شیرزاد نجفی در گفتوگو با ایسنا درباره تعادل دام و مرتع در لرستان اظهار کرد: ۸۸۵ هزار هکتار وسعت مراتع استان بوده که ظرفیت ۱.۵ میلیون واحد دامی در سال را دارد و میتوانند از این مراتع بهرهبرداری کنند.
وی یکی از چالشهای اساسی مراتع استان را وجود دامداران غیربومی عنوان کرد و افزود: این دامداران کوچرو از استانهای همجوار همدان، کرمانشاه، اصفهان و چهارمحال بختیاری همه ساله قبل از موعد مقرر(۱۵ اردیبهشت ماه) که در قانون وضع شده به مراتع استان ورود کرده و منجر به تخریب و از بین بردن پوشش گیاهی لرستان میشوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اینکه ۱.۵ میلیون واحد دامی در استان داریم که اکثرا بومی هستند و هیچ مشکلی با آنان نداریم، اضافه کرد: مشکلی که در سطح مراتع استان با آن مواجهایم این است که بیش از ۴.۵ میلیون واحد دامی از مراتع استان بهرهبرداری غیرعلمی و فنی دارند.
نجفی بیان کرد: این درحالیست که واحدهای دامی دامداران بومی استان ۱.۵ میلیون واحد بوده و ۳ میلیون واحد دامی دیگر مربوط به استانهای همدان، کرمانشاه، اصفهان، چهارمحال بختیاری است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان بیان کرد: همه ساله با این چالش مواجهایم و امسال نیز با تدبیر و تاکیدات استاندار لرستان تا حدودی میتوانیم جلوی کوچ زودهنگام و ورود دامداران استانهای همجوار به مراتع استان را بگیریم.
نجفی با اشاره به اینکه مراتع لرستان میانبند هستند، گفت: دامداری که در مناطق قشلاقی و گرمسیری مستقر میشود به محض گرم شدن هوا و کم شدن علوفه به سمت مناطق ییلاقی کوچ میکند؛ در مناطق ییلاقی که هوا نیز سرد بوده استانهای این عشایر از ورودشان جلوگیری میکنند.
وی خاطرنشان کرد: مراتع لرستان بین استان خوزستان تا همدان قرار دارد که دامداران غیربومی به استان آمده و منجر به تخریب میشوند؛ البته تدابیر لازم را اندیشیدیم تا قبل از موعد تعیین شده در قانون از ورود دامداران کوچرو به استان جلوگیری شود.
انتهای پیام