محمد امید ۲۴ خردادماه در آیین رونمایی از دسترسی ۱۰۳۴ روستا در سطح کشور به شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم، سهم روستاها از شبکه ملی ارتباطات از ۳۰ درصد به بالاتر از ۹۵ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه ارتباط بیش از ۱۰۰۰ روستا با شبکه ملی اطلاعات فراهم شده است، افزود: توسعه شبکه ملی اطلاعات در روستاها در دولت تدبیر و امید به بیش از ۳ برابر، زمینه مهاجرت معکوس را به روستاها فراهم کرده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور، متصل شدن ۴۰ روستا در هفته به شبکه آبرسانی، دسترسی ۸۵ درصد از روستاهای کشور به گاز، متصل شدن ۳۵ کیلومتر روستا به راه اصلی بهصورت هفتگی، ایجاد اشتغال برای روستائیان با دراختیار قرار دادن ۱۳۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات ۴ و ۶ درصد و توسعه صنعت گردشگری روستاها را از اقدامات مهم دولت تدبیر و امید برشمرد.
امید ادامه داد: زیرساخت اصلی توسعه بومگردی، شبکه ارتباطات است که تعداد خانههای بومگردی از ۲۰۰ روستا به ۲۰۰۰ روستا در سطح کشور رسیده است.
وی با بیان اینکه در فرآوری محصولات روستایی، دام و ایجاد گلخانه اقدامات موثری صورت گرفته است، اظهار کرد: سهم اشتغال روستائیان از ۵ درصد به ۳۰ درصد رسیده و حدود ۷۰ درصد اعتبار به دهیاری روستاها در این دولت اختصاص یافته است.
در ادامه مهدی جمالینژاد معاون عمرانی وزیر کشور در این آیین، با بیان اینکه توزیع متوازن جمعیت بایستی رقم بخورد، اظهار کرد: مقدمه این امر، توزیع عادلانه خدمات است.
وی با اشاره به اینکه پس از سال ۱۳۰۰ به دلیل تقسیمات نامتناسب اراضی، شاهد توزیع نامتعادل توسعه در نقاط مختلف کشور بودیم، اضافه کرد: حدود ۲۰ میلیون از جمعیت روستایی کشور در نقاط کم تراکم ساکن شدهاند.
جمالینژاد با بیان اینکه ۳۷ هزار و ۱۰۰ روستا در کشور دارای دهیاری هستند، گفت: با حضور دهیاران اقدامات مختلف توسعهای صورت گرفته و بهرهگیری از سامانههای مختلف با مدد و همکاری وزارت ارتباطات آغاز شده که این سامانهها بسیار متنوع بوده و پوشش مناسب روستاها این امکانات را در روستاها توزیع کرده است.
وی یکی از اهداف وزارت کشور را حرکت به سمت روستاهای هوشمند عنوان و تصریح کرد: بیش از ۸۶ درصد جمعیت روستایی تحت این ارتباط پایه هستند و توسعه کشور از روستاها عبور میکند.
انتهای پیام