علی محمدیمقدم، 27 خردادماه در جمع خبرنگاران و نمایندگان سازمانهای مردمنهاد و همیاران طبیعت به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی، اظهار کرد: بالغ بر 85 درصد مساحت استان را منابع طبیعی تشکیل میدهند که صیانت از این مساحت تنها بر عهده منابع طبیعی و محیط زیست نیست و همگان در این امر سهیم هستند.
وی با اشاره به اینکه در چهارمحال و بختیاری کانونهای گردوغبار تولید شده است، افزود: دشت شهرکرد تبدیل به کانون ریزگرد شده و پدیدههای مخرب زیست محیطی در دیگر دشتهای استان نظیر خانمیرزا شکل گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تغییر کاربری، سودجویی، قطع جنگل، تولید چوب و ذغال را تهدیدی برای جنگلهای استان برشمرد و ادامه داد: مسئولیت مدیریت بحران در هر شهرستان با فرماندار آن است که در شهرستانها میبایست جلسات پشتیبانی در بحرانها تشکیل شود و از نیروهای هلال احمر آن شهرستان انتظار میرود حمایت و پشتیبانی خود را بیش از پیش کنند.
محمدیمقدم ضرورت آمادگی مسئولان شهرستانی را در موقعیتهای بحرانی گوشزد و تصریح کرد: روستاهای بحرانی مشخص شوند و تجهیزات در اختیار دهیاران و سمنهای منطقه قرار گیرد.
در ادامه هومان خاکپور رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نشانههای بیابانی شدن در بسیاری از مناطق کشور رویت میشود، اظهار کرد: صحبت از پدیده مقابله با بیابانزایی در بام ایران مسئلهای عجیب است و این درحالی است که 40 تا 45 درصد آبهای شیرین کشور را چهارمحال و بختیاری تامین میکند.
وی با بیان اینکه در 11 دشت استان با بحران آب مواجه هستیم، افزود: این بحران حکایت از شروع پدیده بیابانزایی داشته و یادآوری و تاکید بر نوع مدیریت و بهرهبرداری از منابع آبی حائز اهمیت است.
خاکپور با اشاره به اینکه از 50 سال اخیر تاکنون تعدادد چاههای آب استان از 34 هزار به کمتر از 600 عدد رسیده است، گفت: حدود 70 درصد از منابع آب زیرزمینی برداشت شده است.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تقریبا تمامی دشتهای استان با پدیده فرونشست مواجه هستند، ادامه داد: برگشت چنین فاجعهای زمانبر بوده و 50 تا 70 هزار سال زمان لازم است تا چنین فاجعهای جبران شود.
وی با تاکید بر اینکه اکوسیستمهای مرتعی، جنگلی و تالابی نباید تبدیل به بیابان شود، گفت: اکوسیستم بیابان پایدار است و و متاسفانه با نوع رفتار خود دیگر اکوسیستمها را به سمت بیابانی شدن سوق میدهیم.
خاکپور تغییر رفتار روستائیان و شهرنشینان را متذکر شد و بیان کرد: انتظار میرود که سازمانهای مردمنهاد روند بیابانزایی را کنترل کنند چرا که این سمنها بازوان دولت هستند.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بالغ بر 95 درصد آتشسوزی در استان، عامل انسانی داشته و اثبات آن به شدت سخت است، خاطرنشان کرد: حداقل در 3 سال اخیر حائز رتبه برتر در پیشگیری از حریق در سطح کشور شده و موفقیت ما به عملکرد مردم استان مدیون است، چرا که بسیاری از آتشسوزیها توسط نیروهای مردمی اطفا میشود.
انتهای پیام