اختراع مبتکران دانشگاه سمنان برای بی‌خطرسازی آلاینده های صنایع نساجی در محیط آبی

مسئول مرکز مالکیت فکری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان از ثبت اختراع شبکه‌ی زئولیتی متخلخل و به کارگیری آن در تخریب آلاینده‌های آلی پساب های نساجی به همت محققان و پژوهشگران دانشگاه سمنان خبر داد.

داود معروفی 25 خردادماه با اعلام این خبر اظهار کرد: این اختراع به همت دکتر محسن مهدی پور قاضی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز،  دکتر نرجس کرامتی عضو هیأت علمی پردیس علوم و فناوری های نوین، فاطمه هوشیار دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه سمنان و با همکاری پارک علم و فناوری این دانشگاه در اداره کل ثبت اختراعات کشور به شماره 100318 به ثبت رسید.

دکتر مهدی پور قاضی نیز در توضیح این اختراع گفت: در این اختراع، پساب رنگی تولید شده از صنایع نساجی با استفاده از یک فوتوکاتالیست شبکه زئولیتی متخلخل ایمیدازولایت ZIF-11 تبدیل به ترکیبات بی اثری چون دی اکسید کربن و آب با راندمان بسیار بالا شد.

وی با بیان اینکه  تولید رنگ در بیشتر صنایع، دارای آثار سمی روی اکوسیستم‌های آبی است افزود: این رنگ‌ها و محصولات ناشی از تخریب آنها، دارای خواص سمی و سرطان زایی برای انسان  و گونه های میکروبی آبزیان است که مشکلات زیست محیطی فراوانی ایجاد می‌کند.

دکتر پور قاضی با اشاره به اینکه حذف رنگ‌هایی مثل متیلن بلو از پساب های صنعتی تبدیل به یکی از چالش های بزرگ زیست محیطی شده است خاطر نشان کرد : این اختراع قابلیت تخریب آلاینده هایی نظیر رنگ ها و ترکیبات آلی سمی در محیط آبی با فرآیند فتوکاتالیستی در حضور نور مرئی یا فرابنفش را دارد و آنها را تبدیل به ترکیبات بی خطر می‌کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۷:۴۷
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99032516181
  • خبرنگار :