنیان باور داشته باشند چرا که هنوز هم بسیاری از تولیدکنندگان استان به این مسئله اعتقادی ندارند و هنگامی که به برخی از آنها استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیان پیشنهاد می‌شود به علت مهیا بودن بازار از قبول چنین پیشنهاداتی، استقبال نمی‌کنند.

به اعتقاد وی، مشکل دریافت تسهیلات و مسائل مالی اولین عامل رد استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیان از سوی تولیدکنندگان است چرا که معمولاً استفاده از تسهیلات در اولویت رویکرد تولیدکنندگان قرار دارد و در این باره باید باورمندی تیم مدیریت استان به تاثیر فعالیت‌های دانش‌بنیان رفع شود و به عملکرد بزرگ شرکت‌های هر چند کوچک دانش‌بنیان واقف شوند.

این فعال اقتصادی با اشاره به دشواری اخذ مجوزها به عنوان یک مشکل دیگر در این حوزه، خاطرنشان کرد: متاسفانه تنها زمانی که اخذ مجوزها اقدام دشواری نبود، دوران بحرانی شیوع کرونا بود که استفاده از تمام ظرفیت‌های برای تامین نیازهای کشور اهمیت داشت در حالی که لازم است تا در دیگر برهه‌های زمانی نیز موانع دریافت مجوز فعالیت‌های دانش‌بنیان در جهت اشتغال‌زایی و توسعه بیشتر تسهیل شود.

وی توجه به طرح‌ها و شرکت‌های کوچک دانش‌بنیان را ضروری خواند و گفت: متاسفانه در زمینه بودجه‌های استانی گاهاً طرح‌هایی با بازدهی پایین نفع می‌برند ولی نیاز است تا کارگروهی برای بررسی طرح‌های دانش بنیان هر چند در ابعاد کوچک نیز شکل بگیرد و با نگاه به اهمیت این شرکت‌ها در ایجاد اشتغال و کمک به رشد استان مورد حمایت قرار گیرند.

حافظی در ادامه با بیان این که یزد پتانسیل زیادی در حوزه گردشگری دارد، اظهار کرد: فعالیت‌های دانش‌بنیان یکی از نیازهای صنعت گردشگری است و بازدهی و کارآمدی طرح‌ها را در این صنعت ارتقا می‌دهد و علاوه بر آن می‌تواند منجر به برندسازی برای استان در حوزه گردشگری نیز شود.

عضو هیات مدیره این شرکت دانش‌بنیان در پایان افزود: گردشگری پس از سپری شدن بحران‌ کرونا، دیر یا زود به حیات خود بازمی‌گردد و قطعاً در آن هنگام نیاز به ظرفیت‌های دانش‌بنیان به طور محسوس‌تری وجود خواهد داشت لذا لازم است از اکنون در این زمینه برنامه‌ریزی شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 99033119123
  • خبرنگار :