یک مخترع:

کاهش مصرف سوخت راه مقابله با آلودگی هواست

یک مخترع با بیان اینکه مهمترین راهکار مقابله با آلودگی هوا و مخاطرات زیست محیطی و انسانی ناشی از آن، خصوصا در شهرهای بزرگ، کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی است، تاکید کرد که محصول دانش‌بنیان اختراع و تولید شده توسط او با نام تریپل ای، که اخیرا تاییدیه استاندارد هم دریافت کرده، این امکان را فراهم می‌کند.

سید مهدی موسوی‌نژادیان دوشنبه ۲۵ خرداد در جمع خبرنگاران گفت: به نظر می‌رسد که داشتند دغدغه و بیان اینکه من دغدغه‌ی آلودگی هوا و حفظ محیط زیست را دارم، برای رسیدن به شرایط مناسب کافی نیست و باید اقدامات اجرایی را شاهد باشیم.

او با اشاره به اینکه همه ساله شاهد افزایش روند آلودگی هوا و مشکلات محیط زیستی ناشی از آن در کلانشهرهای مختلف هستیم، گفت: می‌توان با کاهش مصرف سوخت، بهبود احتراق و کاهش خروجی آلاینده‌ها در وسایل نقلیه موتوری و کارخانه‌ها، زمینه کاهش آلودگی‌های هوا را به میزان مناسبی کاهش داد.

موسوی‌نژادیان با یادآوری اینکه کاهش هزینه‌های فردی و اجتماعی، ارتقاء سلامت جامعه و بهبود کیفیت زندگی، از منافع کاهش آلاینده‌ها محسوب می‌شود، گفت: سال ۹۱ اختراعی را ثبت کردم که در کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی در خودرو، موتورسیکلت و کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی، موثر است.

او با بیان اینکه زمینه کاری تکنولوژی کاهش مصرف سوخت و آلاینده‌ها، از سال ۸۸ آغاز شد و سال ۹۱ اختراع مورد نظر ثبت شد، گفت: این تکنولوژی امکان بهسوزی احتراق را فراهم کرده و بین ۱۰ تا ۱۵ درصد میزان مصرف سوخت را در وسایل نقلیه و صنایع فراهم می‌کند.

این مخترع ادامه داد: این تکنولوژی به عنوان یک محصول دانش بنیان و با نام "تریپل ای" در جهان نظیر ندارد و همین موضوع موجب بروز مشکلاتی بر سرراه ثبت اختراع و دریافت استاندارد و عرضه محصول را فراهم کرده است.

او با بیان اینکه، موضوع اختراع، به دلایلی در جامعه ایرانی به یک حوزه زرد تبدیل شده است، گفت: کاری که ما مدعی انجام آن هستیم، در واقع اختراع یک تکنولوژِی‌ست که امتحان خود را روی وسایل نقلیه موتوری و در صنایعی نظیر سیمان و کاشی، پس داده است.

مهر تایید استاندارد بر تکنولوژی کاهش مصرف سوخت

این مخترع ادامه داد: من هم قبول دارم که آنچه ما ادعا و آن را اثبات کردیم، قابل باور نیست اما تمام آزمایش‌ها آن را اثبات می‌کند و خوشبختانه، استاندارد هم با تاییدش بر آن صحه گذاشته است.

وی با بیان اینکه اخیرا آزمایشگاه همکار سازمان ملی استاندارد، رسما تاثیرگذاری تکنولوژی اختراع شده در زمینه کاهش مصرف سوخت و آلاینده‌ها را تایید کرده است.

موسوی‌نژادیان با اشاره به اینکه در مسیر ارائه این اختراع به صنایع خودروسازی بزرگ کشور، مرارت‌های فراوانی را متحمل شده و از سوی رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست نیز مورد بی‌توجهی و بی مهری فراوان قرار گرفته است، گفت: باور کنیم که امروز دغدغه لازم و موثر برای کاهش مصرف سوخت در خودروها و صنایع که عامل اصلی آلودگی محیط و تحمیل کننده هزینه‌های سنگین به جامعه است، وجود ندارد.

او با اشاره به اینکه شرکت سایپا برای تولید خودروی تیبا، بیش از ۶ میلیون یورو هزینه بهسازی موتور پراید کرد، گفت: این اقدام با پیش بینی یک فیلتر هوای ۲ هزار و ۴۰۰ تومانی، امکان پذیر بود.

موسوی‌نژادیان با تصریح اینکه تکنولوژی کاهش دهنده مصرف سوخت و آلاینده‌ها، هیچ هزینه‌ای به صنایع تحمیل نخواهد کرد، گفت: برای بهره گیری از این تکنولوژی نیازی به تغییر در قطعات خودرو یا سیستم احتراق صنایع وجود ندارد.

این مخترع با بیان اینکه تکنولوژی اختراع شده او در ترکیه و پاکستان نیز آزمایش‌های موفقی را پشت سرگذاشته است، گفت: قبل از شیوع کروناویروس، برای عرضه این تکنولوژی با یک سرمایه گذار اماراتی مذاکراتی شد و در چین هم یک کنسرسیوم راه‌اندازی کردیم.

موسوی‌نژادیان با بیان اینکه ادعاهای نخبگان ایرانی به دلایلی در جهان مسموع نیست!، گفت: دلیل این موضوع را علاوه بر تحریم‌های ظالمانه، می‌توان در طرح ادعاهای بزرگ اما نادرست هم جست و جو کرد.

وی با تاکید براینکه علیرغم بی‌مهری‌ها، حاضر نشده که این تکنولوژی را به کشور دیگری بفروشد، گفت: آنچه در چین هم به دنبال اجرایش هستیم، در قالب یک کنسرسیوم انجام می‌شود.

موسوی‌نژادیان در ادامه با بیان اینکه اکنون برای تولید ماده اولیه محصول دانش‌بنیان "تریپل ای"، ابتدا از گیاه آزولا استفاده شد و اکنون از کمپوست استفاده می‌شود، گفت: یک تن کمپوست امکان تولید ماده اولیه این تکنولوژی را برای مصرف ۱۰ میلیون اتومبیل ۲۰۰۰ سی سی را می‌دهد.

رحیمی، مدیرعامل شرکت کارآانرژی نیز در این نشست خبری گفت: شیوع کروناویروس فرصتی فراهم کرد تا با پیگیری دریافت تاییدیه استاندارد، انجام و این تائیدیه دریافت شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: این تکنولوژی هم اینک به مرحله تولید و عرضه رسیده و مصرف کنندگان زیادی با تاثیرات آن آشنا هستند.

او اضافه کرد: طی چند سال اخیر، بیش از هزار بار تاثیر این تکنولوژی بر کاهش سوخت در وسایل نقلیه موتوری و بارها تاثیر آن بر کاهش مصرف سوخت و آلاینده‌ها در محیط‌های صنعتی آزمایش شده است.

رحیمی با بیان اینکه علت استقبال نکردن صنایع از این تکنولوژی را نمی‌توان براساس داده‌های علمی و نظر کارشناسی تحلیل کرد، گفت: اسناد و مدارک موجود نشان دهنده کارآیی این تکنولوژی در کاهش مصرف سوخت و آلاینده‌ها و در نتیجه کاهش قابل توجه هزینه صنایعی نظیر سیمان و کاشی و سرامیک است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99032616594
  • خبرنگار :