انتشار جزئیات تازه از کتاب بولتون علیه ترامپ

در ادامه انتشار بخش‌های مهم نسخه‌ای از کتاب مشاور امنیت ملی سابق دونالد ترامپ که حول اتفاقات بین سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ می‌چرخد، جان بولتون اتهامات زیادی را به رئیس‌جمهوری آمریکا وارد کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در تلاش است تا جلوی منتشر شدن کتاب جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق این کشور را از طریق مراجع قضایی بگیرد در حالیکه این کتاب حتی پیش از انتشار در تاریخ ۲۳ ژوئن در صدر فروش سایت آمازون قرار گرفته است.

بخش‌های مهمی از این کتاب با نام "اتاقی که در آنجا اتفاق افتاد: خاطراتی از کاخ سفید" اخیرا در روزنامه‌های نیویورک تایمز، واشنگتن پست و وال استریت ژورنال منتشر شده که در آن جان بولتون چهره‌ای مخرب از ترامپ ترسیم می‌کند که برای تأمین منافع شخصی و انتخاب مجدد خود، از سیاست خارجی آمریکا سوءاستفاده کرده است.

بولتون در کتابش می‌گوید که دموکرات‌ها به موضوع اوکراین خیلی حساس شده بودند. به گفته وی، اگر آن‌ها بیشتر سیاست خارجی ترامپ را در روند استیضاح مورد توجه قرار می‌دادند، نتیجه "می‌توانست بسیار متفاوت باشد". با این حال، وی از شهادت در مجلس نمایندگان امتناع ورزید و طبق گفته کسانی که کارهای او را دنبال می‌کردند، ترجیح داد از قرارداد چند میلیون دلاری برای کتاب خاطرات خود محافظت کند.

در این کتاب بولتون اشاره کرده است که نزد "ویلیام بار" دادستان کل آمریکا، به خاطر اراده ترامپ برای سرویس دادن به دیکتاتورها مثل رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه ابراز نگرانی کرده است.

به گفته وی، اردوغان از همتای آمریکایی خود درخواست کرده تا درباره شرکتی که هدف مقامات قضایی آمریکا قرار گرفته بود، کمک کند. ترامپ نیز در پاسخ به این درخواست گفته است که هیچ کاری نمی‌تواند بلافاصله انجام دهد زیرا دادستان منهتن توسط باراک اوباما منصوب شده است اما وی بعداً این موضوع را حل می‌کند.

بر اساس گزارش سی.ان.ان. رئیس‌جمهوری آمریکا سپس دادستان جدیدی به نام "جفری برمن" را انتخاب کرد که سرانجام با وجود فشارهای وزارت دادگستری، بانک ترکیه‌ای "هالک‌بانک" را متهم کرد.

بولتون همچنین در کتاب خود ترامپ را به لغو تحریم‌های شرکت مخابراتی چینی ZTE برای مذاکره درباره یک توافق تجاری با پکن متهم کرده است.

مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در بخشی از کتاب خود ترامپ را فردی نادان می‌خواند و می‌نویسد: او از ترزا می، نخست‌وزیر سابق انگلیس پرسیده بود آیا انگلیس یک قدرت هسته‌ای است و یا از جان کلی، رئیس دفتر سابق کاخ سفید پرسیده بود آیا فنلاند بخشی از روسیه است. بولتون می‌گوید که اطلاعات رئیس‌جمهوری درباره ژئوپلتیک بی‌معنی است زیرا ترامپ "بیشتر وقت خود را صرف صحبت کردن می‌کند تا گوش دادن".

بولتون همچنین در کتاب خود می‌گوید: مقامات دولت ترامپ بین نگرانی عمیق و تمسخر سرگردان بودند. در پیامی که در طول اجلاس تاریخی بین دونالد ترامپ و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در سال ۲۰۱۸ به جان بولتون رسید، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با مسخره کردن ترامپ نوشته بود: "او فقط یاوه‌گویی می‌کند".

طبق گزارش‌ها، پامپئو بعدا گفت که مذاکرات ترامپ با کیم جونگ اون "هیچ شانسی برای موفقیت نداشت". رئیس‌جمهوری آمریکا پس از آن از وزیر امور خارجه خود خواسته تا سی‌دی "مرد موشکی" را با امضای "التون جان"- با استناد به نام مستعار دونالد ترامپ در زمان تنش‌های هسته‌ای برای رهبر کره شمالی-  به کیم جونگ اون هدیه دهد.

بولتون در بخش دیگری از این کتاب از جان کلی، رئیس دفتر سابق کاخ سفید یاد کرد که می‌گفت: ترامپ می‌گوید جالب می‌شود اگر به ونزوئلا حمله کنیم.

در این کتاب همچنین تاکید شده که ترامپ، ونزوئلا را بخشی از خاک آمریکا می‌دانست.

کتاب بولتون نخستین سند از اظهارات ترامپ درباره حمله به ونزوئلا نیست.

در ژوئیه سال ۲۰۱۸ میلادی خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده بود که ترامپ از معاونین ارشدش پرسیده که چرا آمریکا نمی‌تواند به ونزوئلا حمله کند.

یک سال بعد، ترامپ گفت که قرنطینه یا محاصره ونزوئلا به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای سرنگونی نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا را بررسی می‌کند؛ مادورویی که به تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا متهم شده است.

هنگامی که خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا خودش را به عنوان رئیس جمهوری کشورش معرفی کرد، از نظر بولتون، ترامپ در حمایت از گوآیدو خیلی قوی ظاهر نشده بود.

اگرچه به دنبال فشارهای بولتون، ترامپ موافقت کرد تا گوآیدو را به جای مادورو به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت بشناسد و از وی حمایت کند اما خیلی زود ترامپ به این نتیجه رسید که گوآیدو همانند یک بچه ضعیف است در حالی که مادورو فردی محکم است.

بولتون در بخش دیگری از این کتاب می‌نوسید: مشاوران ارشد ترامپ از جمله افرادی که ظاهرا وفادارترین افراد بودند، در غیاب رئیس جمهوری او را مسخره می‌کردند.

جان کلی کمی پس از ورودش به کاخ سفید گفته بود:‌ نمی‌توانید تصور کنید که چقدر برای رفتن از اینجا مستاصل هستم. اینجا محل بدی برای کار کردن است.  

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99032918448
  • خبرنگار : 71453