به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، گییر پدرسن، فرستاده سازمان ملل به سوریه در گزارش خود به شورای امنیت گفت: ما امیدواریم که جلسه سوم کمیته قانون اساسی سوریه اواخر اوت بعد از پایان بحران کرونا در ژنو برگزار شود. ما باید برای پیشرفت در روند سیاسی و پایان خشونت و برقراری آتشبس در سرتاسر این کشور و ایجاد شرایط برای بازگشت آوارگان به منازلشان تلاش کنیم.
وی افزود: بحران اقتصادی شدید در سوریه بر تمام بخشهای این کشور و نه فقط مناطق تحت سیطره نظام تأثیر گذاشته است. وخامت اوضاع اقتصادی در سوریه به صورت خیلی سریع اتفاق افتاده است طوری که ارزش لیره سوریه ظرف یک هفته به پایینترین میزان خود طی ۹ سال اخیر رسید. با اینکه ارزش لیره مجددا بالا رفت اما نوسانات ارز و قیمتها همچنان ادامه دارد طوری که میزان تورم در شش ماه گذشته به اوج خود رسید. این نوسانات بر تمام سوریه تأثیر گذاشته است طوری که قیمت دارو بسیار گران و قیمت مواد غذایی بالا رفته است. قبل از تحولات اقتصادی اخیر حدود ۸۰ درصد سوریها زیر خط فقر زندگی میکردند. اکنون شدت فقر باید بسیار بالاتر باشد.
پدرسن گفت: برنامه جهانی غذا برآورد کرده که ۹.۳ میلیون تن از کمبود غذا رنج برده و بیش از دو میلیون نفر در معرض خطر باشند. این میزان ۴۲ درصد از سال قبل بیشتر شده است. مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا اخیرا هشدار داد که اگر وضعیت وخیمتر شود شاهد قحطی خواهیم بود.
وی به رنج و مشکلات زنان سوری اشاره کرد که مسئولیت حمایت مالی خانوادههایشان را برعهده دارند.
پدرسن تأکید کرد: از بین عواملی که در وخامت اقتصاد نقش داشته بحران بانکها در لبنان و پیامدهای تمام جوامع و اقتصادها به دلیل تدابیر مبارزه با کرونا است. علاوه بر این تحریمهایی که آمریکا و اتحادیه اروپا علیه شخصیتها و مراکز وابسته به دولت اعمال کردهاند از جمله دیگر عوامل است. تحریمهای اضافی آمریکا برای محدود کردن فعالیت تجاری خارجی با دولت سوریه از امروز (چهارشنبه) وارد مرحله اجرایی میشود.
پدرسن همچنین از تمام طرفها خواست آتشبس در ادلب و دیگر مناطق را حفظ کنند.
وی گفت: طرفهای سوری با مشکلات بزرگی برای حل بحران مواجهند و دیپلماسی واقعی بین طرفهای بینالمللی وجود ندارد. باید کمکهای انسانی بدون محدودیت به تمام سوریها برسد.
انتهای پیام